VATAN TOPRAKLARI YUNAN İŞGALİ ALTINDAYKEN, TÜRK ASKERİ’NİN LİBYA’DA NE İŞİ VAR ?…

VATAN TOPRAKLARI YUNAN İŞGALİ ALTINDAYKEN,
TÜRK ASKERİ’NİN LİBYA’DA NE İŞİ VAR ?…


*Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin tezkere, 30 Aralık 2019’da TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Muhalefetin, “Libya’da ne işimiz var” eleştirilerine cevap veren AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, “Madem Libya’nın bizimle ilgisi yok öyleyse Gazi Mustafa Kemal orada ne arıyordu? dedi.

*Mevcut durum itibarıyla, Libya Türk toprağı değil. Türk Subayı ve Türk askeri öncelikle işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak üzere görevlendirilir.

*İzmir, Aydın ve Muğla İl sınırlarımız içinde bulunan 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı 2004 yılından beri, tam 15 yıldır Yunan işgali altında.

*Şimdi biz de Erdoğan’a soralım; “Vatan toprakları Yunan işgali altındayken, Türk askerinin Libya’da ne işi var ?”

*Türkiye, Libya’ya asker gönderilmesini tartışırken, Erdoğan ve AKP Hükümetleri döneminde Türk adalarına yerleştirilen Yunan askerleri, 18 Aralık 2019’da, İzmir’den meydan okudu.

*Binali Yıldırım’ın pasaportla girebildiği İzmir Koyun Adası’na elini kolunu sallayarak ve pasaportsuz giriş yapan Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Georgios Kambas, adada konuşlu Yunan askerlerini denetledi. Konu ile ilgili açıklamalarım ve belgeler eklerde sunulmuştur.

Saygılarımla,

Ümit YALIM / Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

This entry was posted in İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK, YUNANİSTAN - EGE SORUNU. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *