İŞ ARAYAN GENÇLERE İPUÇLARI; “CV” NASIL GÖNDERİLİR ?

CV Gönderme Olayına Başka Bir Boyut
Getiren Gencin Enteresan Taktiği


Bilen bilir; iş bulmak pek de kolay değildir. Bu zorluğu elbette sadece bu ülkede yaşamıyoruz. İş aramak, istenilen işi bulmak tüm dünyada başlı başına dertli bir süreç. Başarıyla sonuçlanması içinse artık fark yaratmak gerekiyor.

Lucas Yla isimli genç San Francisco’da yaşıyor. Kendisi zorlu bir iş arama ve bulma sürecinde mükemmel bir sonuç elde ediyor. Peki nasıl?

İnternetten yapılan başvurular için hazırladığınız CV’yi kimin eline ulaşacağını bilmeden gönderirsiniz.Gerçek anlamda en fazla fark yaratmanız gereken aşama burasıdır. Bunu başarırsanız hem CV’nizin okunma şansı, hem de işe girme şansınız artar.

Lucas Yla isimli gencimiz de CV gönderme işini farklılaştırmayı düşünenlerden.İş arama ve işi kapma sürecinin zorluklarını iyi bilen Lucas farklı bir yol denemeye karar veriyor. Lucas, CV’sini tatlı bir rüşvet ile birlikte ulaştırmanın planını yapıyor. Hazırladığı CV’yi bir Donut kutusunun içine yerleştiren Lucas, bu kutuyu işe başvurmak istediği ajansa elden teslim ediyor.

Sizce de harika görünmüyor mu?
CV’sini de beraberinde sunduğu o müthiş şeyler kadar tatlı olan bir dille hazırlıyor. CV’de kısaca şöyle yazıyor: Birçok CV’nin sonu çöp kutusu oluyor. Benimki midenizde olacak!

Selam,

“Bu yanlış bir teslimat değil. CV’min istediğim yere ulaştığından emin olmak için bizzat dağıtım elemanı olmaya karar verdim.Fark ettiğiniz üzere, olaylara farklı açılardan yaklaşıyorum ve daha da önemlisi bunu yapmayı becerebiliyorum.Adım Lucas, pazarlama ve satış alanında 5 yıllık deneyime sahibim. Şirketinize hayranım ve sizinle çalışmayı çok istiyorum. Eğer dikkatinizi çekebildiysem ve bana ulaşmayı istiyorsanız bilgisayarınızdan ……. adresine girebilirsiniz. Bu ana kadar, lütfen Mr. Holmes fırınından almış olduğum bu nefis & meşhur donutların keyfini çıkarın.”

Peki Lucas neden böyle bir şey yaptı? Bunu merak ediyor muyuz?

Çünkü Lucas klasik CV’lerin, sıkıcı ön yazıların etkili olmadığını düşünenlerden. Böyle bir yöntemin çok daha etkili olduğunu düşünüyor.Lezzetli ve tatlı donutlar ile servis edilen bir CV’nin ilk çok iyi sonuçlar doğuracağı düşüncesinde.Lucas bu yöntem sayesinde 10 farklı yerden mülakata davet ediliyor. Bizce gayet güzel bir sonuç!

CV Gönderme Olayına Başka Bir Boyut Getiren Gencin Enteresan Taktiği

This entry was posted in Calisma Dunyasi - Is ve Emekciler, EĞİTİM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *