AH BE TOPRAK DEDEM, AĞAÇ AMCAM, EREZYON SAVAŞÇISI DAYIM HAYRETTİN KARACA

AH BE TOPRAK DEDEM, AĞAÇ AMCAM,
EREZYON SAVAŞÇISI DAYIM HAYRETTİN KARACA


Çok da vakitsiz gittin,

ON’lar “Ben çevrecinin daniskasıyım” diyerek milyonlarca ağacı katlederken…

ON’lar meralara apartmanlar dikerken, küresel yabancı firmalara tarım alanlarında fabrika kurma izinleri verirken!!!

ON’lar ülkenin dört bir yanında onbinlerce, yüzbinlerce, milyonlarca Ağacı keserken, insanları gölgesiz, sincapları, kuşları, börtü böceği yuvasız bırakırken!!!

ON’lar en yeşil vadilerde, binlerce senedir şırıl şırıl akan derelerin türkülerini sustururken, dere yataklarını kurutarak yandaşların HES’lerine terk ederlerken!!!

ON’lar ülkemizin en güzel, çok ender endemik bitkilerin yetiştiği, oksijen deposu yeşil dağlarımızı, Yüzbinlerce ergen, çam, dişbudak,ceviz,kayın ağaçlarını küresel maden şirketlerine terk ederken!!!

Meydan namerde kaldı…

Onurlu, şerefli uzun yaşamını erezyon, toprak, ağaç, doğa için bir donkişot gibi savaşarak geçirdin. Doğa ve ağaç düşmanları rant peşinde koşarken sen cebinden harcadın.

Hannover Üniversitesi’nden ekoloji profesörü Franz H. Meyer, senin için “Şimdiye kadar hiç böylesine kişisel çıkar gütmeden, kendini insanlığın yararına çalışmaya adamış birine rastlamadım.” diyordu…

Sen “Alternatif Nobel” ödülüne layık görülürken. Birleşmiş Milletler tarafından “Orman Kahramanı” seçilirken ,ON’lar görmez ve duymazdan geliyordu.

Toprağın, ağaçların, akarsuların dedesi, amcası, dayısı, babası güzel insan Hayrettin Karaca İnanıyorum ki ardından ağaçlar rüzgarla ortak olup sana şarkılar söylüyor. Akarsular ardından acılı türkülerle akıyor.

Zümrüdü ankanın kanatlarında en yeşil ormanlara gittin.
Huzur içinde uyu.

Naci Kaptan 23.01.2020

This entry was posted in DOĞA - ÇEVRE, Doga - Cevre - Ekoloji - Tarim, DOĞAL YAŞAM, HAYATIN İÇİNDEN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *