SABRIMIZI TEST ETMEYE KALKMAYIN!

Ali ihsan Hasircioglu / 14 Ağustos 2019 Çarşamba

SABRIMIZI TEST ETMEYE KALKMAYIN!


Yetkilerimizin zaman zaman “Gücümüzü kimse test etmesin!“ “Sabrımızı test etmeye kalkmayın!“ uyarılarıyla meydan okumaları insanın içini ferahlatıyorsa da, gücümüzü ve sabrımızı test etmeye cür’et denlere herhangi bir müeyyide uygulanamadığından, efelenmemizi kimsenin umursamayıp, gücümüzü ve sabrımızı test etmeyi sürdürmeleri canımızı sıkıyor.

Teste tabi tutulduğumuz konulardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

– NATO’nun patronu, dostumuz, müttefikimiz ve stratejik ortağımız ABD, bir gece ansızın “Muavenet“ zırhlımızı kendi limanımızda füze ile vurarak teee yıllar öncesinde sabrımızı ve gücümüzü test etmişti.

– Olaydan yıllar sonra ABD, bu kez askerimizin başına çuval geçirerek irademizi ve sabrımızı tekrar test etmiştir.

– ABD, “al papazı ver, ver papazı!“ pazarlığına giren Türkiye’den Amerikalı papazı çekip almasına rağmen Türk papazı vermeyerek sabrımızı yeniden test etmiştir.

– ABD, Fetö tarafından organize edilen 15 Temmuz‘daki kanlı askeri darbe girişiminde darbeciler yanında yer alıp İncirlik üssünü kullanarak Türkiye’nin sabrını bir kez daha test etmiştir.

– Suriye’de kurduğu PKK ordusunu Türkiye’ye karşı donatan ABD, “Bir gece ansızın gelebiliriz!“ diyen Türkiye’ye karşı, PKK ordusunu 100 bin kişinin üstüne çıkararak, üstelik Suriye’ye sokmadığı Türkiye’nin içine Amerikan askerini sokarak sabrımızı da, gücümüzü de yeniden test etmiştir.

– ABD, Rusya’dan S 400 sistemini alan Türkiye’ye, üretimine ortak olduğu F 35 savaş uçaklarını vermeyip üstelik projeden de çıkararak sabrımızı test etmeyi sürdürmüştür.

– ABD ve Batı’nın sabrımızı ve gücümüzü test etmelerine alıştık, bu nedenle pek dokunmuyor da, Suudi Arabistan ve Yunanistan gibi ülkelerin bile sabır ve gücümüzü test etmeye kalkışmalarına pek alışamadık:

– Suudi Prensi Salman, İstanbul’a çektiği Kaşıkçıyı, gönderdiği 15 kişilik ekiple İstanbul Konsolosluğunda buharlaştırdıktan sonra, cellatlarını ve konsolosunu ellerini kollarını sallaya sallaya ülkelerine döndürerek Türkiye’nin gücünü, sabrını ve becerisini test etmiştir.

– İşgal ettikleri 18 Türk adasının 13’ünde askeri üs kuran Yunanistan‘ın savunma bakanı Türkiye‘ye: “Sıkıyorsa, gel al!“ diye nanik yaparak sabrımızı test etmiştir.

Sayın yetkililerimiz, bundan böyle kimseye ya “Sabrımızı ve gücümüzü test etmeye kalkmayın“ demeyin, ya da test etmeye kalkarlarsa ne yapacağınızı açıklayın ki, onlar biz de bilelim artık.

This entry was posted in AKIL FİKİR YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *