“SAHTE TUTANAK TUTULDUĞU İDDİASI VAR” * “Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü etrafı neden polis araçlarıyla çevrildi? Şimdi sahte tutanak tutulduğu iddiası var”


12 Nisan 2019 Cuma

CHP Grup Başkan Vekili
Engin Altay’dan seçim açıklaması!


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstişare Toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü etrafı neden polis araçlarıyla çevrildi? Şimdi sahte tutanak tutulduğu iddiası var” dedi.

Altay konuşmasına, Türk spor camiası ve Fenerbahçe camiasını yasa boğan efsane ismi Can Bartu’yu kaybetmenin üzüntüsünü dile getirerek, rahmet dileyerek başladı.İşte Engin Altay’ın açıklamalarından satır başları:

“SAHTE TUTANAK TUTULDUĞU İDDİASI VAR””

CHP Meclis grubu İstanbul’da demokrasi nöbeti tutuyor. Meclis grup toplantımızda demokrasi nöbetini değerlendirdik. Şu an MYK toplantımız sürüyor. Hukuki bir süreç siyasallaştırılıyor. Büyükçekmece’de seçmene taciz, Maltepe’de sayıma fren yapılıyor. Bilinçli olarak Maltepe’de engelleme ve geciktirme süreci yaşıyoruz. Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü’nün önünde ayrı bir emniyet koridoru var. Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü etrafı neden polis araçlarıyla çevrildi? Vatandaşlar baskıya rağmen tutanaklara imza atmadı, şimdi sahte tutanak tutulduğu iddiası var. Yasal tutanaklarla istedikleri sonuçları alamadıkları için hazırlanan sahte tutanakların doldurulduğu bilgisini alıyoruz.

“EKREM İMAMOĞLU 13 bin 949 OY FARKIYLA BAŞKAN SEÇİLMİŞTİR”

Bu seçimler çoktan bitmeli ve Türkiye gündemine dönmeliydi. YSK da yüklendiği sorumluluk çerçevesinde davranmalı ve AKP’den etkilenmemelidir. AKP mesnetsiz iddialarla seçimden çıkma peşindedir. Seçim bitmiştir. Erkem İmamoğlu 13 bin 949 oyla başkan seçilmiştir. İnat bir murat değildir. Sayın Erdoğan en yakın arkadaşları tarafından tarafından kandırılmıştır. Paranoyaya gerek yok.

“İGDAŞ MÜDÜRÜ BÜYÜKÇEKMECE NÜFUS MÜDÜRÜNÜN EVİNDE KALIYOR”

AKP kendi istediği sonucu tutanağa yansıtma çabasındadır. Biz demokrasiden vazgeçmeyeceğiz.Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasi mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Bu yaşadığımız 10 günlük süreçte AK Parti’nin içinden çok sayıda tepki alıyoruz. Büyükçekmece’de toplam 760 seçmenin kaydı dondurulmuş, içinde CHP seçmenleri de var.

İGDAŞ müdürü, Büyükçekmece Nufüs Müdürü evinde kayıtlı görünüyor. Şüphe arayanlar bu bilgiye bakmalıdır. Ayrıca bildiğiniz gibi Mevlüt Uysal’in kendi çalişma arkadaşlarını Büyükçekmece’ye seçmen olarak taşıdığı ortadadır.

YSK ERDOĞAN’DAN KORKMAK YERİNE ALLAH’TAN KORKMALIDIR

YSK’nin bu saatten sonra bu konuda bir karar alabilmesi mümkün değildir. AK Parti’nin milli iradenin kararına saygı duymasını bekliyoruz. CHP için bu seçim bitmiştir, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur. YSK baskılara boyun eğmemelidir. YSK kumpasa alet olmamak zorundadır. Erdoğan’dan korkmak yerine Allah’tan korkmayı ve milletten utanmayı bilmelidir. Sayın Erdoğan bu inattan vazgeçmeli ve kendi ekibini sorgulamalıdır. Erdoğan sonuçları kabul ederek Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığını tebrik etmelidir.

Bu yaşananları Türkiye’yi dünyadan koparacak düzeyde bir durum olmamalıdır. Dünya milletler ailesi içinde biz dünyada tek başımıza yaşamıyoruz. Dünya demokrasiyle irtibatı olmayan ailelerle ilgisini kesiyor.Seçimin tanınmaması demokrasinin ortadan kalkması demektir. YSK İmamoğlu’nun 11 gününü çalmıştır. Dün bitirmesi gereken Büyükçekmece başvurusunu YSK incelemesini tamamlamamıştır. Seçim iptalinin geriye dönük iptali yoktur olamaz. Kesinleşmiş seçmen listesinden YSK’nin yapacağı işlem yok.

“TALİMAT ALMADAN MAZBATA VERİLMEYECEK SANIRIM”

YSK’nin tüm üyelerini kast etmiyorum ancak talimat almadan mazbatayı vermeyecekler sanırım. Bazı üyelerinin görev süresi 1 yıl uzatılmıştır. Bunların amacını şimdi daha iyi anlıyoruz.Maltepe’deki seçim uzatılarak AKP ve YSK süreci uzatmak için işbirliği yapmaktadır. Maltepe’den sonraki bahaneleri ne olacak merak ediyoruz.”

https://halktv.com.tr/yerel-secim-2019/chp-grup-baskan-vekili-engin-altaydan-secim-aciklamasi-390591h
This entry was posted in SEÇİM - SEÇSİS, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *