İşgal edilen adalarımızda silahlı Amerikan jipleri dolaşıyor! * Ağır silahlara ilave olarak şimdi de adalara Amerikan Hummer jipleri yerleştirildi. Yunan Kara Kuvvetleri Denetleme Heyeti Başkanı Korgeneral Antonios Nomikos, 10-11 Nisan tarihlerinde Eşek, Bulamaç, Hurşit ve Kalolimnoz adalarında konuşlu Yunan askeri birliklerini denetledi.

Ahmet TAKAN 02 Mayıs 2019
ahttakan@gmail.com

İşgal edilen adalarımızda silahlı
Amerikan jipleri dolaşıyor!


Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’ye açık destek veren ABD, Ege’de
Yunanistan tarafından işgal edilen Türk adaları konusunda ne yapar?
Sorunun cevabını tahmin ediyorsunuzdur da ben yine belgeleriyle ortaya koyayım;

Ağır silahlara ilave olarak şimdi de adalara Amerikan Hummer jipleri yerleştirildi. Yunan Kara Kuvvetleri Denetleme Heyeti Başkanı Korgeneral Antonios Nomikos, 10-11 Nisan tarihlerinde Eşek, Bulamaç, Hurşit ve Kalolimnoz adalarında konuşlu Yunan askeri birliklerini denetledi. Yunan Korgeneral Nomikos, Aydın Eşek Adası’nda, Amerikan Hummer jip üzerinde işgalci Yunan askerini denetledi. Yunanistan, Türkiye’ye ABD Hummer jipi üzerinden tehdit mesajı vermeye çalıştı!..

Yunan Kara Kuvvetleri Denetleme Heyeti Başkanı Korgeneral Antonios Nomikos, 10-11 Nisan tarihleri arasında iki günlük süre içinde hiçbir engelle karşılaşmadan Eşek, Bulamaç, Hurşit ve Kalolimnoz adalarına geldi. Korgeneral Nomikos, işgalci Yunan askerleri ile birlikte Aydın Eşek Adası’nda Türkiye’ye meydan okudu. Nomikos’un Aydın Bulamaç Adası’nda denetlediği askerlerin tam teçhizatlı olması dikkat çekti.

Aydın Hurşit Adası’nda Nomikos’un incelediği uçaksavar silahının namluları Türkiye’ye çevrilmiş ve silaha mühimmat yüklenmişti.Yunan Generalin denetleme haberleri, Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi internet sitesinde yayımlanarak tüm dünyaya ilan edildi.Hummer jip üzerinden ne mesaj verilmeye çalışıldığını Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım’a sordum. Yalım, önemli bir hatırlatmada bulunarak şunları söyledi;

“Daha önce Aydın Eşek Adası’na AB Frontex Ajansı’nın Sahil Güvenlik Botlarını konuşlandıran Yunanistan, Eski Savunma Bakanı Barlas Doğu’nun, AB Ankara Delegasyonuna yaptığı başvuru sonrasında Temmuz 2015’te anılan botları adadan çıkarmak zorunda kaldı. Frontex Sahil Güvenlik Botlarını çıkarmak zorunda kalan Yunanistan şimdi de işgale meşruiyet kazandırmak için envanterinde bulunan ABD yapımı Hummer jipleri adalara yerleştirmeye başladı. Yunanistan, ABD Hummer jipi üzerinden mesaj vermeye çalışıyor.”Bir gerçek daha gün ışığına çıktı!..

Ümit Yalım, kamuoyunun bilmediği bir gerçeği de YENİÇAĞ’a açıkladı;

“İşgal altındaki Golan Tepeleri üzerinde İsrail egemenliğini tanıyan ABD yönetimi şimdi de işgal altındaki 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı üzerinde Yunan egemenliğini tanımaya mı hazırlanıyor?

ABD Ankara Büyükelçiliği’nde görevli bir diplomat, 2009 yılında Dışişleri Bakanlığı’na gelerek, ‘Hava Kuvvetleriniz Eşek ve Bulamaç Adası üzerindeki uçuşları durdursun. Aksi halde anılan adaların Yunanistan’a ait olduğunu deklare ederiz’ diyerek küstahlık yapmıştı. Genelkurmay temsilcilerinin, ‘Uçuşları durdurmayacağız. ABD böyle bir küstahlık ve yanlışlık yaparsa anılan adaların Türkiye’ye ait olduğunu gösteren Amerikan haritalarını basınla paylaşırız’ açıklaması üzerine ABD Yönetimi geri adım atmak zorunda kaldı.

Yunan işgali altındaki adaların hesabını veremeyen Tayyip Erdoğan, boğazına kadar batmış durumda. Mevkidaşı Donald Trump, Erdoğan’ı kurtarmaya çalışıyorsa, akıntıya karşı kürek çekiyor demektir. Çünkü 1951 ve 1957 tarihli Amerikan haritalarında işgal edilen adaların 12 Ada deniz sınırları dışında ve Türkiye’ye ait olduğu açıkça gösterilmiş. Trump, gözlüklerini taksın ve kendi haritalarına iyi baksın.

18 Mart 2019’da Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Georgios Kampas İzmir Koyun Adası’na, 25 Mart 2019’da Yunan Başbakanı Çipras Aydın Eşek Adası’na, 11-12 Mart 2019’da Denetleme Heyeti Başkanı Korgeneral Nomikos Aydın Eşek, Bulamaç ve Hurşit Adası ile Muğla Kalolimnoz Adası’na hiçbir engelle karşılaşmadan elini kolunu sallayarak geldiler ve Türkiye’ye meydan okudular.

Kendi adalarımızda Türkiye’ye meydan okunurken, Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olanı biteni turist gibi seyretti. Büyük çaplı skandallara imza atan ve Türkiye’nin itibarını yerlerde süründüren Akar ve Çavuşoğlu derhal istifa etmelidir.”

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/isgal-edilen-adalarimizda-silahli-amerikan-jipleri-dolasiyor-51751yy.htm
This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, YUNANİSTAN - EGE SORUNU. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *