T.B.B.B. METİN FEYZİOĞLU FINDIK TOPLAMAYA DA GİDER Mİ?

www.nacikaptan.com
Naci Kaptan / 19.08.2019


T.B.B.B. METİN FEYZİOĞLU
FINDIK TOPLAMAYA DA GİDER Mİ?

Daha yakın zamanlarda bazı kesimlerce adı Cumhurbaşkanı adayı olarak dillendirilen TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun, yargıtay yerine sarayda yapılacak olan Yargıtay açılış davetine gidecekmiş. Feyzioğlu’nun bu trajik savruluşu hayret vericidir.

Türkiye Barolar Birliği’nin 31 Aralık 2018’deki duyurusuna göre Türkiye’deki toplam avukat sayısı 116 bin 779.

Toplamda 101 bin 486 avukatı temsil eden 41 baro, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki adli yıl açılışına gitmeyecek.Bir diğer ifadeyle Türkiye’de avukatlık yapanların yüzde yaklaşık 87’sini temsil eden 41 baro, açılışa katılmama kararı aldı.

Burada bir parantez açarak bu konuda öncü olan ve Yargıtay başkanına yazdıkları onurlu duruşlu saygın mektubu nedeniyle İzmir Barosunu içtenlikle kutluyorum. Sağ olun, var olun…

Bu şartlar altında TBB yani Feyzioğlu sadece 15.313 avukatın temsilcisi durumuna düşmüş ve TEMSİL KABİLİYETİNİ kaybetmiştir.

Bir zamanlar demokrasiyi ve hukuku korur gibi yaparak ve bu konuda öncü rol model gibi davrandığını sandığımız, DEMOKRASİ VE HUKUK adına umut olarak gördüğümüz Feyzioğlu bu tutumu ile inanıyorum ki Cumhurbaşkanının himayesi altında Yargıtay ve Danıştay başkanı ile birlikte bu kez çay yerine fındık toplama heyetinde yer alacaktır! Ayrıca sarayda Bahçeli’nin ofisine bitişik bir de ofis tahsis edilmeye hak kazanacaktır…..

Aşağıda değerli hukukçu Güner Yiğitbaşı’nın mektubunu sunuyorum

Naci Kaptan


Güner Yigitbasi
av.guneryigitbasi@gmail.com
18 Ağustos 2019 Pazar 22:14

BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANINA AÇIK MEKTUP

Sayın başkan duyduk ki,sarayın çatısı altında düzenlenecek olan yeni adli yılın açılışı törenine katılma kararı almışsınız.

Geçtiğimiz yıllarda sarayın çatısı altında yapılan törenlere,kuvvetler ayrılığı ilkesine ve yargının bağımsızlığına zarar vereceği görüşüyle, haklı olarak katılmazken, ne değişti de bu seneki adli yıl açılış törenine katılma kararı aldınız?

Biz söyleyelim,siz zahmet buyurmayınız.

Yargıtay Başkanının;size, on beş dakika ile sınırlı olarak bir konuşma hakkı tanıma lütfunda bulunması ve bir de çok değer verdiğiniz ve kendinizi hayal aleminde zannettiğiniz Yargı Reformu Strateji Belgesinin,Ekim ayında yasalaşacağı konusundaki ham hayal beklentiniz,bu kararı almanıza etken oldu.

Diyorsunuz ki;kimse kimsenin vesayeti altında değildir.Barolar Birliği de Baroların vesayeti altında değildir.

Siz,Baroların üst kuruluşu olan ve seçiminizde söz sahibi olan baroların vesayeti altında olmasanız da,yüzlerce avukatı temsil eden ülkenin en büyük barolarının,bu törene katılmama konusunda almış oldukları karara ve haklı gerekçelerine kulak kabartmak ve alınan bu kararlar sizi hukuken bağlamasa da, alınan bu haklı karara saygı gösterme konusunda manevi ve etik bir yükümlülük ve sorumluluk altındasınız.

Sayın Başkan,size rüşvet olarak sunulan 15 dakikalık çok kısa sürede, ülkenin hangi genel ve hukuki sorununu dile getirecek ve çözüm yollarınızı önereceksiniz?

Siz,15 dakika ile sınırlanan ve size lütuf olarak sunulan bu konuşma hakkından memnun musunuz?

Sizden önce konuşacak olan Yargıtay Başkanı da, sizin gibi 15 dakika ile sınırlı olarak mı konuşma yapacak?

Bize göre Yargıtay Başkanı 15 dakika ile sınırlı konuşmayacak,Sayın Başkan bu konuşma süresindeki eşitsizlik sizi hiç mi rahatsız etmeyecek?

Ben bir avukat olarak,Yargıtay Başkanı ile sizi mevkidaş olarak görüyorum ve bu eşitsizlik,sizi bilmem ama, beni ziyadesiyle üzüyor ve alçaltıyor.

Sayın Başkan,bir gerçeği de size açıklamayı görev sayıyoruz.Bize göre,size tanınan 15 dakika ile sınırlı alçaltıcı konuşma hakkı,size Yargıtay Başkanı tarafından tanınan bir lütuf da değildir.Yargıtay Başkanının;Cumhurbaşkanının, size olan eskiye dayalı husumeti nedeniyle,kendi özgür kararıyla bu konuşma hakkını size tanıdığını zannediyorsanız bunda da yanılıyorsunuz. Yargıtay Başkanının, Cumhurbaşkanı ile görüşerek onun icazetini aldıktan sonra,15 dakika ile sınırlı olma koşuluyla bu konuşma hakkının size tanındığından emin olunuz lütfen.

Bu gerçekleri nasıl içinize sindireceksiniz,merak ediyoruz doğrusu.Bu durumdan siz mutlu olsanız da,biz avukatları mutsuz edeceksiniz.

Sayın Başkan; gelelim adalet reformuna ve bu reformun yapılmasından kendinize çıkaracağınız olumlu pay konusuna.

Sayın Başkan,siz çok safsınız,yani iyi niyetlisiniz.

Bu ülkede,bu iktidar döneminde,hak,hukuk,adalet,anayasanın üstünlüğü,insan hak ve özgürlüklerine saygı,basın özgürlüğü,ifade ve ifadeyi açıklama özgürlüğü,yargı bağımsızlığı,kuvvetler ayrılığına saygı, var mı da,siz adalet reformunun gerçekleşeceğini bekleyebiliyorsunuz?

AKP iktidarının ve onun tek yetkili genel başkanının,yukarıda belirttiğimiz demokratik değerlere,demokrasiye bakış açısına,on yedi yıllık uygulamalarına şöyle bir baksanız,2014 yılında Danıştay da konuşma yaparken başınıza gelenleri bir hatırlasınız,adalet reformu beklentinizin, ham bir hayal olduğunu anlayacak ve saraydaki törene katılsanız ve elinizi uzatsanız da, elinizin havada kalacağını çok iyi anlayacaksınız,ama iş işten geçmiş olacak tabi.

Sayın Başkan;kırk yıllık Kani,olur mu yani, bir düşünsenize.

Sayın Başkan;sizin beklediğiniz,adalet reformu ismiyle bir yasa çıkarırlar,sadece isminde yer alır adalet reformu, içindeki maddelere baktığınızda,reform ve yargı bağımsızlığı adına önerdiklerinizi, mercekle arar ama bulamazsınız.Bu iktidarın olağanüstühal kanun hükmünde kararnamalerini hep birlikte gördük,sadece ismi vardı,içeriğinde ise; olağanüstü halin ilanına neden olan konular dışında,olağan herşey vardı,bu gerçekleri ne çabuk unuttunuz.

Sayın Başkan; adli yılınız ve yapacağınız 15 dakika ile sınırlı güdümlü konuşmanız, şimdiden size hayırlı olsun!

18/08/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

This entry was posted in HUKUK-YARGI-ADALET, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *