FRANZ KAFKA HAKKINDA KISA BİR ÖYKÜ

Yazar Franz Kafka’nın ne kadar büyük ve ne kadar özgün
bir yazar olduğunu vurgulamak için anlatılan bir öykü


Tanrı Azrail’e Franz Kafka adında bir yazarın ölüm vaktinin geldiğini söyler . Azrail elindeki canı alınacaklar listesinin en başına Franz Kafka’nın adını yazar ve görevini yapmak için Dünyaya iner.

Prag’dan başlar aramaya başlar. Kafka’nın  adı her yerdedir fakat kendisi yoktur. Tüm Avrupa’yı dolaşır, ama bulamaz. Franz Kafka’nın adı heryerde dolaşmaktadır. Azrail Tanrıya karşı mahcup olmak istemediğinden hiç ara vermeden aramaya devam eder. Gece gündüz demeden, yaz kış demeden tüm mevsimlerde, tüm kentleri dolaşır. Kütüphaneleri, şarap evlerini, tiyatroları, büyük meydanları, dar ve karanlık sokakları, her yeri arar…

Tanrı’nın huzuruna çıktığında eli boştur. Tanrı Kafka’yı sorar; Azrail boyun büküp cevap verir; Yok bulamadım, sizin yarattığınız evrende Franz Kafka adında bir yazar yaşamıyor ama edebiyat sevenler, kitap okuyanlar sürekli ondan bahsediyorlar. Bu işe ben de şaşırdım, fakat bulamadım.

Tanrı bu sözün karşısında öfkelenir. İlk kez istediği bir buyruğu yerine gelmemiştir. Gür sesiyle bağırır Azrail’e; Git o zaman, Kafka’nın yazmış olduğu romanlarının, öykülerinin, kitap sayfalarının arasına bak ve onu kendi yarattığı dünyasında bul ve getir….

This entry was posted in AFORİZMALAR, EDEBİYAT - ANI - ÖYKÜ - ŞİİR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *