ERMENİ ASALA TERÖRÜ * KATLEDİLEN DİPLOMATLARIMIZI VE EŞLERİNİ ANALIM

Diplomatlardan sonra sıra ailelerinde


ASALA iyice kudurmuştu.  Madrid Büyükelçimiz Zeki Kuneralp’in eşi Necla Kuneralp ve eniştesi Beşir Balcıoğlu ile Lahey Büyükelçimiz Özdemir Benler’in oğlu Ahmet Benler de teröre kurban gitti.

1978 zor bir yıldı. 1977’nin 1 Mayıs’ında çok ciddi olaylar çıkmış, 36 kişi hayatını kaybetmiş, siyasi çatışmalar artmış, Malatya olayları yaşanmıştı ve Maraş olaylarına doğru hızla giden bir dönemden geçiyordu Türkiye. Ülkemiz  içeride terör olayları ile uğraşırken, dışarıda da Türk diplomatik ve ticaret temsilciliklerine yönelik artan saldırıları engellemeye çabalıyordu. Bu hain saldırıları da başta ASALA olmak üzere bazı irili ufaklı Ermeni terör örgütleri gerçekleştirmişti.

En son 9 Haziran 1977’de Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Taha Carım katledilmişti. Carım’ın şehit edilişinin birinci yıldönümünde Ermeni terörü Madrid’te hortladı. Madrid Büyükelçisi Zeki Kuneralp’in eşi Necla Kuneralp ve eniştesi emekli büyükelçi Beşir Balcıoğlu, 2 Haziran 1978 tarihinde makam aracıyla giderken saldırıya uğradı.

3 Ermeni terörist, Madrid’de sokak ortasında, aracı yaylım ateşine tuttu. Sefire Necla Kuneralp ve Beşir Balcıoğlu olay yerinde, aracın İspanyol şoförü Antonio Torres kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Böylece ilk defa Ermeni terörü, Türk diplomatlarının dışında ailelerine yani sivil hedeflere yönelmiş oldu.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kahpe-pusular-3-1723h.htm

This entry was posted in ERMENİ SORUNU, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *