YENİ NESİL SİLAHLAR * ‘İyi ki almamışız’ dedirten F-35 raporu: Kabul edilemez seviyede

‘İyi ki almamışız’ dedirten F-35 raporu:
Kabul edilemez seviyede

Sozcu.com.tr / 31 Ocak 2020

Türkiye’nin ABD’den 100 adet almayı planladığı ancak S-400 krizi nedeniyle teslim edilmeyen F-35 uçaklarıyla ilgili çarpıcı bir analiz ortaya çıktı. Time dergisinde yer alan analizde Pentagon uzmanları, F-35 savaş uçaklarının yerdeki hedefleri vurmadaki isabet oranının “kabul edilemez derecede” düşük olduğunu ifade etti.

ABD merkezli Time dergisi, Lockheed Martin tarafından 428 milyar dolarlık bir proje kapsamında üretilen, ülkenin en pahalı silah sistemiyle ilgili yıllık test ve değerlendirme raporunun bugün yayımlanabileceğini yazdı.

Dergiye göre Bloomberg haber ajansının ulaştığı raporda, uçağın uçuş kabiliyetleriyle ilgili herhangi bir kusurdan söz edilmezken, güvenlik ve muharebe yeteneğine ilişkin birinci kategorideki 13 soruna dikkat çekildi.

873 YAZILIM AÇIĞI VAR

Kasım 2019 itibarıyla uçaklarda 873 yazılım açığı tespit edildi. Eylül 2018’de bu sayının 917 olduğu belirtiliyor. Önceki yıl tespit edilen siber güvenlik zaaflarının giderilmesine rağmen, hâlâ yeni açıklar bulunduğu belirtilen raporda çözülmesi gereken ciddi sorunlara dikkat çekiliyor. Raporda ayrıca güvenilirlik, uçakların yetiştirilmesi ve bakım sistemleri konusundaki sorunlara atıf yapılıyor.

https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/iyi-ki-almamisiz-dedirten-f-35-raporu-kabul-edilemez-seviyede-5599525/
This entry was posted in TSK, YENİ NESİL SİLAHLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *