AUDİ 8 UÇAR GİDER !!! * iki tane otomobil biri açık, biri değil aşçı, uşak, hizmetçiler dolu mutfak, dolu kiler / hey lüküs hayat, lüküs hayat bak keyfine yan gel de yat ne güzel şey oh ne rahat yoktur eşin lüküs hayat

AUDİ 8 UÇAR GİDER !!!


Naci Kaptan / 29.05.2019

Ülkemiz büyük ekonomik sorunlarla , enflasyonla , işsizlikle boğuşurken , Maliye bakanı ardındaki heyetle dışarıdan borç alabilmek için kapı kapı dolaşıp da elleri boş dönerken, İşsizlik ve borç nedeniyle daha geçen hafta 2 genç insanımız kendilerini yakarak intihar ettiği , yoksulların çöp kutularını karıştırdığı , elde avuçta bir şey kalmadığı bu kara günlerde Samsun Valisi Osman Kaymak’ın dünyanın en lüks arabalarından birisi olan AUDI 8’i 1.745 milyon TL’ye aldığı basına yansıdı. Böyle bir zamanda adeta Zaytung haberi gibiydi. Baktım ki gerçekmiş !

Üstelik de valiliklere tasarruf genelgesi yayımlandığı bu günlerde ! Vali bey sanki Patangoya’da görevliymiş gibi ülkenin içinde bulunduğu zorlu durumu ve genelgeyi halk deyişiyle “İPLEMEMİŞTİ”

Merak ettim kimdir bu vali ;

Önce düşündüm ki vali zengin bir aileden gelmiştir. Yani zümrütü- anka masalında olduğu gibi GAK deyince su GUK deyince yemek . Yani yediği önünde yemediği ardında . Audi 8 nedir ki vali beyimize Cumhurbaşkanı gibi uçan saraylar yaraşır diye düşünürken hayallerim yıkıldı .

Vali aslında bir köylü ailenin çocuğu olarak 1965 Bayburt Merkez Sancaktepe köyünde dünyaya gelmiş, Eğitimine Sancaktepe Köyü İlkokulunda başlamış ,okumuş çalışmış valilik makamına kadar yükselmiş. Yani özünde yoku – yoksulluğu bilmesi gereken bir kişi.

Ama vali olmakla – Devlet adamı olmak farklı birşey ! . Birini olursunuz ama diğerini olmak zor iştir. Devlet adamlığı kamu malını korumak ve kollamaktır. Kamu gücünü kullanarak devlet kesesinden müsriflik yapmamaktır. Kamununun ,yoksulun yetimin hakkını yememektir. Liyakatli olmaktır. Topluma örnek ve önder olmaktır ama en önemlisi vicdanlı olmaktır.

Audi’nin resmi sitesi A8 AUDİ için şöyle diyor ;

A8L 50 TDI quattro 286 hp tiptronic
Model A8L 50 TDI quattro 286 hp tiptronic .
Motor 3.0 TDI quattro
Motor Hacmi 2.967 cm3
Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı 1/2/3/8 1.745.320 ₺ [1]

Ayla Çokbudak arkadaşımız aşağıdaki bilgiyi paylaşmış ve değeri 1.745.320 ₺ olan A8 Audi’yi kullanan Devlet başkanlarının listesini paylaşmış ;

Makam aracı olarak 1.750 MİLYON liralık AUDİ A8 kullananlar;

“ALMANYA BAŞBAKANI
NORVEÇ KRAL ve KRALİÇESİ
HOLLANDA KRALI
POLONYA CUMHURBAŞKANI
İSPANYA BAŞBAKANI
İSVEÇ BAŞBAKANI
DANİMARKA BAŞBAKANI

ve..
ÇOOK DEĞERLİ SAMSUN VALİSİMİZ…”

***

Vali Osman Kaymak kimdir diye azıcık eşeledim ;

24.08.2017 tarihli haberde öğretmenlere şöyle demiş ;

‘Terbiye amacıyla öğretmen arkadaşlar çocukları okşayabilir. Bize gelen şikayetlerde biz sizin yanınızda olacağız’ Vali bu deyişiyle öğretmenlerin öğrencileri “okşayarak” dövmesine yeşil ışık yakmış.

12 Mart 2019 Salı tarihli YeniAkid gazetesi ise şöyle diyor ;

Samsun Valisi Osman Kaymak, tahta çıktı!
“4. Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarı”nın açılışına katılan Samsun Valisi Osman Kaymak, padişah cübbesi giyip kavuk takarak kral tahtına oturdu.”

Bu haber valinin güce, iktidara , lükse olan ilgisini gösteriyor. Ülkenin var olan şartlarında, toplumsal sıkıntılara, tasarruf genelgesine , ekonomik batışa ,kamu kaynaklarının yetersizliğine ilgisiz ve duyarsız olan Samsun valisine şöyle seslenelim ;

http://www.islamveihsan.com/kul-hakki-ile-ilgili-ayet-ve-hadisler.html
“Kul hakkı yemenin daha tehlikeli bir çeşidi de, toplumun ortak hakkı olan devlet ve vakıf mallarını haksız yere gasbetmek ve uygunsuz bir şekilde kullanmaktır. Bu haksızlık daha tehlikelidir. Çünkü sonunda pişman olunsa bile helâlleşecek bir muhâtap bulmak mümkün değildir. Zîrâ o malda herkesin hakkı vardır.”

AUDİ 8 UÇAR GİDER !

ÖZELLİKLER

İç mekanda lüks bir salon hissi

Audi A8’in iç mekanı bir önceki modele kıyasla, her iki versiyonda da kayda değer ölçüde genişledi. Audi A8 L versiyonunda yer alan opsiyonel dinlenme koltuğu dört farklı ayar seçeneğine ve bir ayak dayama yerine sahip. Sağ arka koltukta yer alan dinlenme koltuğuna oturan yolcu, ön yolcu koltuğunun arkasına entegre edilen ve birçok ayara sahip olan ünite yardımıyla ayaklarını ısıtırken, ayaklarına masaj da yaptırabiliyor. Arka koltuktaki yolcular ayrıca ortam aydınlatması, yeni HD Matrix okuma ışıkları ve masaj koltukları gibi birçok fonksiyonu kontrol edebildikleri gibi, ayrı bir işletim ünitesi üzerinden telefon konuşmalarını da gerçekleştirebiliyorlar. Arka koltukta, ortadaki kol dayanağı üzerinde bulunan OLED ekranlı ve bir akıllı telefon ebatlarındaki uzaktan kumanda, bulunduğu yerden çıkarılarak da kullanılabiliyor.

Kontrol parmaklarınızın ucunda

Audi Yeni A8’de bir önceki modelde kullanılan geleneksel döner düğme ve dokunmatik ekranını geçmişte bırakıyor. Gösterge panelinde kullanılan düğme sayısı son derece azaltılmış durumda. Panelin merkezinde yer alan 10,1 inçlik dokunmatik ekran kapalı olduğu durumda, çevresini saran parlak siyah konsolun içerisinde neredeyse görünmez oluyor. Kullanıcı ara yüzü, otomobilin kapısı açılır açılmaz kullanıcıyı karşılıyor. Sürücü, bilgi ve eğlence sistemini, geniş ekran üzerinden, parmak uçlarıyla kontrol ediyor. A8 aynı zamanda kullanıcı ile konuşabilme özelliğine sahip. Sürücü, otomobilin birçok fonksiyonuna yeni ve doğal ses kontrol sistemiyle kumanda edebiliyor. Büyük oranda optimize edilen navigasyon sistemi de yeni bir özelliğe sahip: Sistem artık kullanılan yolları öğrenerek kendini geliştiriyor. Bu sayede sürücüye aramalarda akıllı tavsiyeler sunuyor.

Otomatik sürüş pilotu

Yeni A8, özellikle otomatik sürüş için geliştirilen ilk seri üretim otomobil olma özelliğini taşıyor. A8’in yapay zeka pilotu, gidiş ve geliş şeritlerinin bariyerle ayrıldığı otoyol ve ana yollarda, 60 km/h’den düşük hızlarda otomobilin kontrolünü ele alıyor. Kalkış, hızlanma, dönüş ve frenler, sıkışık trafik pilotu tarafından yönetiliyor. Bu sayede sürücü direksiyonu bırakarak, başka bir aktiviteyle ilgilenebiliyor, örneğin araç içi TV’yi izleyebiliyor. Sistem belirlenen sınırlara ulaştığında bir uyarıyla sürücünün otomobilin kontrolünü yeniden devralmasını sağlıyor. Pilotlu sürüş sırasında merkezi sürücü asistan kontrolörü (zFAS), sensörlerden elde edilen verileri bir araya getirerek otomobilin çevresindeki alanı sürekli olarak tarıyor. Audi, otomobillerinde radar sensörleri, ön kamera ve ultrason sensörlerin yanı sıra bir lazer tarayıcı kullanan ilk otomobil üreticisi. Audi AI uzaktan park pilotu ve Audi AI uzaktan otopark pilotu, A8’in park yeri ve otoparklarda otomatik olarak manevra yapmasını sağlarken, sürücünün tek yapması gereken manevrayı izlemek. Bu sırada otomobilin içinde olmasına dahi gerek yok.[2]

Haa bu arada hatırlatalım ;

Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica Volkswagen Beetle kullanıyor.
Önceki Devlet Başkanı aracı 2005 model Opel Vectra idi.

BİR GÜZELLİK YAPALIM ;
BU ESKİ KANTO SAMSUN VALİSİNE GİTSİN ;

şişli’de bir apartıman
yoksa eğer halin yaman
nikel-kübik mobilyalar,
duvarda yağlı boyalar

iki tane otomobil
biri açık, biri değil
aşçı, uşak, hizmetçiler
dolu mutfak, dolu kiler

hanım gider, sen gidersin
gündüzleri çaydan çaya
gece olur, davetlisin
ya dineye ya baloya

hey
lüküs hayat, lüküs hayat
bak keyfine yan gel de yat
ne güzel şey
oh ne rahat
yoktur eşin lüküs hayat

yaz gelince adadasın
mayo giymiş kumlardasın
etrafında güzel kızlar
canın çeker, burnun sızlar

hanım motorla dolaşır
hanım serbest, kim karışır
takarsın şeyleri bazı
dünya böyle sen ol razı

sen de kendi hesabına
topla akşam etrafına
sarıları, esmerleri
kır şampanya kadehleri

hey
lüküs hayat, lüküs hayat
bak keyfine yan gel de yat
ne güzel şey,
oh ne rahat
yoktur eşin lüküs hayat

[1] https://www.audi.com.tr/tr/web/tr/modeller/a8/a8-l/layer/pricelist-catalogue/layer-wid.html
[2] https://www.audi.com.tr/tr/web/tr/audi-dunyasi/haberler/2017/ileri-otonom-surus-icin-gelistirilen-dunyadaki-ilk-model-yeni-audi-a8.html
This entry was posted in YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *