AKP’nin SEÇİM HAZIRLIKLARI

İstanbul seçimleriyle ilgili şimdi yazacağım şeyleri muhtemelen daha önce hiç duymadınız. AKP nin sessizliğinin sebebi anlaşıldı. AKP butun secim stratejisini sandığa gitmeyen 1.7 milyon kisi üzerine kurmuş.

Peki nasıl?

Bu bilgileri AKP li bir ilce yöneticisi tartışma sırasında övünmek için bir dostuma anlatıyor. Diyor ki ;

“Biz 1.7 milyon kişinin tek tek kimliğini tespit ettik. Sosyal medya hesaplarından siyasi fikirlerini öğrendik. Sonra bu listeleri tüm ülkedeki il ve ilçelere yolladık. Tum kadin kolları, genclik kolları, il ve ilce yöneticileri tespit edilen bu insanları ziyaret etti. Kimine 65 yaş emeklilik vadettik, kiminin oğluna astsubaylık, kiminin kızına atanma, kimine yevmiye, gidis-dönüş ucak biletleri. 21, 22 Haziran’da Turkiye’nin her yerinden binlerce otobüs kaldıracağız. Son on gün ise, İstanbul’da olanlara bu tekliflerle gideceğiz. Kim ne istiyorsa vadedeceğiz. Siz istediginiz kadar çarşı pazar gezin biz nokta hedefe hamle yapıyoruz.”

AKP yöneticisinin sözleri bunlarmıs.Yaparlar mı bilemiyorum ama neden yapmasınlar? Kaynağı sormaya gerek yok  devletin imkanları ellerinde. İmamoğlu’nun seçim organizasyonlarını yapanların bunlardan haberi olduğunu sanmıyorum çünkü bu konuya bir vurgu gelmedi onlardan. Bu vaatlerin yerine getirilemeyecek saçmalıklar olduğunu halka anlatmaları gerekiyor. Bu iş, makarna ve kömürden cok daha büyük. Her seyi vadedecek kadar gözlerini karartmışlar. Binali’nin daha önceki secimden sonra “seçimde verilen yerine getirilecek diye bir şey yok” minvalli sözü hatirlatilmali. Yaptiklari bu çalışma ortaya dökülmeli, tedbir geliştirilmeli. Bunlar öyle vaadler ki, siyasi fikri ne olursa olsun bir çok insanı kandırabilir. Sesimizi duyurabildigimiz yöneticilere, secim kampanyasını yürütenlere bunları duyurmalıyız.

Emrah Akgün
#herşeyçokgüzelolacak

This entry was posted in SEÇİM - SEÇSİS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *