Kayseri’deki şeker yolsuzluğunda vahim telefon görüşmeleri ortaya çıktı

Cumhuriyet 24.02.2012
Kayseri’deki şeker yolsuzluğunda vahim telefon görüşmeleri ortaya çıktı
Hâkim: İçini ferah tut
ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) – Kayseri’deki “şeker” yolsuzluğuna ilişkin iddianamede, tutuklu sanıklardan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci’nin, suç örgütü lideri Vedat Ali Özışık’ın yönetimdeki yerini koruması için yaptığı usulsüz bir tescil işlemi karşılığında “yaklaşık 2.4 milyon TL rüşvet aldığı” öne sürüldü. Özışık’ın mahkemelerden lehine karar çıkarmak için bazı hâkim ve savcıları yakın markaja aldığı ortaya çıktı.
Özel Yetkili Ankara Savcısı Cemil Tuğtekin’in Kayseri Şeker Fabrikası’nda yaklaşık 68 milyon liralık yolsuzluğa ilişkin iddianamesinde, dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. Vedat Ali Özışık’ın Kayseri’deki evinde yapılan aramada ele geçirilen altın ve ziynet eşyalarının 8 Aralık 2010 tarihi itibarıyla satış değerinin 199 bin TL olduğu kaydedildi. Özışık’ın villasında ise yaklaşık 19 bin lira değerinde 22 adet kol saati ele geçirildi. El konulan bu altın ve kol saatleri için “haksız kazançtan elde edildiği değerlendirilen” notu düşüldü.
İddianamede, Özışık’ın fabrikanın genel müdürü Halil Karaçavuş’a defalarca talimat vererek kasadan 1 trilyon gibi miktarlarda paranın usulsüz olarak kendisine verilmesini istediği, Karaçavuş’un ise “Bu olayları nasıl fatura edelim kasa açık çıkarsa başımız belaya girer” dediği belirtildi. Özışık’ın ise “Şeker nasıl yönetiliyor oğlum bunları ben rüşvet olarak dağıtıyorum, sen de fatura kes kanuna uygun olsun senin nasıl fatura edeceğini ben bilmem o senin problemin, ben seni niye genel müdür yaptım” dediği iddia edildi.
Özışık’ın fabrika yönetiminde kendisine muhalif grup ile olan davalarında “yargı görevini etkilemeye” çalıştığı belirtildi. Özışık’ın bazı hâkim ve savcılarla yaptığı görüşmeler dinlemeye takıldı. Kayseri Hâkimi Y.B. ile Özışık arasında şu görüşme geçti:
“Vedat Ali: Patron naptın ya ne var ne yok. YB: Nerdesin İstanbul’da mısın? Vedat Ali: Evet İstanbul, İstanbul’dayım arkadaşım. Y.B: O zaman sana şöyle söyleyeyim, gelince ayrıntılı falan konuşuruz, gayet içini ferah tut, hiçbir şeyi merak etme. Vedat Ali: Anladım teşekkür ederim. Y.B: Nasıl bilgi, süper değil mi? Süper. Vedat Ali: Süper, tamam teşekkür ederim. Y.B: Pazartesi gelince tamam görüşürüz o zaman. Yarın da biz öbür arkadaşla görüşeceğiz, öbür şeyleri filan hep akşamki konuştuğumuz gibi, şeyler de görüştüm, gayet ben sana sadece onu söyleyeyim yeter dedim. Vedat Ali: Sağ olasın sağ olasın, çok teşekkür ederim sağol. Y.B: Eğlenmene bak, bugün ayaklarını uzat eğlen yani. Vedat Ali: Tamam reisim, anladım anladım gardaşım…”
İhale yolsuzluğunda ciddi iddia
Ulusal Kanal
19 Şubat 2012 Pazar
Kamu İhale Kurumu’na yönelik yolsuzluk operasyonunda şüphelilerin Emniyet sorgusunda bir bakanı ve AKP’li bir yöneticiyi işaret ettiği ancak bunun kayda geçirilmediği öğrenildi. İhalelerde yolsuzluk yapan firmaların gizli ortakları olduğu ve bunların Erdoğan’a yakın bakan ve yöneticiler olduğu iddia ediliyor.
Kamu İhale Kurumu operasyonuyla ilgili Meclis ve AKP kulislerinde önemli iddialar tartışılıyor. Kulislerde ihalelerde yolsuzluk yapan firmaların gizli ortakları olduğu ve bu kişilerin Tayyip Erdoğan’a yakın bakan ve yöneticiler olduğu iddia ediliyor.
12 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin Emniyet ifadelerinde AKP’li bir bakan ve yöneticiyi işaret ettiği ancak ifadelerin kayda geçirilmediği öğrenildi. Operasyonun Erdoğan – Gülen restleşmesiyle bağlantılı olduğu, Erdoğan’a yakın kişilerin hedef alındığı ileri sürüldü.Muhalefetin de önümüzdeki günlerde konuyu Meclis gündemine getireceği belirtiliyor.
This entry was posted in Haber, YOLSUZLUKLAR and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *