SATIR BAŞI HABERLER

Naci Kaptan 


Cumhuriyet / Ozan Çepni / 15 Mayıs 2019

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin özel villasında
bakanlık memurlarını görevlendirdiği ortaya çıktı

Pakdemirli’nin göreve gelmesinin ardından bazı memurları özel hizmetine aldığı belirtildi. Bakanlık kaynakları, Ankara İncek’teki villada çalıştırılmak istenen bazı memurların buna karşı çıktığını ifade etti.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1392836/

***

Cumhuriyet / 15 Mayıs 2019

Nihat Hatipoğlu’nun ‘din değiştirme’ şovuna tepki

İlahiyatçı ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Nihat Hatipoğlu, televizyondan canlı yayınlanan iftar programında, 13 yaşındaki Ermeni bir çocuğun dinini değiştirdi. Annesi, kendisinin haberi olmadan çocuğunun yayına çıkarıldığını açıklayarak olaya tepki gösterdi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/1392727/

***

cumhuriyet.com.tr / 14 Mayıs 2019

Binali Yıldırım, temizlikçileri müşavir yaptı

AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın, Başbakanlık yaptığı dönemde Çankaya Köşkü’nde eşi Semiha Yıldırım’a ev işlerinde yardım eden 3 temizlik personelini müşavirlik kadrosuna atadığı iddia edildi. CHP’li Mahmut Tanal, konuyu Meclis’e taşıdı.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın, Başbakanlık görevindeyken taşındığı Çankaya Köşkü’nde eşi Semiha Yıldırım’a ev işlerinde yardımcı olan 3 temizlik personelini, ‘Son Başbakan” olarak attığı imzayla müşavirlik kadrosuna atadığı öne sürüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, söz konusu iddiayı Meclis gündemine taşındı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelik soru önergesi veren Tanal, Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’a yardım eden 3 temizlik personelinin müşavirliğe atanma şartlarını taşıp taşımadıklarını sorguladı. Tanal, söz konusu 3 temizlik personelinin şu anda nerede görev yaptıklarının açıklanmasını talep etti.

CHP’li Vekil Mahmut Tanal soru önergesinde ayrıca, Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı görevinin son gününde 70 kişiyi müşavir olarak atadığı iddiasına yer verdi. Söz konusu iddianın doğruluğunu soran Tanal, devamında “Şayet doğru ise bu 70 kişi kimlerdir ve şu anda hangi kurum ve kuruluşlarda görev yapmaktadırlar?” sorusunu yöneltti.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1392319/

***

FETÖCÜLER GÖREV BAŞINDA

cumhuriyet.com.tr / 15 Mayıs 2019

AKP’nin YSK Temsilcisi Özel’den itiraf:
Devletin parasıyla FETÖ ziyaretine gitmişler!

Eski AKP milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, AKP’nin YSK Temsilcisi Recep Özel için “Halis muhlis FETÖ’cü” ifadesini kullanmıştı. Özel, Ocaktan’a gönderdiği metinde 2012 yılında Fethullah Gülen’e yaptığı ziyaretin Adalet Bakanlığı’nın resmi bir programında gerçekleştiğini söyledi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1393455/

***

cumhuriyet.com.tr / 15 Mayıs 2019

E TİCARETTE VERGİ MUAFİYETİ KALKTI

Amazon, Alibaba gibi uluslararası elektronik ticaret şirketlerinden sipariş edilerek korgayla gönderilen ve bedeli 22 Avro’yu aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyeti kaldırıldı. Posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere, bedeli ne olursa olsun yüzde 18-20 oranında gümrük vergisi uygulanacak. Karar 15 gün sonra yürürlüğe girecek. , Avrupa Birliği ülkelerinden getirtilen ürünlere yüzde 18, diğer ülkelerden getirtilenlere yüzde 20 oranında gümrük vergisi uygulanacak.

CEP TELEFONU

Cumhurbaşkanlığı’nın “4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ı Resmi Gazete’de yayımlandı. Yurtdışından getirilen akıllı telefonlarının Türkiye’de kullanımına ilişikin düzenlemede değişikliğe gidildi.2 yılda bir tane olan cep telefonu getirebilme imkanı, 3 yılda bir olarak degiştirildi. Yurtdışından getirilen cep telefonlarının kayda girmesi için 2019 itibariyle 618,60 TL harç ücretinin yatırılması gerekiyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/1393390/
This entry was posted in HABER GÜNDEM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *