SEÇMENİN VERDİĞİ MESAJ

Prof.Dr.Coşkun Özdemir / 07.04.2019

SEÇMENİN VERDİĞİ MESAJ

31 mart yerel seçimler için TV ‘ lerde yorumlar dinliyoruz.Sosyoloji bilen toplum psikolojisinden haberdar konuşmacılar kaliteli analizler yapıyorlar.Siyasal bilimci bir genç akademisyen hanımı zevkle dinledik.Ama ben seçmenin bilinçli bir şekilde, ülke sorunlarını tartarak ,partileri ve liderlerini başkan adaylarını tanıyıp değerlendirerek tercihler yaptığına inanamıyorum.

Mümkün olduğu kadar çok sayıda seçmenle temas kuruyor onları dinliyorum. Uzun yıllardır başkanlığını yaptığım bir dernek de bana bu olanağı sağlıyor. Sık sık yineledim. Çok partili düzene girişimizle birlikte Türkiye halkı çok sistemli bir şekilde ve Marshal planı ve Truman doktrini desteği ile aydınlanmacı laik bir eğitimden yoksun bırakılmıştır.

Atatürkün kaybından sonra yönetimi ele geçiren gelen hiçbir iktidar, inançlar ve din istismarından vazgeçmemiş cumhuriyetin akıl ve bilimi önde tutan kuruluş felsefesine sadık kalmamıştır.17 yıldan beri İslamcılığını inkar etmeyen onunla övünen bir iktidar Türkiyeyi yönetiyor.Bu partinin liderleri cumhuriyeti ve onun yasalarını,devrimlerini benimsemediklerini açıkça ifade etmişlerdir.

Yandaşlar cumhuriyet parantezini kapatmaktan söz etmekteler.Emine Erdoğan 90 yıllık enkazı kaldırıyoruz diyor.Türkiye AKP yönetiminde laiklikten olduğu kadar hukuktan da uzak düşmüş ve iyice istikrarsızlaşmıştır.Enflasyon yüksek,işsizlik zirvede tarim ,üretim çökertilmiş ,ekonomik varlıklar el değiştirmiş, eğitim dinselleşmiş ortaya gerçekten bir BEKA sorunu çıkmıştır.

Hiç kuşkusuz gittikçe büyüyen sorunlarımızın yaratıcısı ülkenin kaderini tek kişiye teslim etmiş AKP iktidarıdır. Şimdi soralım mı? AKP ye oy verenlenler ne mesaj vermişlerdir.Ben bir iki örnek vereyim size. Mahallemizde kayıtsız şartsız Erdoğan’ı tutan yıllardır selamlaştığım bir kişi bana “hocam sen istediğin kadar söyle biz bu taşaklı adamı seviyoruz” diyor.

İki Tayyip Erdoğan seven de bana onu Atatürke benzettiklerini söylediler .İşte size seçmenden mesaj. Ya sözde milliyetçi Devlet Bahçeli peşinde bu yıkıcı iktidarı destekleyen ülkücüler nasıl bir mesaj veriyor?

Toplumumuzda sayıları gittikçe artan yanar döner, iki yüzlü riyakar ve hilekar, ben merkezi, çıkarcı, ilkesiz insanların mesajı ,nedir, insan merak ediyor doğrusu.Soğuk birasını içerken “ben Kılıçdaroğluna çok kızıyorum onun için sandığa oy varmeğe gitmeyeceğim” diyen okumuşları da.Onların mesajları da işte bu.

Peki akp yandaşı mesajı ile dindar ve kindar gençler yetiştirmeyi, demokrasi tramvayından dilediği gibi inip binmeyi onaylıyor mu?

Atatürk ve İnönü iki ayyaş mı ?(Alev Coşkun İnönüyü tanıtan ne güzel bir kitap yazdı)

Feto ile işbirliği içinde ülkeyi ve Türk ordusunu paramparça eden kutuplaştıran bu iktidarı, Anadolu savaşını YUNAN kazansaydı iyi mi olurdu? 10 kasımlarda anıt kabire gideceğinize kenefe gidin diyen fesliyi,

Erdoğanı Allaha peygambere benzeten ,bize oy verirseniz öteki dünyada size sorgu sual yok diyen milletvekillerini ve bu iktidarı seçmeye devam edecek mi?

Müziğin her türlüsünü günah sayan, kadınlar yalnız sokağa çıkmasın, laiklik bölücülüktür ,nişanlılar el ele tutuşması günahtır diyen ilahiyatçıları beğeniyor mu bu seçmen?

Daha yüzlerce soru ve sabıka var.Bunlarla ilgili bir mesaj bulabiliyor musunuz? Tabii muhalefeti destekleyenlere de sorulacak sorular var.Onların mesajlarına da.

Ben iktidar ve onun destekçileri ile sınırlı kaldım bu yazıda.Evet ciddi çok ciddi bir BEKA sorunu var Türkiyede ve onun yaratıcısı da demokrasiye aydınlanmaya laikliğe inanmayan Erdoğan ve AKP iktidarıdır.Yurdunu, halkını sevenlerin bir arada bir dayanışma içinde ondan kurtulmanın yolunu aramalıdırlar.

This entry was posted in SEÇİM - SEÇSİS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *