AMERİKA’dan YİNE TEHDİT * Pentagon: S-400’lerin alınmasının sonuçları kesinlikle ağır olur

Pentagon: S-400’lerin alınmasının
sonuçları kesinlikle ağır olur

Pentagon Sözcüsü Charlie E. Summers, Türkiye’nin Rusya’dan
S-400 hava savunma sistemi alımına ilişkin açıklamada bulundu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Charles E. Summers, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almasının iki ülkenin askeri ilişkileri açısından ağır sonuçları olacağını belirterek, “F-35 ve Patriotları almaları söz konusu olmayacak.” dedi.

Summers, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almasına ilişkin soruya yanıt veren Summers, “Türkiye, S-400’leri alırsa bunun askeri ilişkilerimiz bakımından ağır sonuçları olur. F-35 ve Patriotları almaları söz konusu olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Sputnik’in haberine göre, bir gazetecinin “Bir NATO müttefikine yönelik ‘Ağır sonuçları olur.’ ifadesi ile ne demek istiyorusunuz?” sorusuna ise Summers, önceki sözlerini tekrarlayarak, “F-35 ve Patriotları alamayacaklar, bunu kastediyorum.” diye yanıt verdi.

Bakan Akar S-400’ler için tarih verdi

ABD’nin Türkiye’nin Rus S-400 füze savunma sistemi satın almasına karşı yaptırım tehdidi söylemleri sürerken Ankara’dan geri adım atılmayacağı mesajı bir kez daha yükseldi.

Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400 füze bataryalarının ekim ayında Türkiye’de kurulmaya başlanacağını vurguladı. “Yerleri belirlendiği zaman paylaşacağız. Bizim S-400 almamız bir tercih olmanın ötesinde zorunluluk. 82 milyon vatandaşımızı korumak ve kollamak zorundayız” diye konuştu. Diğer yandan Akar, Washington ile orta yol bulma yönünde çabalarını sürdüreceklerine de değindi, şu ifadeleri kullandı: “F-35 ile S-400’ün etkileşemeyeceği bir ortamı beraber gelin bulalım, sağlayalım. Bunu bu şekilde götürelim’ diyoruz.” Patriot alımı konusunda temasların sürdüğünü de kaydetti.
<haber-dikey:1285026>

F-35 için hamle

Öte yandan Trump yönetiminin, F-35 jetlerinin Türkiye’de üretilen parçaları için alternatif kaynaklar aramaya başladığı ileri sürüldü. Washington Post gazetesi F-35’lerin ana üretici firması Lockheed Martin’in, Türkiye’de üretilen F-35 parçalarının alınabileceği başka yerler aradığını yazdı. İngiliz Times gazetesi ise “Türkiye’nin Rus füze sistemi satın alması NATO’nun güvenliğini tehlikeye atıyor ve Batı’yı daha da bölüyor” ifadesini kullandı. Rusya’nın NATO ittifakını bölmeye çalıştığı savunulan yazıda “kaybeden Türk halkı olacak” denildi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/1285026/

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *