DEPREM SAPTAMALARI * Altımız Çürük, Üstümüz Çarpıktır… Dikkat: ‘Collapse ‘ teorisi devreye girebilir…!!!! Bu Zihniyet Sürdükçe Istanbul Deprem Faturasını Ağır Ödeyecektir, Kaçış yoktur.….!’

Emeritus Profesör Dr.Ahmet Vefik Alp
TMMOB, AIA, RIBA Y Müh Mimar Kentbilimci

DEPREM SAPTAMALARI


Türkiye İmar ve Şehircilik açışından geri kalmış bir ülkedir.Son 50 yıldır süregelen kentsel ihanet ve rant odaklı yanlışları birkaç senede düzeltmek mümkün değildir. Bilgisizlik, siyasi ve parasal hırs deprem tedbirlerinin önüne geçmiştir.

Kentsel dönüşüm sakat doğmuş, amacından sapmış ve zengin bölgelerle sınırlı kalmış hastalıklı bir uygulamadır. Muhtemel depremde Istanbul’un tıkalı araç trafiği ölü sayısını yaklaşık ikiye katlayacaktır.

Istanbul da ciddi bir deprem Türkiye’mizi zor duruma sokabilir. Bütçeyi yamamak için bina güvenliği dikkate alınmadan uygulanan sözde ‘Imar Barışı’ kanımca Türk mimarlık ve şehirciliğine yapılan en büyük kötülüktür.

Yerel ile Merkez arasındaki kısır siyasi çekememezlik son yerel seçimlerden sonra giderek artmıştır.

Köşedönmecilik, uyanıklık, adamsendecilik, magandalık, cehalet, ahbap çavuş ilişkileri ve racon kesmenin egemen olduğu, bilim ve sanatın itibarsızlaştığı bir ortamda:

Büyük Istanbul büyük deprem faturasını KDV si le birlikte bir gün mutlaka ödeyecektir, kaçış maalesef yoktur…!

Ve ‘Collapse’ * teorisi’ devreye girebilecektir…
‘Allah’ bizleri ve evlatlarımızı korusun…


Collapse ‘ Çökmek, düşmek, yıkılmak, suya düşmek, başarısız olmak; bozulmak; cesaretini yitirmek; ciğerlerine hava gitmemek, Çökmek, göçmek, yıkılmak, Katlanıp bukülmek

This entry was posted in BİLİYOR MUSUNUZ ?, Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *