Dürrizade’nin ruhu Diyanet’te hortladı * Dürrizade Abdullah, Kuvayı Milliye komutanlarının katli için beş ayrı fetvanın altına imza attı.

T24 Mehmet Yılmaz

Dürrizade’nin ruhu Diyanet’te hortladı


Mustafa Kemal’i unutturmak, tarihten silmek için yaptıkları her şeyin, tam tersi sonuçlar verdiğini gördükçe, eminim Meşihat’ta çubuğunu tüttürürken Kuvayı Milliye zaferlerini haber alan Dürrizade’nin yaşadığına benzer kabuslar yaşıyorlardır

Büyük Zafer’in yıl dönümü nedeniyle camilerde okutulan hutbelerde Atatürk’ten hiç söz edilmemesine doğrusunu isterseniz hiç şaşırmadım. Diyanet İşleri Başkanlığı, zaten uzun süredir Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kurumu gibi davranmıyor.

Kalplerinin taa derininde yatmakta olan Dürrizade ruhu, son on yılın siyasal gelişmeleriyle birlikte hortladı, durum bundan ibaret!

Memleketimizin Siyasal İslamcılarının, Mustafa Kemal ve arkadaşlarına, saltanatın ve hilafetin kaldırılmasındaki rolleri nedeniyle “düşman gözüyle” baktıkları bir sır değil.

Bugün iktidarda bulunan kadro da kuşkunuz olmasın ki siyasal bilinçlenmelerini yaşamaya başladıkları ilk günden beri aynı durumda. Arkalarındaki bütün ideolojik müktesebat, biraz da yalanlarla beslenmiş bu düşmanlıkla malul.

Kurtuluş Savaşı’na elbette itiraz edemiyorlar ama kafalarının içindeki örümcek, Kurtuluş Savaşı’nın başarılı olabilmesinde, onu yürüten kadroların rolünü görmelerini ve kabul etmelerini de engelliyor.

Damat Ferid hükümetinin Şeyhülislamı Dürrizade Abdullah gibiler aslında. Dürrizade Abdullah, Kuvayı Milliye komutanlarının katli için beş ayrı fetvanın altına imza attı. Tarihi geriye sarıp, “öyle olmasaydı, böyle olurdu” demek mümkün değil elbette.

Ama o gün Dürrizade gibi düşünenler hedeflerine ulaşabilmiş olsalardı, büyük olasılıkla bugün İstanbul, İzmir, Antalya, Maraş gibi şehirlerde bir Türk varlığından da söz edebilmek mümkün olamayacaktı. Ve bu adamdan Türkiye Diyanet Vakfı’nın yayınladığı İslam Ansiklopedisi “Beyefendi” olarak söz ediyor.

Onun için Diyanet İşleri’nin bugün işbaşındaki Dürrizadelerinin hutbelerde Mustafa Kemal’den söz etmemesine hiç şaşırmayın. Mustafa Kemal’i unutturmak, tarihten silmek için yaptıkları her şeyin, tam tersi sonuçlar verdiğini gördükçe, eminim Meşihat’ta çubuğunu tüttürürken Kuvayı Milliye zaferlerini haber alan Dürrizade’nin yaşadığına benzer kabuslar yaşıyorlardır.

This entry was posted in DİN-İNANÇ, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, İrtica, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *