SİYASİ TARİH * CHP’nin kuruluş yıldönümünün düşündürdükleri

Onur Oymen / 09.09.2019
E.Büyükelçi / ooymen@hotmail.com

CHP’nin kuruluş yıldönümünün düşündürdükleri

Ülkemizde cumhuriyetin, milli iradenin, çağdaşlığın, uygarlığın, laik, sosyal ve demokratik devlet anlayışının kilit taşı olan Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 96. yıldönümünü büyük bir coşkuyla ve geleceğe yönelik umutlar ve beklentilerle kutluyoruz.

Geçmişinde defalarca engellemelerle karşılaşmış, temel hedeflerinden uzaklaştırılmaya çalışılmış olan CHP her defasında bu engelleri ve güçlükleri aşmasını bilmiş ve Büyük Atatürk’ün gösterdiği yolda ideolojik temellerine sahip çıkarak kararlılıkla yoluna devam etmiştir.

Bugün de yurt içinde ve yurt dışında Partimizin temel ilkelerinden, milli bağımsızlık ülküsünden, milli devlet anlayışından, laik dünya görüşünden rahatsızlık duyanlar, onu yolundan saptırmak isteyenler vardır.

CHP’nin Atatürk’e ve onun eserine yürekten bağlı olan kadroları, örgütü ve ona gönül veren milyonlarca yurttaşımız en olumsuz koşullarda bile Partinin yüksek ideallerini yaşatmayı başaracak ve ülkemizi layık olduğu çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak güce ve birikime sahiptir.

Ülkemizi, bütün CHP’lilerin yürekten benimsedikleri Atatürk’ün yolundan uzaklaştırmayı hiç kimse başaramayacaktır.

Saygılar, sevgiler.

This entry was posted in SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *