AKP’nin YENİ NESİL DİPLOMATLARI (MONŞERLERİ) Egemen Bağış’ın, Prag Büyükelçiliği’ne atanması kesinleşti.

Naci Kaptan / 20.08.2019

EGEMEN BAĞIŞ PRAG’a BÜYÜKELÇİ ATANIYORMUŞ


Biz de diyoruz ki ;
Diğer ülkelerin yöneticileri bizi neden anlamıyor?
Neden bütün ülkelerle kavgalıyız?
Kendimizi, politikalarımızı nasıl daha iyi anlatabiliriz?

BU LİYAKATSİZ ATAMALARLA ANLATAMAYIZ DOSTUM;

AKP’nin yeni nesil diplomatları; Mülkiye eğitimi almamış, DIŞİşleri Bakanlığının mutfağında pişmemiş, liyakatle yükselmemiş, bir diplomatın bilmesi gerekenleri bilmeyen kişiler. Başka bir deyişle diplomasiden haberi olmayanlar büyükelçi olarak atanıyor.

Büyükelçilerimiz diyor ki ;

“Bu atamalar ordunun başına komutan olarak bir sivilin atanması gibidir”  Bu atamalarda Liyakat falan hikayedir.  Sonra da savaş meydanında bu ordudan, daha doğrusu komutandan zafer beklenebilir mi?

Aşağıdaki yazıda Diplomat olmayan fakat büyükelçi olarak atananların listesi var. Ardında 17/25 Aralık yolsuzluğu olan Egemen Bağış’ın Prag Büyükelçiliğine atanması garip değil mi? 

Perde arkasında bilmediklerimiz de vardır ama tahmin yürütebiliriz; Bağış Erdoğan’ın 2000 binli yılların başlarında Amerika’ya yaptığı ziyaretlerde ve özel görüşmelerde tercüman olarak yanında bulunan kişidir. Bu nedenle “BİR ABD PROJESİ OLAN AKP”nin kuruluş aşamasında verilen sözleri ve konuşmaları bilen karakutudur. Bu atama, sanki ülkemizde diplomat yokmuş gibi geçmişinde yolsuzluklar olan Bağış’a, Erdoğan’ın verdiği sus payı olsa gerek…


‘Bakara-makaracı’
Egemen Bağış’a yeni görev

 

20 Ağustos 2019 Salı

17-25 Aralık sürecinin ardından bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa eden eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın, Prag Büyükelçiliği’ne atanması kesinleşti. Bağış, 17-25 Aralık’ta “Her Cuma bir ayet sallıyorum, bakara makara” sözleri ile AKP tabanında büyük tepki çekmişti.

İran’a ABD ambargosunun delinmesi olayı nedeniyle Amerika’da tutuklanan İran kökenli Rıza Zarrab olayı dosyasında adı geçen Bağış için Çekya Cumhuriyeti’nden agreman istendi.

Meclis’teki yemin törenine türbanla katılıp vatandaşlıktan çıkarılan Merve Kavakçı, Malezya’da Büyükelçi olmuştu. AKP Eskişehir eski milletvekili Murat Mercan ise halen Tokyo’da büyükelçilik yapıyor. AKP Şanlıurfa eski Milletvekili Abdülkadir Emin Önen Çin Halk Cumhuriyeti’ne Pekin Büyükelçisi olarak atandı. AKP Bursa eski Milletvekili Tülin Erkal Kara 2016’da Makedonya, AKP İzmir eski Milletvekili Zekeriya Akçam ise 2012’de Cakarta Büyükelçisi olmuştu.

Son olarak da kardeşi FETÖ’den tutuklu AKP eski Sakarya milletvekili, Şaban Dişli, Hollanda Lahey Büyükelçiliğine atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Basın danışmanı Lütfullah Göktaş ise Vatikan’a Büyükelçi oldu. Aile ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kız kardeşi Ayşe Sayan da halen Kuveyt’e Büyükelçilik görevi yürütüyor.

CHP’li diplomat ve Büyükelçi kökenli Faruk Loğoğlu ile Osman Korutürk, bu atamaları eleştirmiş ve “AKP, devletteki kadrolaşma faaliyetlerini Dışişleri teşkilatına da soktu. Dışişleri de iktidarın arka bahçesi haline getirilmek isteniyor. Orduya asker olmayan birisini tayin etmek gibi bir şey” demişti. (Sözcü)

This entry was posted in DIŞ POLİTİKA, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *