1999 DEPREMİNDEN YAŞANMIŞ BİR ÖYKÜ

T C BURHAN SAVAŞ
20.08.2019 16:20:34

17 Ağustos 1999’un içinden yazılanlara ,
O 7.4’ü içinde yaşıyan Gerçek Tanıklar’a , mutlaka , kulak verin ,
yazdıklarını dikkatle okuyun . Derim.
.
Deprem saat 3.05’te vurdu.
Yalova Termâl Çınar Otel’de her zaman kaldığım odada korkunç bi sallanma olmuş 2 kişilik yataktan yere atılmıştım , uyandım tabii. Uğultu , sarsıntı , zifiri karanlığın nedenini anlamak için beynimde teoriler zıplatırken aklıma balkon kapısını açıp ( balkon ormana bakıyor ) bi bakmak geldi.

Balkon kapısını açtım , hemen kapattım. Taş toprak yağıyor balkon tentesi üstünden.
Geri zekâlılar , tente uçmasın diye kaya boyutunda taşla doldurmuşlar tente üzerine.
Depremden değil az daha bu taşlardan cennete gidecektik !
Cennet’e gideceğini ne biliyorsun denirse ,
Bizim gibilerin gideceği garanti yer , mekân derim !.
.
İlk tahminde , olsa olsa İstanbul Büyük Depremi , dedim. Hızla giyinip Otopark’taki Amerikan Buick 3800 motor 2 kapılı , Dünya’daki tüm radyoları çeken arabamın içine atladım. Niye ?

Otelin kapısından çıkarken tüm ağaçların 45 derece yatıp kalktığını , Termâl Otel’in tüm personellerinin aynı istikamette koşarak uzaklaştığını gördüm. Müşteriler mi ? Benden başka müşteri yok.

Tek kişilik müşteri olarak yine hemen her hafta 1-2 günlük Termâl konaklama programı mı aksatmamışım. Buz kırmızı ufak şişe şarabımı Karışık şiş pirzola ve roka havuç salata isipariş etmişim. canlı nostaljik müzik orkestrasına da bi kaç istek yazdırmışım. Sonra gidip yatacam. Bursa İstanbul İş Mekik dokumalarımın İst. dönüşe Termâl’de ara mola veriyorum. Termâl Saunası’na hastayım.
.
Bol Arap olur o saunada ama kapısını ben varsam kapatırım. Araplar yanan saunadan hemen tüyerler. Kapı kapalı iken içerde 15 dakika kalma rekoru her zaman benimdir.
.
Burada detay verdim. Çünkü , bu Abdülhamit restorasyonlu Bizans Saunası , Depremi günler haftalar önceden tesbit eden resmen ölçü âleti , Yalova , Gölcük ve yakın yörelerde olacak olan !

Ortada gram Arab yok , Sauna boş.
Yanıyor Sauna adeta.
Sauna’dan bu kez ben de tüydüm.

Hemen Pompa Daitesi’ne gittim.. Sauna’yı ısıtan su , Yeraltı Direk Pompası’ndan geliyor. Normal zamanda max. 65 derecedir , Yalova Termâl Kaplıca suyu. Pompa Dairesi’ndeki kimya analiz aparatları ile Termâl Kaplıca Suyu her saat analiz edilir , ben de gider seyrederim her zaman. Suyun önce sıcaklık Grafiği kaydedilir. Vay canına Pompalanan su 90 derecelerde.

Aşağılarda korkunç olaylar oluyor. Kısa sürede yeryüzünde patlayacak olaylar oluyor yeraltında. Bu Deprem. Meğer 15 gündür durum buymuş. Termâl’in içinde olduğu Gökçedere Kaymakamlığı Ankaraya durumu bildirmiş Teknik Heyet istemiş.

Ankara , 17 Ağustos’ta bi Teknik Üniversite Heyeti Termâl’de olacak diye cevap vermiş. Şaka gibi , 1 kaç haftadır da , ilâveten Cumhuriyet Gaz. Yalova Muhabiri kendi medyasına bu konuyu yazıp duruyormuş.

Belli ki başta Etiler’deki evinde tatil yapan o gnlerin Cumhur’un Koruyucu , Kollamacısı Süleyman Demirel ve Ecevit’n tüm hükümet üyeleri , sayısız bürokratı ki buna özellikle Genel Kurmay , 7.4’te en büyük darbelerden birini Gölcük Donanma K.lığı resmen uykuda gezmişler.
.
Bu Olay’ın baş ve resmi asker sivil sorumluları , artık eminim yırtmak için toplumu bir manyağın 7.4 yetmediği şerefsizliğine tepkiye yönlendirip havlu atmışlar sorumluluklarının üzerine.

Benim 7.4’e Yalova Termâl’de tanıklığımın hikâyesi de bi tuhaf. Aslında Pazartesi sabahı 07 civarı Termâlden hesabımı kesmişim Yalova – İstanbul arabalı vapur en ön sırasındayım. Henüz vapur gelmemiş , sahilde biraz gezeyim dedim. Rıhtım’a yaklaşınca boynumda omurgama bir ağrı saplandı. Bi aspirin çay yaptım. Dayanılır gibi değil. Vapur geldi kapak attı. Vapura girmeyi erteledim.

Tabii arkadaki şofor meslektaşlar acaip tepkide , çık sıradan biz girecez vapura diyorlar. Girin lanlar dedim. Çıktım sıradan 5.000 TL’lik bileti hatıra diye torpidoya attım , Termal’e döndüm. Odamın çarşafları yerinde kalsın bu gece de burdayım , dedim.
.
Ünlü restoranda tek pazartesi müşterisi olarak normal pogramımı uyguladım. Canlı müzik Orkestrasından bi kaç istek.Karışık Et tabağı , buz gibi ufak kırmızı şarap. 12 civarında yatmaya gittim. Ama huzursuzum baş ağrısından , yatmadan önce Otoparkta tek başına kalmış Amerikan Sporua bi baktım niyeyse , sonra yatmaya gittim.

Aaacaip bi darbeyle yataktan yere uçtuğumda hasarsız yere 2 elimle abanım tekrar ayağa fırlamam bir oldu. Dışarı fırladım , garsonlar yakındaki köylerine koşuyor , ağaçlar 45 derece yatıp kalkıyor. 03.15’te Yalova merkezdeyim. Yani felâketin orta yerineyim. 1 Ay Yalova’da kaldım yardım çalışmalarına el verdim. Çok şaşırdım bir yiyecek yağdı bir yiyecek yağdı Deprem Bölgesi’ne 1-2 günde . Lanlar dedim , Deprem’de ölmeyenleri tıkındırmaktan öldüreceksiniz lanlar.

Tabii hemen kürtçüler hemen dinsiz dinci cemaatler de üşüştü Bölge’ye. Allâh için Tek kişi Deprem’e ve Belirtilerinn Biimsel Vaziyetlerine kimse kafa yormadı.

Halââ öyle.
Ne demişler ‘’ Biz Adam Olmayız’’.

Ben işin bu boyutunu Deprem’in 150 k kırdığı Kuzey Anadolu Gölcük fay hattında ,
10-15 saniyede 2.5 metre Avrupa Kıt’asına transfer olduğumda anladım.

Deprem olmazsa üzülün Magma üstündeki 10 civarındaki kırık Dünya denen kaoslar âlemini itelemiyor , tekmelemiyorsa Dünya Marslaşıyor , Venüsleşiyor demektir.

AAllâhım Dünya adlı Güzelini Depremlerden mahrum etme !
Aamin !
.
T.C. Burhan
.

This entry was posted in GEÇMİŞİN İÇİNDEN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *