ŞEHİR HASTAHANELERİ EFSANESİ ÇÖKTÜ * BİLKENT ŞEHİR HASTANESİ’NDE MALZEME TEMİNİNE DAYALI AMELİYATLAR DURMA NOKTASINDA

BİLKENT ŞEHİR HASTANESİ’NDE MALZEME TEMİNİNE
DAYALI AMELİYATLAR DURMA NOKTASINDA – 14.12.2019

Bilkent Şehir Hastanesi’nde acil cerrahi müdahaleler dahi ameliyatlar durma noktasına geldi. Sağlık hizmeti sunumunun piyasalaştırılmasıyla kent merkezlerinin uzağında olmasıyla sık sık günde olan şehir hastanelerinde bir skandal daha ortaya çıktı. Ankara Tabip Odası Bilkent Şehir Hastanesi’nde başta ortopedi bölümü olmak üzere bazı branşlarda son haftalarda acil cerrahi müdahaleler de dahil olmak üzere ameliyatların durma noktasına geldiğini açıkladı.

Malzeme teminine dayalı ameliyatların gerçekleştiği özellikle ortopedi ve kısmen de beyin cerrahisi kliniklerinde dışardan firmalar tarafından getirilen ameliyat setlerinin sterilizasyon işlemleri için kamu hastanelerinde ayrı bir ücret talep edilmediğini vurgulayan Tabip Odası Bilkent’te ise firmalardan bu işlem için ilave ücret talep edildiğini ifade etti.

Malzeme ve ameliyat setlerini temin eden firmaların bu ücretlere itiraz ederek malzeme ve set teminini durdurdu. Ankara Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada “Tüm bu yaşananların sonucunda sağlık hizmeti alma ihtiyacı olan yurttaşların sağlık hakkına ulaşması engellenmiştir” denildi.

………………………………………

https://www.birgun.net/haber/bilkent-sehir-hastanesi-nde-malzeme-teminine-dayali-ameliyatlar-durma-noktasinda-280039
This entry was posted in Saglik, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *