SAYIN MİLLİ EĞİTİM BAKANINA BİR SORU

Özer OZANKAYA / 02.08.2019

SAYIN MİLLİ EĞİTİM BAKANINA BİR SORU


Sayın Milli Eğitim Bakanına soru: Bakanlık olarak izlediğiniz eğitim felsefeniz ve uygulamanız, Atatürk’ün Türk milli eğitimi için önerdiği ve başarıyla uyguladığı şu ilkelere uygun mudur?

1. “Okul sözcüğünü saygıyla, ağırlayarak analım. Okul, genç kafalara insanlığa saygıyı, ulus ve ülkeye sevgiyi, şerefi ve bağımsızlığı öğretir. Ulus ve ülkesine hizmet etmek isteyenler, aynı zamanda mesleklerinde birer nâmuslu uzman ve birer bilgin olmalıdırlar. Bunu sağlayacak olan, okuldur.”

2. “Ulusal kültürümüz uygar ilkeler ve özgür düşüncelerle beslenip güçlendirilmelidir. Burası çok önemlidir. Özellikle dikkatinizi çekerim: korkutma temeline dayalı ahlak, ne bir erdemdir, ne de güvenilebilir bir ahlaktır.”

3.”Ne yazık ki gerçek durum şudur ki, yeryüzündeki yüzmilyonlarca müslüman kitleleri (bugün 2 milyar, ö.o.), şunun ya da bunun tutsaklık ve aşağılayıcılık zincirleri altındadır. Aldıkları manevi eğitim ve ahlak, onlara bu tutsaklık zincirini kırabilecek insanlık niteliğini vermemiştir, veremiyor. Çünkü eğitimlerinin hedefi ulusal değildir.

“Çocuklarımız ve gençlerimiz yetiştirilirken, onlara özellikle varlığı ile, hakkı ile, birliği ile çatışan tüm yabancı ögelerle mücadele gereği ve ulusal düşünceleri her şeyi bir yana bırakarak, her karşı düşünce önünde şiddetle ve özveriyle savunma zorunluluğu telkin edilmelidir. Sürekli ve korkunç bir mücadele biçiminde beliren uluslararası yaşamın felsefesi, bağımsız ve mutlu kalmak isteyen her ulus için bu nitelikleri şiddetle istetmektedir.”

Saygılarımla.

PROF. DR. ÖZER OZANKAYA
ADD Kurucu Üyesi ve 4. Genel Başkanı

This entry was posted in EĞİTİM, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *