MUSTAFA KEMAL PAŞANIN ASKERLERİ ALBAY ORKUN ÖZELLER ve ALBAY ÖNDER İREVÜL , SAĞOLUN , VAR OLUN…

MUSTAFA KEMAL PAŞANIN ASKERLERİ
SAĞOLUN , VAR OLUN 

İçimizin karardığı , umutlarımızın kaybolmaya başladığı bugünlerde çok da nadir olsa karanlıkları , vefasızlıkları , Atatürk’ düşmanlıkları yırtan  güzel şeyler de oluyor .

Kamu destekli Atatürk ve Laik Cumhuriyet düşmanlığı artıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ise tüm hutbelerinden , dualardan Atatürk’ün adını kaldırdı. Eğitim ise çağdaş eğitim yerine cahiliye döneminin eğitim sistemine evrilirken . Askeri okullarda Fetö sonrası başka cemaatler filizlenirken , Geçmişin komutanlarından birisi Süleymaniye’de askerimizin başına çuval geçiren ABD’li komutandan madalya alarak göğsüne takıyordu …

Fakat ; Bir başka kahraman Güneydoğu gazisi albay Orkun Özeller Amerika’lıların  vereceği madalyayı almıyordu . Ulusal Onur böyle bir şeydi.

Aradan 2 sene geçti , Atatürk’ün adının unutturulmasına karşı hiç bir ses vermeyen TSK’nın komuta kademesinin eksiğini yine bir albay tamamladı . Avcılar’daki Barış Manço Kültür Merkezi’nde kız imam hatip lisesi tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferi anma etkinliğinde, törende sunucunun Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsetmemesine ve yapılan dua içinde Atatürk’ün anılmamasına tepki gösteren   Albay Önder İrevül ,dua’yı yapan din görevlisine “neden Atatürk’ü dua içinde anmadın “ diyerek programı terk etti. Bilindiği gibi Adeta şeyhüislam gibi davranarak toplumun tüm alanlarına egemen olmaya çalışan Diyanet İşleri Başkanlığı Hutbe ve dualarda ATATÜRK’ün adını çıkartmıştı .

Her iki albayımız da bu Yurtsever davranışlarıyla hem Türk Silahlı Kuvvetlerimizin , hem de Atatürk’ün aydınlanma izinde olan Vatansever vatandaşların onurlarını korumuşlardır. Özellikle yaşadığımız bu süreç içinde böylesi davranışlara toplumun çok ihtiyacı vardır.

Yurdunu ödünsüz seven , Bağımsız Laik Cumhuriyetin , Atatürk’ün aydınlanma devrimlerinin izinde olan Vatanseverler olarak Her iki albayımıza da şükran ve teşekkürlerimizi sunarız. 

SAĞ OLUN VAR OLUN ………………

Bu konular hakkında yazı kaleme almış olan değerli kalemdaşım Dr.Ceyhun Balcı’nın yazısını aşağıda sunuyorum.

Naci Kaptan / 22.03.2018

ALBAY ORKUN ÖZELLER

Bölücü terör sevicisi Amerikalılara verdiği dersle
yıldızlaşan Mustafa Kemal’in askeri Albay Orkun Özeller

2017 yılının Mayıs ayında yine bir albayımız, Orkun Özeller Amerikalıların madalyasını kabul etmesinin vicdanına sığmayacağını söylemişti. Yaşam öyle bereketli bir tarla ki hiç ummadığınız anda hem de karamsarlık bulutları başınıza çökmüşken umut çiçekleri açtırıveriyor.

Albay Orkun Özeller Türk ordusunun pek çok subayından birisi. Düne dek adını duyan var mıydı?

Emperyalizmin bölgemizdeki kalbi İncirlik’te altına imza attığı basit eylemle kendisine gönül tahtımızda ayrıcalıklı bir yer edindi.Çıtayı öyle bir yere yükseltti ki yakın geçmişin gözden geçirilmesi gereği kapımıza geldi dayandı.

Sekiz, 10 yıl önceye gidelim! Ergenekon’la başlayan Balyoz’la süren ve ardında başkaca adlarla anılan pek çok davayı barındıran günlerde dik durma sınavı veren pek çok kişi ve kurum görmüştük. O günlerde bulunduğu görevi bırakma (emekli olma) önemli bir dik duruş biçimine dönüşmüştü. Neredeyse hiç bir şeyin yapılamadığı o karanlık ve edilgen günlerde adına “istifa” denen davranış neredeyse anıtlaşmış bir karşı çıkış aracına dönüşmüştü. Orkun Özeller albayımızın İncirlik’te sergilediği dik duruş edilgenliğin ucuz kahramanlığa dönüştüğü dönemi kapatması bakımından da önemlidir.

Sözde müttefikimizin sınırımızın yanı başında sergilediği katil seviciliğine karşı ne yapacağını bilemeyen efe yöneticilerimize de ders niteliğindedir Orkun albayımızın onurlu ve dik duruşu.

Orkun Özeller albay bu basit ama etkili davranışıyla tarihimizin ucuz kahramanlık sayfalarına son vermekle çok yararlı bir iş yaptı. Bundan böyle, ses yükseltilecek, karşı durulacak yerde meydanı boşaltmanın kahramanlıkla eşdeğer tutulması söz konusu olmayacaktır.

Albay Orkun Özeller’e teşekkür borçluyuz. Şükranlarımızı sunuyoruz. Kendisi adına çok değerli bir tutum sergilemiştir kuşkusuz! Yanı sıra, ülke adına da önemli bir adım atmıştır. Her ne kadar elimizde pek çok kağıttan kaplan kalmışsa da açtığı yeni dik ve onurlu duruş sayfası paha biçilmez değerdedir. Bundan sonraki günlerin yol göstericisi olacaktır.[1]

ALBAY ÖNDER İREVÜL

İmam unvanlı değer bilmeze gerçeği anımsatan
bir başka Mustafa Kemal askeri Albay Önder İrevül

İrevül albay, iki yıl önce Orkun Özeller albayın yaptığına benzer şekilde Kemalizm’in düşünsel olduğu kadar eylemsel bir kavram olduğunu ortaya koymuştur. Tam da yerinde taşı gediğine koymuştur.

Doğrudan Atatürk’e dil uzatamayan gafillerin onun adını anmama ya da en büyük eserini aşağılama yoluyla geliştirdikleri eylem biçimi İrevül albayın gözüpek ve kararlı davranışıyla duvara çarpmıştır.

Son çıkışla da anlaşılmıştır ki; böylesi eylemler için önceden planlamaya ve tasarlamaya gerek yoktur. Yeri ve zamanı geldiğinde gereğini yapmak yeterlidir. [2]

[1] https://cumhuriyetciyorum.wordpress.com/2017/05/13/tesekkurler-albayim/
[2] https://cumhuriyetciyorum.wordpress.com/2019/03/21/sukranlarimizla-albayim/
This entry was posted in ATATURK, İrtica, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *