Burhan Kuzu’nun sözleri AKP için suç duyurusudur!

Mustafa Mutlu
04 Ekim 2013
Aydınlık

Burhan Kuzu’nun sözleri AKP için suç duyurusudur!

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, iktidarın açıkladığı son demokratikleşme paketinin bölünmeye zemin hazırladığını ve laiklik karşıtlığı anlamına geldiğini belirterek, “AKP hakkında kapatma davası açılmalıdır” dedi. Bazı AKP’liler de bu sözlere kızdı ve Kanadoğlu’na tepki gösterdi.

Dün çok ilginç bir itiraz daha geldi, sözde “demokratikleşme paketi”ne…
Ancak bu kez itirazın sahibi, AKP’nin önde gelen isimlerinden Burhan Kuzu’ydu.

Başbakan’a yakınlığıyla da bilinen ve sırf Recep Tayyip Erdoğan için “başkanlık sistemi”ni Türkiye’ye uyarlamaya çalışan anayasa profesörü Burhan Kuzu, anadilde eğitime şiddetle karşı çıktı.

TRT Türk’te yayınlanan “Görüş Farkı” isimli programa katılan Kuzu aynen şunları söyledi:

***

“Anadilde eğitim doğru olmaz! Bu, ülkeyi de huzuru da bozar! Bölünmek iyi bir şeyse bölünelim. Bu ülkede 18 etnik grubun olduğu varsayılır. Bu coğrafyada bu kadar ders kitabı basılacak, bu kadar hoca derslere girecek ve bu memlekette huzur bulacaksınız… Bu mümkün mü? ABD’de 72 millet 51 eyalet var. Hepsinde İngilizce eğitim yapılır. Bir tek eyalette İspanyolca eğitim yapıldı; baktılar işler kötüye gidiyor, hemen vazgeçtiler. Bir tük Kürdün anası yok ki! 28 tane etnik grup anasını alıp gelirse ne yapacağız? Sonra diyorlar ki ‘Biz bölünmek istemiyoruz, böyle bir niyetimiz yok…’ Yahu yok da sonu oraya gider!”

***

Diyeceksiniz ki; “Canım muhalefet partileri de siz de bu sözleri elli kez söylediniz, farkı ne?”

Çok farkı var:

Çünkü bu kez söyleyen kişi; AKP’nin en yetkin hukukçularından olan bir milletvekili…
Aynı zamanda bir anayasa profesörü!

Özetle diyor ki; bazı özel okullarda anadilde eğitime geçilmesi, ülkeyi bölünmeye götürür!
Bu sözlerle, kendi partisini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’na ihbar ediyor aslında…
“Benim partim, ülkeyi bölecek bir iş yapıyor” diyor!

***

Burhan Kuzu’nun bu sözleri dün Ankara’da büyük yankı buldu.

Gazeteciler AKP kulislerinde bu açıklamanın yarattığı havayı yoklamaya çıktı.Bazı vekiller hemen suyu bulandırmak için, “Burhan Bey Meclis Başkanı olmak istedi ama Başbakan buna izin vermedi. Partiyi eleştirmek için fırsat arıyordu” demeye başladılar.

***

Nedeni ne olursa olsun, bu bir “isyan”dır!

“Laiklik karşı eylemlerin odağı olmak” suçundan altı yıl önce hüküm giyen AKP için yeni bir “kapatma davası açılması gerektiği”nin, “uzman ve içeriden bir ağızdan” itirafıdır!

Bugüne kadar iktidar ile PKK arasında yapılan “dönüşüm” pazarlığını görmeyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bunu da atlarsa…

Tarih önünde “sanık” durumuna düşmeye mahkumdur!

***

ANDIMIZ!

İktidar, sözde “demokratikleşme paketi” ile okullarda her sabah okutulan “Andımız”ı yok ediyor.
Çünkü ve PKK ve BDP, “Türküm, doğruyum, çalışkanım” diye başlayan bu andın okutulmaması için yıllardır kampanya yürütülüyor.

Evet, onların derdi bu da…

Bana göre AKP’nin derdi “Andımızın” ikinci sözcüğü…“Çapulcu” diye küçümsemeye çalıştıkları Doğrucu Davutlar’ın çoğalmasından ve bu düzenin tekerine çomak sokmasından endişe ediyorlar!

İyi de AKP’ye oy veren seçmen, bu ihanete ortak olur mu? İşte; onu hiç sanmıyorum!

***

GÜNÜN İSYANI!

Başbakan Erdoğan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, açıklanan sözde “demokratikleşme paketi”nin “pazarlıkla yapılmadığını” söylemiş… “Sadece milletin hissiyatını yansıtarak, toplumsal desteği alarak bu reformları yaptık” demiş… İsyanım ona:

Hangi “millet”in Yalçın Bey? “PKK milleti”nin mi, Türk milletinin mi? Hangi toplumun desteğini aldınız? Bu paketin içeriğini, açıkladığınız pazartesi günü sizden başka kim biliyordu ki; desteklerini nasıl belli ettiler? Doğrudan söyleyemiyorsunuz beyefendi; göz göre göre bizi kandırıyorsunuz!

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, PKK TERÖRÜ, Politika ve Gundem, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *