ARŞİVDEN GÜNDEME * ABD STRATEJİK MÜTTEFİK DEĞİL “STRATEJİK HASIM”dır * TRUMP’ın  PYD/YPG/PKK’yı DESTEKLEMESİNİN ARDINDA ABD’li yarbay NORTH’un söyledikleri vardır *

Naci KAPTAN / 14.02. 2010 / 11.07.2019


TRUMP’ın  PYD/YPG/PKK’yı DESTEKLEMESİNİN ARDINDA
ABD’li yarbay NORTH’un söyledikleri vardır *

AMERİKA’LI YARBAY NORTH demiş ki ;

“Kürdistan için Kuzey Irak’tayız.
Burada Kürdistan kurulacak.”


Söylenen çekirdek Kürdistan artık kuruldu !!!
Kurulmasına ise AKP hükümeti hem sınır kapısını açarak,Hem Mersin’de serbest gümrük alanları yaratarak,Hem de Irak kuzeyinde Barzani yönetimli Kürdistan’ın alt ve üst yapısının inşaat ve müteahhitlik hizmetlerini yükümlenip tüm altyapı ve kamu binalarının yapılmasına uygun ortamı hazırlayarak destek verdi. Bu işin temel sorumlusu ABD ile gizlice anlaşarak Türkiye,Irak sınırına yüzbinlerce Irak’lı mülteci hareketini başlatan ve ertesinde de Çelik Güç olarak tanımlanan ABD-İngiliz silahlı kuvvetlerini güneydoğu Anadolu’ya yerleştiren Turgut Özal’dır.

Çelik Güç Irak kuzeyinde Kürdistan yapılanmasının koruyucusu ve destekçisi olmuştur. Özetle çekirdek Kürdistan ABD ve İngiltere vesayetinde Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği destekle kurulmuştur !!!

Naci Kaptan


AMERİKA’LI YARBAY NORTH ;
“Kürdistan için Kuzey Irak’tayız.
Burada Kürdistan kurulacak.”

3 yıl aralıksız PKK’ya karşı operasyonlarda görev alan Hakkari Dağ Komando Tugayı 4. Tabur Komutanı Emekli Binbaşı Serhat Karadeniz, Irak kuzeyinde ABD’li bir Yarbay ile yaptığı görüşmeyi ilk kez açıkladı.

1993-95 arası Kuzey Irak’a düzenlenen 15 operasyonun başında bulunan Binbaşı Karadeniz, bir operasyon sırasında ABD İrtibat Subayı Yarbay North ile görüştüğünü ve North’un Irak kuzeyinde Kürdistan’ı kurmak amacıyla bulunduklarını açıkça söylediğini anlattı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin, ABD’li subayların, PKK’lılarla düzenli toplantılar yaptığını yazması ABD- PKK ilişkilerini tekrar gündeme getirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri, 1993, 1994 ve 1995 yıllarında Irak kuzeyine pek çok operasyon yaptı. O yıllarda Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli 4. Tabur Komutanı Emekli (E.) Binbaşı Serhat Karadeniz, Irak kuzeyinde görevli ABD’li Yarbay ile yaptı görüşmeyi ilk kez Aydınlık’a anlattı.


SÖYLEŞİ 

AYDINLIK- 1993-94-95 yıllarında Hakkari’de Dağ Komando Tabur Komutanlığı yaptınız ve PKK’ya karşı savaş verdiniz. O yıllara dönersek neler yaşadınız?

E. BİNBAŞI SERHAT KARADENİZ- Terör olayları 92 ve 93 yıllarında en üst seviyeye çıkmıştı. O dönemde Güneydoğu Anadolu’da görev yapmanın mutluluğunu duyan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personellerinden biri de benim. O yıllarda pkk ile mücadele etmek daha zordu. Hakkari’de görev yaptığım yıllarda hiçbir zaman bina içerisinde kalmadık. 4. Dağ Komando Taburu olarak devamlı üs bölgelerinde çadırlarda kaldık. Bu dönem zarfında da 15 kez irili ufaklı, bir haftadan iki aya kadar Kuzey Irak’a operasyon düzenledik. Yol olmadığı için oraları adım adım biliyorum. Anılarım bir kez daha gözümün önüne geldi. Oradaki mücadelemiz ve birçok olay.

AYDINLIK- Türkiye’nin gündeminde de ağırlıklı olarak. ABD-PKK ilişkisi bulunuyor. ABD’li Komutanların pkklılarla Irak’ın Kuzeyi’nde ve Kandil Dağı’nda bir araya geldikleri ortaya çıktı. Siz Irak kuzeyine düzenlenen operasyonlarda bu durumla karşılaştınız mı?

KARADENİZ- Bu konuya “ABD bizim stratejik müttefikimiz mi, yoksa stratejik hasmımız mı?” değerlendirmesini yaparak girmek gerek. Önce buna karar vermemiz lazım. Doğru teşhis koymadan tedaviyi yanlış uygularız. Bence bugüne kadar doğru teşhis koyamadık ve tedaviyi de yanlış uyguladık. ABD ile Türkiye’nin menfaatleri Ortadoğu ve Türkiye toprakları üzerinde çatışmaktadır. Bu yüzden ABD bizim müttefikimiz olamaz. ABD hasmımız.

“TSK’DA M-16 YOKKEN, PKK’ DAN M-16 PİYADE TÜFEĞİ YAKALIYORDUK”

Hakkari’de görev yaptığım dönemde bunun örneklerini yaşadık. O yıllarda basında bu kadar yer almayan ABD’nin faaliyetleri artık ayyuka çıkmış durumda. Artık kendileri de kabul ediyor pkknın elindeki silahların ABD menşeli olduğunu. İkiyaka Dağları’nda bir operasyonda PKK’lılardan M-16 piyade tüfekleri ele geçirdik. Bu tüfekler o yıllarında ABD askerinin piyade tüfeğiydi. Henüz bu tüfekler TSK da bulunmuyordu. O zaman bunun bir rastlantı olmadığını düşünüyorduk.

“İNCİRLİK’TEN KALKAN ÇEKİÇ GÜÇ HELİKOPTERLERİNİN PKK’ya MALZEME ATTIĞINI GÖZLERİMLE GÖRDÜM”

Kuzey Irak’a yaptığımız bir operasyon sırasında da bir ABD helikopterinin bizim çatışma içerisinde olduğumuz bölgedeki pkklılarla malzeme attıklarını teşhis ettik, gözlerimizle gördük. İncirlik’ten kalkan Çekiç Güç uçakları PKK’ya havadan malzeme desteğinde bulunuyorlardı. Çekiç Güç de yanlış bir teşhisdi. Türkiye o dönemde üslerinde denetimini sağlayamıyordu. Bu olay diplomatik yolla protesto edildi ancak gelen cevap çok komikti: “Biz onu peşmergelere atıyorduk yanlışlıkla oraya gitmiş” BU nedenle “GENELKURMAY GECE UÇAN HELİKOPTERİ VUR EMRİ YAYINLADI”

AYDINLIK- ABD’nin pkkya başka yollardan da destek verdi mi?

KARADENİZ- Bu konuyla ilgili aslında başımızdan çok olay geçti. O yıllarda TSK helikopterlerinin gece görüş imkanı olmadığından gece görevlerine çıkamıyorduk. İlk kez 1993’te TSK’nın çok eleştirilen ve terörle mücadelede yüksek başarıları olan tamamen astsubay ve subaylardan oluşan özel harekattan arkadaşlarımıza Cudi Dağı’na gece operasyon düzenleme emri geldi. Bu operasyon için pilotlarımız sadece gece görüş gözlüğü takarak helikopteri kaldırabildi. Helikopter Cudi’ye inerken bir PKK mensubu bizim helikopteri yönlendiriyor. Sanki helikopter yönlendirme kursu görmüş bir uzman gibi. Bizim tim şaşırıyor görev yerlerine iniyor ve mevziye giriyor. PKK’lı o zaman anlıyor ve bunlar Türkiye Cumhuriyeti askeri deyince çatışma çıkıyor. Bu da oldukça enteresan bir durum. PKK’lı Cudi Dağı’na gece inen helikopteri Türkiye Cumhuriyeti helikopteri değil de başka bir ülkenin helikopteri olarak karşılıyor ve yönlendirmede bulunuyor. Bu “dört ayaklıdır, damlarda dolaşır, miyav miyav der” bilin bakalım bu kimdir bilmecesine benziyor. Cudi’ye inen helikopter TSK helikopteri değilse kimin helikopteri. Tabiî ki İncirlik üssünden kalkan ABD helikopteri. Bu olayın ardından Genelkurmay Başkanlığı yazılı bir emir yayınladı ve geceleri uçan helikopterlerin düşürülmesi emri verildi.

ABD’Lİ YARBAY: BURADA kürdistan KURULACAK

AYDINLIK- O dönemde Çekiç Güç subaylarıyla da görüşmeleriniz oldu mu?

KARADENİZ- 1994 yılının Haziran ya da Temmuz ayında Irak kuzeyinde bir ABD’li Yarbay ve peşmergelerle karşılaştık.ABD askeri Yarbay North’un burada ne işi olduğunu sorduk? Oda bizim Kuzey Irak’ta ne işimiz olduğunu sordu. Ben de PKK’lı teröristleri kovaladığımızı söyledim.Yarbay North da “Burası PKK’lıların değil gördüğünüz gibi Kuzey Iraklıların” dedi. Kendisinin resmi olarak askeri irtibat subayı olduğunu söylemişti. Bizim Süleymaniye’deki özel kuvvetlerden oluşan irtibat subaylarımız gibi.Ve sonra Yarbay North ile aramızda şu diyalog geçti:

YARBAY NORTH- “Kürdistan için Kuzey Irak’tayız. Burada Kürdistan kurulacak.”

KARADENİZ- “Bizim çıkarlarımıza aykırı, kurdurmayız.”

YARBAY NORTH- “Kürdistan’ı kabul etmezseniz o zaman savaşırsınız.”

KARADENİZ- “Biz zaten Kuzey Irak’a çiçek toplamaya girmedik, bir mücadeleyi zaten yürütüyoruz.”

YARBAY NORTH- “O zaman ABD ile savaşırsınız.”

AYDINLIK- Nisan ayından bu yana bir sınır ötesi harekat gündemde. Ancak şu ana kadar bu operasyon yapılmadı. Siz bunu neye bağlıyorsunuz?

KARADENİZ- TSK, kendisine verilen emirleri uygular. Asker planlamasını yapar, emri alır ve uygular.Genelkurmay Başkanımız bu soruya “Kuzey Irak’a operasyon yapmamızın faydası var, TSK hazırdır. Siyasi irade gerek” diyerek yanıt verdi. Operasyon kararını iktidar verir.

“TÜRKİYE’NİN ABD İLE ÇATIŞMASI KAÇINILMAZDIR”

AYDINLIK- Türkiye PKK’dan nasıl kurtulur?

KARADENİZ- Stratejik müttefikimiz ABD’yi hasım ilan ederse. Tezkerede olduğu gibi düşman ordusunu topraklarına bastırmazsa.

AYDINLIK- ABD’nin Kuzey Irak’a çekilmesi söz konusu. Bu TSK ile sıcak bir çatışmayı gündeme getirebilir mi?

KARADENİZ- TSK ile ABD arasında bir savaş çıkacağı bir kehanet değil. Eğer bu gidişat değişmezse bu kavga sıcak çatışmaya dönüşecektir. Türkiye’nin ABD ile çatışması kaçınılmazdır.

AYDINLIK- Türkiye’ye içerden ve dışarıdan federasyon dayatılıyor.

KARADENİZ- Ben Doğu ve Güneydoğu’ya 2 yaşımda ayak bastım. Oradaki insanla kaynaştım ve Doğu’nun insanını da araziyi de çok iyi tanırım. Oradaki yurttaşlarımızın federasyon veya ayrılık diye bir düşüncesi yok. Doğu’daki vatandaşlarımız “ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım” diyor. Biz de ayrılık hareketi yok kandırılmış kişiler var.

AYDINLIK- Son sözünüz…

KARADENİZ- TSK’dan emekli olunur ancak vatan sevgisinden emekli olunmaz…  1993-1995 yılları arasında Hakkari özelinde teröre karşı verilen mücadelenin baş kahraman komutanları Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, Emekli Albay Vahap Özkan, Emekli Piyede Binbaşı Serhat Karadeniz memleketimizin unutulmaz komutanlarıdır. [1]


DAHA SONRA NE OLDU ?

PKK İle Mücadelede Kahramanlık Madalyası Alan Gazi Binbaşı
Serhat Karadeniz’e Bülent Arınç 22 Ocak 2010 tarihinde dava açtı!

Aynı zihniyet bugünlerde de ŞEHİT ANASI PAKİZE ANAMIZA dava açmadı mı ?

Binbaşı Serhat Karadeniz, 1993`te terör örgütü PKK`nın Yüksekova ilçesini basma girişimini, taburu ile birlikte püskürttü. Örgütün Jerme Betkar, Alandüz, Avaşin ve Mezi Karyaderi kamplarına yönelik olarak düzenlenen operasyonlara katıldı. Buzul Dağı`nda askerleri ile birlikte eksi 40 derecede donmak üzereyken, tüfeklerin dipçiklerini yakarak hayatta kaldı. Mordağlar`da terör örgütü PKK`nın pususuna düştü. Şimdi ise sanık oldu.

Kahramandı, sanık oldu

Bugün sıfatının başında artık “emekli” ifadesi bulunan Karadeniz`in sanıklığına uzanan olay, Manisa`da Şehit Piyade Yarbay Melih Gülova`nın cenaze töreninde, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç`ın aleyhine “Hainler dışarı“ sloganı atılmıştı. Arınç`ın şikayeti üzerine, üstün hizmet nişanı ve kahramanlık madalyaları alan Binbaşı Karadeniz sanık oldu.

9 Haziran 2007 tarihinde Şırnak kırsalında mayın patlaması sonucu şehit düşen Manisalı Piyade Yarbay Melih Gülova için 11 Haziran`da Manisa Hatuniye Camii`nde cenaze töreni düzenlenmiş ve törene dönemin TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç da katılmıştı. Arınç, cami avlusuna girdiği sırada toplanan vatandaşların çoğunluğu, “Arınç dışarı”, “PKK Mecliste, Hainler Dışarı” sloganları atmıştı. Cenaze töreninde zor anlar yaşayan Arınç, alandan çıkıp Belediye binasına sığınmıştı. Polis kameralarının çektiği görüntülerin incelenmesi sonucu slogan attığı ileri sürülen Emekli Binbaşı Karadeniz ve iki kişi hakkında dava açıldı.

Kahramanlık ve üstün hizmet madalyaları bulunan Karadeniz `TBMM`yi alenen aşağılama ve kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçu nedeniyle 5 yıla kadar hapis talebiyle yargılandı.

Manisa`daki Emekli Subaylar Derneği Başkanı da olan Emekli Binbaşı Serhat Karadeniz, 1993-95 yılları arasında Hakkari`de sınır ötesi operasyonlara katılmış ve eksi 40 derecede Buzul Dağı`nda taburu ile birlikte donmak üzereyken tüfek dipçiklerini yakarak hayatta kalmıştı.“Ben göğsümde şerefle taşıdığım madalyaları vatan hainliği yaptığım için almadım; vatan savunmasında, mermi önüne kafamı uzattığım için verdiler. Şimdi beni vatan hainliğinden yargılıyorlar. Bunu kabul etmiyorum“ dedi.

TCK’nın 301/1 maddesi gereği 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada, Adalet Bakanlığı yargılama izni vermedi. Adalet Bakanlığı, bu kararına gerekçe olarak, TCK’nın 301’inci maddesinde yapılan değişiklik sonrası, ‘Kişilerin şiddete yöneltmeyen, hakaret içermeyen normal eleştiri hakkı olduğu ve fikir belirtebilecekleri’ hükmünü gerekçe gösterdi. Bunun üzerine sanıkların TBMM’yi alenen aşağıladıkları gerekçesiyle yargılandıkları dava düştü. E.Binbaşı Serhat Karadeniz ve diğer 2 Sanık  devlet memuruna hakaret suçundan beraat etti.

İşte Karadeniz`in sicili

Eski Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanı Emekli Tuğgeneral Osman Pamukoğlu komutasında 1995`te yapılan Çelik-1 Operasyonu`na katılan Tabur Komutanı Serhat Karadeniz, Hakkari`de çok sayıda silahlı çatışmaya girdi, PKK`nın Yüksekova ilçesini basma girişimin taburu ile birlikte püskürttü. PKK`nın, Jerme Betkar, Alandüz, Avaşin ve Mezi Karyaderi kamplarına düzenlenen operasyonlara katıldı. Buzul Dağındaki bir operasyon sırasında askerleri ile birlikte eksi 40 derecede donmak üzereyken tüfeklerin dipçiklerini yakarak hayatta kaldı. Mordağlar`da komutasındaki 4. Tabur operasyondan dönerken PKK`nın pususuna düştü. Roket saldırısı sonucu 14 şehit verildi. Pusuyu kuran PKK`lı grup daha sonra Karadağ bölgesinde kıstırıldı ve tamamı etkisiz hale getirildi.


[1] http://www.askerhaber.com/emekli-komutanlar/abd-yarbayi-kurdistani-kurmak-icin-buradayiz-dedi.html

(Toplam ziyaret: 372, Bugunku ziyaret: 1)

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, BOP, PKK TERÖRÜ, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *