DEVLETİ SÖMÜREN SÖZDE MÜSLÜMANLAR * AKRABA KAYIRIMI (Nepotizm) DÖRTNALA * İstanbul belediyesinden de maaş alan milletvekili * Belediye başkanı babasından HİÇ İŞE GİTMEDEN maaş alan kızı

Saray’ın sevdiği aile!

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın milletvekili seçilmesinden sonra İBB iştiraki Metro İstanbul AŞ. personel listesindeki kadrosunda devam ettiği aynı zamanda milletvekili maaşıyla birlikte İBB’den de maaş iddia edildi.

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı’nın halen İBB iştiraki olan Metro AŞ kadrosunda yer aldığı görülüyor. Metro Aş’nin Tasarım Hizmetleri Müdürlüğü’nde 2669 sicil numarasıyla tasarım mühendisi olarak personel listesinde görünen Kavakçı’nın kıdem durumu, maaşı ve Iban numarası yazılı.

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un haberine göre, personel listesine göre kök ücreti 3 bin 340 lira olan Kavakçı’nın bin 169 lira görev tazminatı, 120 lira kıdem ücreti ve 167 lira da eğitim tazminatı aldığı yazılı. Toplamda aldığı maaş tutarı 4 bin 796 lira olan Kavakçı’nın işten ayrılış tarihi halen boş olduğuna ve Iban numarası halen kayıtlarda olduğuna göre diğer personelle birlikte maaşının da otomatik olarak yatması gerekiyor.

SAP adı verilen personel listesinde de adı görülen Kavakçı’nın Metro AŞ sitesinde de resimli kimlik kaydı halen yer alıyor. Personel listesinde ayrılan personelin işten hangi tarihte ve hangi nedenle ayrıldığı tek tek yazılırken Kavakçı’nın ayrılış tarihi ise boş bulunuyor.

Kavakçı ailesinden birçok kişi halen bürokraside ve siyasette üst düzey kadrolarda görev yapıyor. Eski milletvekili Merve Kavakçı, büyükelçi olarak atanırken Ravza Kavakçı Kan halen AKP İstanbul Milletvekili. Mariam ve Gülhan Kavakçı Cumhurbaşkanı Danışmanlığı görevini sürdürürken, Erva Kavakçı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nde Proje direktörü olarak çalışıyor.

Sözcü Gazetesi yazarı Necati Doğru’nun bir yazısında liste halinde verdiği Kavakçı ailesinin devletteki görevleri bununla da sınırla kalmıyor. Ravza Kavakçı’nın eşi Osman Kan, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü, Elif Kavakçı ise Emine Erdoğan’ın moda tasarımcılığını yapıyor.[1]


Yeniçağ / 06.08.2019

AKP’li başkanın kızı işe gitmeden
5 yılda 251 bin lira maaş aldı

AKP’li belediyelerdeki ‘bankamatik memuru’ skandallarına bir yenisi daha eklendi. Şanlıurfa Ceylanpınar Belediye eski Başkanı Menderes Atilla’nın kızına toplam 251 bin lira maaş ödendiği, bakanlığın ise maaşı geri istediği ortaya çıktı.

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediye eski Başkanı Atilla’nın kızı Tuğçe Atilla’nın, 5 yıldır hiç işe gitmeden maaş aldığı ortaya çıktı.Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, iki yıl önce dolarların saçıldığı düğünle gündem olan Tuğçe Atilla babasının başkan olduğu dönemde istisnai kadrodan belediyede özel kalem müdürü yapıldı. Tuğçe Atilla’nın işe gitmediği, mesai takip çizelgesinde adının bile olmadığı belirlendi.

SINAVSIZ İŞE ALINDI

Ceylan Pınar’dan AKP’li Menderes Atilla’nın dönemini kapsayan İçişleri Bakanlığı 2019 raporuna göre; Atilla’nın kızı Tuğçe Atilla 2015 yılı haziran ayında özel kalem müdürü olarak sınavsız işe alındı. Daha sonra da mühendis ve işletmen kadrolarına atandı.29 Mart 2019 tarihine kadar da hiç işe gitmedi.

Son seçimde Ceylan Pınar Belediyesi’ni AKP’li Abdullah Aksat kazanmıştı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri, başkanın kızına ödenen toplam 251 bin 803 liralık maaşın geri alınmasını istedi. [2]

[1] https://www.gunboyugazetesi.com.tr/sarayin-sevdigi-aile-21299h.htm
[2] https://www.yenicaggazetesi.com.tr/akpli-baskanin-kizi-ise-gitmeden-5-yilda-251-bin-lira-maas-aldi-244591h.htm
This entry was posted in YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *