KIZILAY KURULUŞ AMACINI DEĞİŞTİRDİ; AKP’nin VERGİ KAÇIRMA ve AKP’yi DESTEKLEME ŞİRKETİ OLARAK GÖREV YAPIYOR, TARİKATLARA ve ERDOĞAN’ın AİLE KURUMLARINA BAĞIŞ YAPIYOR

Sena Yaşar / 31 Ocak 2020 Cuma

Göz yaşartan hayırseverlik!


Ensar Vakfı’na, Kızılay üzerinden 8 milyon dolar bağışlayan Başkentgaz’ın
TÜRGEV’e bağışladığı işyerlerinin 30 milyon TL değerinde olduğu öğrenildi.


Başkentgaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan KİPTAŞ’ın 5. Levent Güzeltepe Konutları’ndan satın aldığı 31 adet işyerini, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu, kızı Esra Albayrak’ın ise yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) bağışladığı ortaya çıktı. İki ayrı kalemde yapılan bağış protokolünde ise “bağışlanan işyerlerinin toplamda 30 milyon TL değerinde olduğu” belirtildi.

Ensar Vakfı’na, Kızılay üzerinden 8 milyon dolarlık bağışta bulunduğu tespit edilen Başkent Doğalgaz A.Ş.’nin, bu kez de TÜRGEV’e bağış yaptığı öğrenildi. Cumhuriyet’in ulaştığı belgelere göre Başkentgaz, İBB iştiraki KİPTAŞ’ın projesi olan 5. Levent Güzeltepe Konutları’nın zemin katlarındaki 31 adet ticari işyeri ve işyerlerine ait bin 596 metrekarelik depoları 18 Ekim 2018’de, 30 milyon TL’ye satın aldı. Satış sözleşmesinin ardından 15 gün içinde 12 milyon TL’yi nakit ödeyen Başkentgaz’ın, kalan 18 milyon TL’yi ise 12 aylığına taksitlendirerek KİPTAŞ’a ödeyeceği taahhüdünde bulunması dikkat çekti.

‘ŞARTSIZ’ BAĞIŞ!

Başkentgaz; sözleşmenin noterce onaylanmasının ardından, satın aldığı 31 adet işyerinin 16’sını ve 916 metrekarelik depoları bir protokolle, 15’ini ve 679 metrekarelik depoları ise ayrı bir protokol ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde kurulan ve çocukları Esra Albayrak ile Bilal Erdoğan’ın yönetim kurullarında yer aldığı TÜRGEV’e bağışladı. Başkentgaz ve TÜRGEV arasında imzalanan iki ayrı bağış protokolünde de vakfın “hayırseverin yapacağı bağışı, dilediği şekil ve şartlarda kullanabileceği” de belirtildi. Protokole göre, TÜRGEV 30 milyon değerindeki işyeri ve depoları “dilediği gibi işletme, satma ve kiralama” hakkına sahip olacak.

Protokollerde, bağışlanan 16 işyeri ve 916 metrekarelik depoların rayiç bedelinin (pazar değeri) ve bağışlamaya esas tutarın 15 milyon 779 bin TL, 15 işyeri ve 679 metrekarelik depoların rayiç bedelinin 14 milyon 221 bin TL olduğu da kabul edildi.

OĞLUNU ‘YARDIMCISI’ YAPMIŞ

Ensar Vakfı’na aktarılan yüklü bağış sonrası tartışma konusu olan Kızılay’ın başkanı Kerem Kınık’ın, oğlu Muhammed Furkan’ı “Genç Kızılay’ın başkan yardımcısı yaptığı” ortaya çıktı. Muhammed Furkan’ın aynı zamanda TRT World kanalında görev yaptığı öğrenilirken, Furkan’ın, sitede yer alan “biyografisi” ise şöyle: “1993 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Şehir Üniversitesi’nde ‘Endüstri Mühendisliği’ okudu. Sağlık sektöründe kariyerine başlayan Kınık, TRT World kanalının World Citizen Sosyal Sorumluluk İnisiyatifi’nde görev almaktadır. 2016 yılında Genç Kızılay Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olan Kınık, Genç Kızılay Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Birimi Sorumlusu olarak görevine devam etmektedir.”

Kınık’a ilişkin sosyal medyada yer alan bir paylaşımda da Kınık’ın “devlet övünç madalyası aldığı” belirtiliyor. Söz konusu madalyanın 15 Temmuz için verildiği ifade edilirken, Kınık’ın düğünü sırasında çekilen “şahit” fotoğrafında da AKP ile yollarını ayıran Selim Temurci’nin yanı sıra eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop gibi isimler de yer alıyor. [1]

BAĞLANTILI YAZILAR;

https://nacikaptan.com/?p=72953
TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ortaklaşa ABD’de kurduğu TÜRKEN Vakfı’na kuruluş yılı 2014 yılından itibaren 2017 mali yılı sonuna kadar ’54 milyon 250 bin dolar’ (yaklaşık 330 milyon TL) bağış yapıldı.

https://nacikaptan.com/?p=66137
BİR SARAY DA AMERİKADA ! * Sahte cennet aldılar * TÜRGEV ile Ensar Vakfı’nın ortak kuruluşu Turken Vakfı Muhammet Ali’nin çiftliğini yaklaşık 3 milyon dolara aldı.ABD’deki Muhammet Ali’nin çiftliğini,vergi vermeyen Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV ile Ensar Vakfı’nın ortak kuruluşu Turken Vakfı, yaklaşık 3 milyon dolara arazi aldı.

https://nacikaptan.com/?p=72627
Şevket Kazan bir gün bana şunu söyledi:
-”Tayyip bey İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce Refah Partisi il başkanıydı ve muhasebecilik yapıyordu. Geçinemediği için ev kirasını parti olarak biz ödüyorduk.” Kazan’ı doğrulayan bir başka fotoğraf, Erdoğan’ın siyasete yırtık ayakkabı ile girmesiyle övünmeseydi…
Ve bugün…30 SENE ÖNCE YOKSUL OLAN BİR AİLE NASIL DOLAR MİLYARDERİ OLDU * NEHİR KENARINDAKİ 328 DÖNÜMLÜK ÇİFTLİK * Erdoğan ailesi Muhammed Ali’nin çiftliğini vergisiz satın aldı…

cumhuriyet.com.tr / 31 Ocak 2020 Cuma

Kızılay’dan Ensar’a giden
paranın son durağı ABD çıktı!

Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na 8 milyon dolar para aktardığı ortaya çıkmıştı. Tepkilerin ardından açıklama yapan Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Kızılay’dan gelen paranın ABD’de yurt yapılması için TÜRKEN Vakfı’na bağışlandığını duyurdu.

Torunlar Holding’e ait Başkentgaz firması, Kızılay’a şartlı 8 milyon dolar bağışlamıştı. Paranın 75 bin doları Kızılay’da kalmak suretiyle, 7 milyon 725 bin doları, bağışçının talebi üzerine Ensar Vakfı’na aktarıldı. “Şart” sözleşmesinde yer alan “yurt yapımı” ifadesi, kamuoyunda sorulara neden olmuştu.

Önce Kızılay sonra Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, şartlı bir bağış yapıldığını ifade ederek gündeme oturan iddiayı doğruladı.

2017’deki bağıştan sonra, Ensar Vakfı’nın nerede yurt yaptığı merak edilirken, sorulara yanıt Ensar Vakfı’ndan geldi. Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, paranın TÜRGEV ile Ensar Vakfı’nın ABD’de ortaklaşa kurduğu TÜRKEN Vakfı’na aktarıldığını açıkladı.

ABD’DE YURT
Kader, TÜRKEN’in ABD’nin New York kentinde Manhattan bölgesinde arsa alındığını ve 21 katlı öğrenci yurdu yapıldığını söyledi. Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Ensar Vakfı, TÜRGEV ile birlikte 2014 yılında Amerika’da “Turken Foundation” adıyla bir vakfın kuruluşuna öncülük etmiştir.

Milletimizin ve devletimizin FETÖ ile mücadelesine her alanda katkı sunmayı sivil toplum sorumluluğu olarak gören Vakfımız; hem yurt içinde hem de yurt dışında FETÖ unsurlarının bu milletin evlatlarına musallat olmaması için bütün gayretiyle çalışmaktadır.

Bu amaçla Türkiye’den Amerika’ya eğitim-araştırma için giden gençlerimizin FETÖ kıskacından uzak bir şekilde güven içerisinde barınabileceği bir yurt projesi TÜRKEN Vakfı tarafından hayata geçirilmiştir.

New York Manhattan’da merkezi bir konumda bir arsa satın alınmış ve bu arsada TÜRKEN Vakfı Yurdu inşaatı başlatılmıştır. 21 katlı olarak planlanan yurdun önümüzdeki iki yıl içerisinde tamamlanması hedeflenmekte olup şimdiye kadar 12 katı inşaa edilmiştir.

Arsa ve inşaat maliyetleri vakıflarımızın öz kaynakları ve hayırseverlerin bağışlarıyla karşılanmaktadır. Hem Amerika’da hem Türkiye’de birçok hayırseverimiz imkanları ölçüsünde bu inşaat projesine maddi desteklerini sunmuştur.

Birkaç gündür medya ve sosyal medya mecralarında hayırsever bir şirketin TÜRKEN Vakfı Yurdu için yaptığı bir bağış üzerinden hem Vakfımız, hem şirket hem de milletimizin kurumu olan Kızılay çeşitli ithamlara ve iftiralara maruz bırakılmaktadır.

Vakfımızın teşekkürü borç bildiği bağışçı şirket; bir çok vakfa derneğe, şehit ailelerine ve binlerce öğrenciye burs vermek suretiyle yardım eden hayırseverliğiyle tanınmış bir şirkettir.

Şirket, TÜRKEN Vakfı yurt inşaatı için Ensar Vakfı’na yapacağı bağışını Kızılay’a şartlı bağış yoluyla yapmayı tercih etmiş, Kızılay da bağışın şartı gereği söz konusu meblağı Vakfımıza göndermiştir.

Şartlı bağış işlemleri vakıf mevzuatlarında yer alan hukuki işlemlerdendir.

İki yıl önce gerçekleşmiş bu şartlı bağış işlemi Kızılay’ın Elazığ depreminin yaralarını sardığı bir dönemde maksatlı bir şekilde çarpıtılarak Kızılay’ın kendi bütçesinden veya deprem için gönderilen bağışlardan Vakfımıza para gönderildiği yönünde iftira ve karalama kampanyasına dönüştürülmüştür.

İftiracıların ve kötü niyetli kişilerin amacının deprem dolayısıyla milletimizin hassasiyetini istismar ederek Kızılay’ı yıpratmaya çalışmak ve Ensar Vakfı gibi devletinin ve milletinin yanında olan kurumları hedef göstermek olduğunu gayet iyi biliyoruz.

Vakfımız hakkında haber yapılmadan önce vakfımızdan bilgi veya görüş alma yoluna gidilmemesini kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Bu vesileyle vakfımızı daha doğru tanımak isteyenleri bizimle iletişim kurmaya çağırıyoruz.

Ensar Vakfı, faaliyetleri ve mali yapısı yönüyle resmi kurumlarca denetlenen ve kamu yararına çalışan bir vakıftır. Faaliyetlerimizdeki şeffaflık, hukukilik, gönüllülük ve hiçbir gizli ajandamızın olmaması gibi temel ilkelerimiz bazı çevreleri rahatsız etmektedir. Bu yüzden Ensar Vakfı bu çevrelerin iftiralarına maruz kalmaktadır.

İftira ve karalamalar bizi yolumuzdan asla saptırmayacaktır. Bilakis daha büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğimizi, karalama ve iftiralara karşı hukuki tüm haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz. [2]


[1] http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1717428/goz-yasartan-hayirseverlik.html
[2] http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1717474/kizilaydan-ensara-giden-paranin-son-duragi-abd-cikti.html
This entry was posted in YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *