Balyoz’da kara propaganda tel tel dökülüyor! *** TSK’ya karşı yapılan karanlık tertip çöktü! Suga Planı’na takipsizlik‏

Balyoz’da kara propaganda tel tel dökülüyor!
Ulusal Kanal
24 Şubat 2012 Cuma
Emrah Taştan
Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Eskişehir’de bulunduğu iddia edilen Balyoz dokümanlarını yerle bir eden bir bilirkişi raporu hazırladı. Mahkemeye gönderilen raporda, bütün dokümanların sahtecilik ürünü olduğu tek tek açıklandı. Hava Kuvvetleri raporu, Balyoz Davası’nda tutuklu Hava Kuvvetleri personeli için büyük önem taşıyor.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Eskişehir’de bir flash bellekte bulunduğu iddia edilen Balyoz dokümanlarının sahteliğini ortaya çıkardı. Hava Kuvvetleri bilirkişileri, bu dokümanlar için “manipülatif” dedi.
Balyoz mahkemesine gönderilen ayrıntılı raporda, onlarca hava kuvvetleri personelinin tutuklanmasına gerekçe gösterilen dokümanların sahtecilik ürünü olduğu anlatıldı.
İncelemede, dokümanların gerçekdışı olduğu ve komutanları hedef almak amacıyla hazırlandığı vurgulandı. Hava Kuvvetleri bilirkişileri, raporda yazım tekniği açısından 15 ana çelişki tespit etti.
– 2003’teki belge 2008’de yürürlüğe giren yönergeye göre hazırlanmış. – Söze belgeleri yazan ve gönderildiği iddia edilen birliklerde hiçbirinin varlığına rastlanmadı. – Sözde belgelerin tamamı imzasız. – Sözde belgelere göre Donanma Komutanı, kendi yazdığı dokümanı kendisine göndermiş. – Sözde belgelerin hiçbirinde, resmi yazının kimliği durumundaki sayı bilgisi yazılmamış.
Hava Kuvvetleri raporunda, farklı yer ve zamanlarda yazıldığı ileri sürülen dokümanların, aynı tip hataları içerdiğine dikkat çekildi.
Birbirinden farklı zamanlarda, farklı yerlerde ve farklı kişiler tarafından kaleme alındığı görüntüsü verilen yazıların hepsinde hepsinde böyle basit hata yapılması, yazıların aynı kişi veya kişilerce yazıldığının çok kuvvetli bir göstergesidir.
Hava Kuvvetleri bilirkişileri, “sonuç” bölümünde, seçilmiş bir kısım komutan ve personelin, sahte dokümanlarla hayal ürünü bir yapılanma içine çekildiğine dikkat çekti.
TSK’ya karşı yapılan karanlık tertip çöktü! Suga Planı’na takipsizlik
15 Şubat 2012 Çarşamba
Ulusal Kanal Emrah Taştan
Donanma Komutanlığı askeri savcısının Suga Harekat Planı’na ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verdiği ortaya çıktı. Balyoz dava dosyasına giren takipsizlik kararında, Suga Harekat Planı’nın varlığına ilişkin somut bir delil bulunmadığı vurgulandı. İşte davada tutuklu denizci askerlerin suçsuz olduğuna işaret eden o karar…
Donanma Askeri Savcılığı, Balyoz Planı’nın denizcilerle ilgili bölümü olduğu iddia edilen Suga Harekat Planı soruşturmasında takipsizlik kararı verdi. Karar, 6 Aralık 2011’de Balyoz Davası’na bakan özel görevli İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.Donanma Askeri Savcısı Ruşen Karaahmetoğlu, Suga Planı’yla ilgili hiçbir somut delil bulunmadığını belirtti. Takipsizlik kararında, Donanma Komutanlığı bilirkişi raporundaki tespitlere de yer verildi. Kararda, Suga Harekat Planı ve eklerinin sahteliğini kanıtlayan dikkat çekici değerlendirmelere yer verildi.
– Suga, plan formatına aykırı hazırlanmış. – Askeri yazışma kurallarına uymuyor. – Planı yazdığı iddia edilen Ramazan Cem Gürdeniz, o tarihte karargahta görevli değildi. – Mesaj ilgi numarası sahte. – Eklerde adı geçen bazı askerler Sahil Güvenlik komutanlığı personeli. Takipsizlik kararında “delil ve suç tespit edilemediği” vurgulandı. Donanma Komutanlığı Karargahı’nda resmi olarak “SUGA” adlı eylem planı hazırlandığına ilişkin herhangi bir deIil bulunmadığı, dolayısıyla Askeri Savcılığımızın görev ve yetki alanına girecek herhangi bir suç tespit edilemediğinden, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Takipsizlik kararı, Balyoz Davası’nda tutuklu bulunan ve Suga Planı’nda görev almakla suçlanan yüze yakın Deniz Kuvvetleri personelini yakından ilgilendiriyor. Bütün denizci askerler, savunmalarında Suga Planı’nın sahte olduğunu beyan etmişlerdi. *2*
ulusalkanal.com.tr
This entry was posted in Haber. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *