GÖRÜŞLER * AKLIN YOLU BİR

Serinsu Saybaşılı:
Biz bu kurban bayramında ( bizce bayram diil) ailecek 2 sokak köpeği kısırlaştırdık, aşılarını yaptırdık, Bodrum’da bahçemize aldık, ayrıca barınaklara bağış yapıyoruz efendim; Allah kabul etsin. Herkese farkındalık dolu 4 gün dileriz…

Kemal Rastgeldi :
Ben Tanrısal güce sahip birisi olsaydım (ki olmadığımı biliyorum) yaptığınız bu hayırlı işlerden dolayı sizi cennetimin baş köşesine layık görürdüm. (Cennetin de cehennemin de hayal ürünü olduğunu aslında gayet iyi biliyorum). Akıllı, yetenekli insanların bir bölümü bu gerçek dünyamızı cennete çevirme mücadelesini yürütmeye çalışırken, çoğunluğun cehaleti yüzünden pek çok yer (en çok da kurban kesme geleneğini sürdürenler) cehennemden beter olmaktadır.

Hızla gelişen bilime, teknolojiye, akılcılığa rağmen, (Arap ürünü) islamiyet Arap olmayan farklı toplumlar üzerinde bile hala nasıl bu denli etkili olabilmektedir? İnsanların ölüm korkusundan, yani en büyük zaafından yararlanarak ve tekrar dirilme yalanını gerçekmiş gibi kabul ettirerek islam dini büyük kitleleri kendine bağlayabilmiş ve toplumları zihnen tutsaklaştırabilmiştir. Aydınlanarak kurtulmanın bir tek yolu vardır, o da laik, çağdaş, bilimsel eğitimdir.

This entry was posted in AKIL FİKİR YAZILARI, DİN-İNANÇ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *