EMPERYAL GÜÇLERLE SİDİK YARIŞTIRMAK

‘Ali ihsan Hasircioglu’ / 9 Ağustos 2019

EMPERYAL GÜÇLERLE SİDİK YARIŞTIRMAK


Uzun görüşmelerden sonra nihayet, İsrail’in güvenliği için bölgede Kürt devleti kurmak ve Türkiye’yi parçalamak isteyen ABD ile Türkiye’nin, Fıratın doğusu konusunda mutabık kaldıkları açıklandı.

Türkiye’nin, Suriye’de Kürt devleti kurmak amacıyla oluşturduğu ve donattığı 110 bin kişilik PKK ordusuna “kara gücüm“ diyen ABD ile hangi konuda mutabık kaldığı pek anlaşılabilmiş değil.

Türkiye ve ABD, bağımsız Suriye devletinin sınırları içerisinde kalan bölgede neyi paylaşıyorlar?

AKP’nin hatalı Suriye politikası nedeniyle bu güne kadar 200 milyar dolarlık maddi kaybı olduğu açıklanan Türkiye’nin, komşusu Suriye ile anlaşarak tüm emperyal projeleri engelleme ve bölgede barışı tesis edebilme şansını teperek 10 bin kilometre öteden gelerek büyük İsrail planını uygulamak isteyen emperyalist ABD ile anlaşmaya çalışmasının açıklanabilir bir mantığı yoktur.

Eğer Türkiye, ABD ile anlaşarak Suriye’nin bir bölümüne el koyabileceğini düşünüyorsa, (ki RTE’nin zaman zaman Lozan’ı eleştirerek Misak-ı Milli’ye vurgu yapması bunun belirtisi olbilir) hayal kuruyor demektir.

Kendi milli ordusunu dağıtan, hava kuvvetlerinde pilot, deniz kuvvetlerinde komutan bırakmayan, kendi uçağını, tankını, silahını üretemeyen Türkiye’nin, emperyalist devletlerle sidik yarıştırmaya kalkışması biraz komik olmuyor mu?

Ülke çıkarları, dış politikanın hayallere değil, gerçeklere dayandırılmasını gerektirir.

Türkiye, komşusundan toprak koparma hayali yerine, Yunanistana kaptırdığı 18 adasını nasıl kurtaracağı ve ülkemize sokulan 5 milyon sığınmacıdan nasıl kurtulacağı olaylarına odaklanmalıdır.

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, BOP, DIŞ POLİTİKA, ORTADOĞU ÜLKELERİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *