AFGANİSTAN * TALİBAN * BİR UTANÇ GELENEĞİ PEDOFİLİ; BACHA BAZİ +18

Bacha Bazi boys


Değerli okur,

Afganistan’dan sözde kaçak gelmekte olan Afgan sığınmacılar, Erdoğan, Biden arasında yapılmış olan Gizli görüşmenin hemen ardından kalabalık gruplar halinde gelmeye başladılar. Bu durum planlı ve programlıdır. BOP veya BAP (Büyük Asya Planı)  emperyalist bir  bir plan olup, Afgan’lıların gelmesi de Suriye’den alınan 5 milyona yakın sığınmacının sorgusuz, sualsiz kabul edilmesinin devamıdır. Türkiye eğitimsiz, vasıfsız, sorunlu sığınmacıların deposu haline getirilmiş ve getirilmeye de devam edilmektedir. Ülkemizin demografik yapısı değişmiştir.  Cahil ve Dinci kitleler ülkemizin ekonomisini bozarken, Türk insanının çalışma imkanlarını daraltmış, kültür yozlaşmasına neden olmuştur. Ülkemizin farklı yerlerinde sığınmacılar, sosyal yaşam düzenini, toplum sağlığını, huzur ve  asayişi bozmaya ve suç işlemeye başlamıştır.

Afgan sığınmacılar görüldüğü gibi 20-35 yaş arasındadır ve aralarında kadın ve çocuk yoktur. Gelenler genç ve savaşacak durumda olup, aralarında büyük olasılıkla birçok Taliban teröristi radikal islamcılar da vardır. Bu nedenle bir süre sonra ülkemizin dört bir yanında patlayan bombalar ve terör eylemleri görmek bir sürpriz olmamalıdır. Erdoğan bu politikaları ile Türkiye’nin geleceği ile oynamaktadır.

Tüm bunların dışında gelen Afgan sığınmacılar Afganistan’da çok uzun yıllar var olan Pedofiliyi, BACHA BAZİ adı verilen iğrenç alışkanlıklarını da getireceklerdir. Ne gariptir ki LGBT’ye karşı olan AKP iktidarı bu cinsel sapıklığa sahip olan sığınmacılara kucak açmaktadır. Bu sığınmacıların yoğun olduğu bölgelerde küçük çocuklarınızı daha özenli ve dikkatli koruyunuz.

Naci Kaptan / 24.08.2021

Naci Kaptan / Güncellendi 03.10.2020 / 23.08.2021


PEDOFiLİ – OĞLANCILIK – DİNİ VAKIF VE DERNEKLER 

Ve bu sefil geleneğin benzerleri İslam ülkelerinde ne yazık ki yaşanmaktadır . Bilindiği gibi OĞLANCILIK Osmanlı sarayında adeta kurumsallaşmış idi.

Büyük Atatürk yıkılan Osmanlı Devleti yerine kurduğu yeni Türkiye’de İslami çevreler ne yazık ki pedofoli ve oğlancılık geleneğini sürdürdüler. Özellikle küçük erkek çocukları dini eğitim almak üzere yoksul aileleri tarafından Din eğitimi veren yasal veya yasa dışı yerlere gönderildiler. Bu masum çocuklar , kendilerine din eğitimi veren ve İMAM HATİP okullarından ve İLAHİYAT FAKÜLTELERİNDEN mezun olmuş , Ahlaklı ve inançlı gibi gözüken sapıklar tarafından taciz ve tecavüz edildiler. Ana babalarından sakladılar . Olay örtülemeyecek kadar ortaya çıkınca ahlaksızca bir durum daha oldu ; 

Zamanın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı’ndaki tacizci öğretmeni ve vakfı savundu. Ramazanoğlu, “Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz” dedi. Bir anne ve kadının çocuk tecavüzlerine böyle yaklaşmış olması AHLAK ve ERDEMİN kaybolduğunun işareti idi. 

Yakın zamanda AKP tarafından kurumsallaştırılan ve M.E.B. lığının eğitim hizmet anlaşmaları yaptığı Ensar vakfında 45 çocuğa tecavüz iddiaları gündeme bomba gibi düştü.  Aslında tecavüze uğramış olan çocukların sayısının 100 civarında olduğu söyleniyordu . Bu tecavüzlerin Ensar ve KAİMDER yurtlarında yapıldığı ortaya çıktı.  AKP Ensar için neden göğsünü siper ediyordu. Ediyordu çünkü Ensar Vakfı tıpkı TÜRGEV gibi alternatif eğitim projesiydi. Erdoğan’ın “dindar nesil yetiştireceğiz” sözlerinin stratejik kurumlarıydı. Dindar nesil yetiştirecek olan vakıfta vakıf yöneticileri günah işleyerek ahlaksızca çocuklara tecavüz ediyorlar ,Padişahlarının geleneğini devam ettiriyorlardı . Erdoğan 27 Şubat 2016’da Ensar Vakfı Genel Kurulunda “işte ordu işte komutan” sloganları arasında konuşma yaptı. Erdoğan vakfın hizmetlerinin en yakın şahidi olduğunu açıkladı ve “Vakit Ensar olma vakti ” dedi. 

İşte bunun gibi onlarca / yüzlerce çocuğun dini eğitim verildiği söylenen alanlarda taciz ve tecavüze uğradığı haberleri basına yansıyordu . Fakat bu olaylara basın yasağı konuluyor ve genelde üstü kapatılıyordu. 

Bildiğiniz gibi AKP karma eğitimi kaldırma çalışmaları yapıyor . Her iki cinsin çocukları birarada büyümezse , birlikte eğitim almazsa o toplumlarda cinsel sapkınlıklar ve oğlancılık daha fazla görülüyor .

Görünen odur ki pedofoli ve erkek çocuklarına tecavüz ve taciz İslam ülkelerinde yaygındır. Osmanlı’nın oğlancılık , Afganistan’ın Bacha Bazi geleneği ülkemiz dahil devam ettirilmektedir. 

Naci Kaptan / 03.03.2019 / Güncellendi 03.10.2020

Afganistan’da Erkek Çocuklarını
Fuhuşa Sürükleyen Gelenek:

Bacha Bazi

Afganistan’da Küçük erkek çocuklarını ailelerinden alıp dans ettirmeye zorlayarak fuhuşa kadar varan zulümler yapılan uygulama tepki çekiyor.

Baça bazı (Farsça: بچه بازی‎‎, kelime anlamıyla “erkek çocuklarıyla oynamak”; بچه baça, “çocuk”, ve بازی bazi, “oyun”), Afganistan’da pedofili içeren geniş bir yelpazedeki faaliyetler için kullanılan bir kaba terimdir. Failleri yaygın olarak Baça Baz (Farsça’da “sübyancı” anlamına gelir) diye adlandırılır. Ergenlik öncesi ve ergen erkek çocuklarının eğlence ve eşeysel etkinlikler için zengin ya da güçlü erkeklere satıldığı gelenek, belirli ölçüde çocuk pornografisi, cinsel kölelik ve çocuk fuhuşu içerebilir.

KÖÇEKLİKLE BAŞLIYOR

Şeriat uygulamaları ile adı anılan ülkelerin başında gelen Afganistan’da kökeni, uzun yıllar öncesine dayanan bir uygulama, erkek çocuklarının kabusu. Uygulamaya göre, fakir ailelerin erkek çocukları küçük yaşlarda alınarak, köçeklikle başlayan, sonu fuhuşla biten bir hayata zorlanıyor.

‘Zina’nın İslam dininde yasak olduğu biliniyor. Bunun yanında erkeğin erkekle ilişkisi, livata (homoseksüellik) gibi durumların cezası ise ölüm. Fakat konu cinsellik olduğunda bu kanunlar çalışmıyor !

BACHA BAZİ: ÇOCUKLAR İLE OYNAMAK

Adına “bacha bazi” (çocuklar ile oynamak) denilen gelenekte ailelerin 5-6 yaşları arasındaki erkek çocukları ailelerinden satın alınıyor ve köçeklik yaptırılıyor. Bu uygulamanın sonu cinsel istismara kadar gidiyor.

Uygulamaya göre, bazen zengin bir bölgesel lider (warlord) kendi “oyuncağını” diğer lidere armağan mahiyetinde peşkeş çekebiliyor. FUHUŞA ZORLANIYORLAR

Çocuklar artık durumun farkına varıp tepkilenmeye başladığında ise, “sahiplerinden” birisinin genelde dul veya yaşlı kadın akraba veya hısmı ile evlendiriliyor. Uygulamanın, Afgan güvenlik güçleri arasında da yaygın olduğu biliniyor. 18 yaşına kadar düğünlerde ve kutlamalarda köçek olarak kullanılan erkek çocukları daha sonra fuhuşa zorlanıyor.

BBC tarafından hazırlanan bir belgesele göre, Afganistan’da genç erkekleri cinsel tacize maruz bırakan eski bir gelenek, ülkenin tümünde artış kaydediyor.

Geceleri geç saatlerde düzenlenen davetlerde, erkek çocuklar kadın giysisi giyerek davetteki erkekler için dansediyor.Çoğuna yapma göğüsler, ayaklarına zilli halhallar takılıyor. Çevredekiler dansçıya para takıyor.

Bu, kadınlarla erkeklerin aynı sosyal ortamlarda buluşmadığı Afganistan’da, çok eskiden beri uygulanan bir gelenek. Zaten baçabaze, kelime anlamı olarak, ‘oğlanla oynamak’ demek.

Ama işin rahatsız edici tarafı, bu davetlerin sona ermesinden sonra erkek çocukların otellere götürülmesi ve bazen birkaç erkekle birlikte cinsel ilişkiye girmek durumunda kalmaları…

Davetlerde oynatılan genç erkekler, genellikle yetimler ya da yoksul ailelerin çocukları. Erkek çocuklarına kadın giysileri giydirip oynatan erkeklerse, genellikle zengin ve güçlü konumlardaki insanlar.

Dancing Boys full – Michael Healy

The Dancing Boys of Afghanistan adında Afgan gazeteci Najibullah Quraishi tarafından Clover Film yapımcılıktan çıkan ve Afganistan’daki erkek çocukların ruhsal ve cinsel istismarını konu alan 52 dakikalık bir belgesel bulunmaktadır. 29 Mart 2010’da Birleşik Krallık’taki Kraliyet Sanat Topluluğu’nda ilk gösterimi yapılmış ve ABD’deki PBS’nin Frontline serisi içinde yayınlanmıştır. Ülkedeki birçok erkek çocuğun köleleştirilerek ruhsal ve cinsel sömürü aracı olarak kullanılmasını konu alan bir yapımdır.

BİR ÇOCUĞUN TRAJİK ÖYKÜSÜ – Konuşulmayan gerçek

Ancak Afganların ‘baça’ diye adlandırdıkları bu zennelerden yaşadıklarını anlatmaya razı olacak birini bulabilmek kolay olmadı. Nihayet Afganistan’ın kuzeyindeki arpa tarlalarında bir çocuk ona yaşadıklarını anlatmayı kabul etti. Asıl ismi gizli tutulan 15 yaşındaki bu çocuktan Ümit diye bahsedeceğim.

Ümit, annesinin işsiz olduğunu anlatıyor. İki tane de küçük erkek kardeşi varmış. Davetlerde zennelik yaptığını işittiğimi söylüyorum Ümit’e. Doğruluyor. Davetlere çağrılırsa kadın kıyafeti giyerek gidip oynadığını anlatıyor. Bunun karşılığında kendisine 50 ila 100 afgani yani 1-2 dolar veriyorlarmış.

Özel davetlerde oynamaya 10 yaşındayken başlamış. Babası öldüğünde… Bazen geceleri aç açına yattıklarını anlatıyor. Günde iki dolar getirecek iş yaptığında yiyecek alabiliyorlarmış.  Ümit, bu adamların kendisiyle cinsel ilişkiye girdiklerini söylüyor. Canı yanıyormuş. Büyük acı çekiyormuş.

Ancak polise ya da başka bir merciye gitmemiş. Kendisini istismar edenlerin zengin adamlar, genellikle de işadamları olduğunu anlatıyor… Bu insanların çok zengin olduklarını ve polisin bunlara birşey yapamayacağını söylüyor.

Afganistan’da on binlerce çocuk yoksulluğun pençesinde
Bu bölgede, baçabaze yani zenne oynatma geleneğinin gayet yaygın olduğu açık. Yetkililerin erkek çocuklarını korumak için ne yaptıklarını öğrenmek amacıyla, Cuzcan eyaleti Emniyet Müdür Yardımcısı Muhammed İbrahim’le buluşuyorum.

“Son 4 – 5 yıldır hiçbir baçabaze olayı meydana gelmedi. Bizim bölgemizde artık böyle birşey olmuyor. Emniyet güçlerinde 30 yılı aşkın zamandır çalışıyorum, böyle bir olayla karşılaşmadım ben.” diyor.

Düğünlerde görmek güç değil
Muhammed İbrahim 30 yıllık meslek hayatında baçabaze geleneğinin uygulandığına tanık olmadığını söylüyor ama, ben, Afganistan’ın kuzeyinde bir davette zenne oynatıldığını görmenin gerçekten de zor olup olmadığını araştırmaya koyuluyorum.

Anhoy yöresinde bir düğün olduğunu öğreniyorum. Orada zenneler olabilirmiş. Beni düğüne götürenler, hazırladığım program hakkında kimseye birşey söylemememi tembih ediyorlar. Düğün, saat dokuzda, köy gençleri arasında güreş müsabakasıyla başlıyor.

Sonra, saat geceyarısını geçince hava değişiyor. Hemen ardından parlak mor elbiseli bir erkek çocuk ortadaki piste çıkıyor ve kolları havada, döne döne dansetmeye başlıyor.

Dansı izleyenler arasında küçük erkek çocuklar da var. Arkalarındaysa, çocuğun dansından gözlerini ayıramayan daha yaşlı adamlar. Kadın giysileri giymiş bir erkek çocuğun orta yerde oynamasını büyük bir zevkle seyreden yüzlerce adamı izlemek, beni huzursuz ediyor.

Afganistan’da derin kökleri olan İslami geleneklere ters düşen bir görüntü bu…

Peki ya Afgan hükümeti bu işe ne diyor? Kuzey Afganistan milletvekili Abdülkabir Uçkun, öteden beri bu konu hakkında konuşan bir siyasetçi. Ama hükümetteki bakanların bile, sorunla yüzleşmeye utandıklarını söylüyor.

“İktidara gelen yeni hükümetle birlikte baçabaze geleneğinin ortadan kaybolacağını umuyorduk. Maalesef, Afganistan’ın hemen her bölgesinde artıyor bu âdet… Yerel yetkililerden bunu durdurmalarını istedim; ama hiçbir şey yapmıyorlar. Yetkililerimiz böyle birşey olduğunu itiraf etmeye bile utanıyorlar. Baçabaze yaptıkları için cezalandırılmış kimse görmedim ben…” diyor.

İslami değerlerin büyük ağırlık taşıdığı ülkede bu geleneğe nasıl bakıldığını ülkenin en önemli dini merkezlerinden Mezar-ı Şerif’te, Ali Camii’nin Büyük Mollası’na soruyorum.

“Baçabaze İslam açısından caiz değildir. Aslında çocuk tacizidir. Ama adalet sistemimiz çalışmadığı için yaşanıyor” yanıtını alıyorum. Büyük Molla, “Bu ülke yıllardır kanunsuz ve sorumlu kişi ve kurumlar çocukları koruyamıyor” diyor.

Oynatılan oğlanlar küçük yaştayken, özellikle yoksul ve zor durumdaki ailelerin ‘güzel’, ‘feminen görünüşlü’ çocukları arasından seçiliyor. Sokaklarda arayışa girişen kişiler, çocuklara para ve yiyecek vadediyor.

Kabil’deki Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu bu sorunu ele almaya çalışmış.Ancak ülkenin her yerinde çocukların sokaklarda olduğuna, gelir edinmek için her işi kabul etmek durumunda kaldıklarına dikkat çekiyor.

Baçabazenin yani zenne oynatmanın ne kadar yaygın olduğunu saptamak imkansız. Bu konuda henüz hiçbir çalışma yapılmamış.Ama ben, bir hafta içinde üç ayrı davete gittim ve hepsinde de zenne olarak oynayan genç erkeklerle karşılaştım…


Ahmet Takan – 21 Ağustos 2021
ahmettakan@korkusuz.com.tr

Taliban seviciler!.. Neyin hayalini kuruyorsunuz ?..


‘Haberiniz.com.tr’ adlı sürekli takip etmeye çalıştığım haber sitesinde okudum. Haberin başlığı şöyleydi;

-Emekli Binbaşı Ahmet Soner Yazdı;
“Afganistan Ve Çocuk Sevgililer”

Afganistan’da görev yapmış bir Türk askerinin duygu ve izlenimlerinden etkilenmemek imkansızdı. O yüzden ulaşabildiğim herkesin okumasını istedim. İ

İşte o satırlar ;

-“Afgan Halkı ve Taliban’ın “KİMSE OKUMAZ BİLİRİM AMA” başlıklı yazımı 2017 de yazmıştım, artık bu yazının üstünü bir daha açmanın zamanı geldi…

Bir süredir siyaset ve gündemdeki konular arasında zayıf da kalsa, Afgan göçü, Suriye ya da Irak veya başka mültecilerden çok farklıdır !??

Dün bir de Sakarya taraflarında bir kız çocuğun kaybını duyunca ruh gibi dolaştım bütün gün. Kimseyle konuşmadan TV’de haberleri seyrettim, uzun uzun.

Afganistan’da 10-11 yaşındaki oğlan çocuklarının ailelerine para verilerek satın alındığı, kimilerinin sıra gecelerinde köçek olarak yetiştirildiği kimilerinin babası, dedesi yaşındaki adamların özel hizmetine verildiği yüzyıllardır süregelen geleneği anlatmıştım 2017’deki yazımda. Belki de geçmişte Afganistan’da bulunduğumdan ilgimi çekmişti bu konu.

Her çocuk kaybında olduğu gibi, göç sonrasında bunun denk gelmesi tam şok oldu, yüreğimi burktu, kanattı, korkuttu…

Kendilerine paylaştırılan bölgelerde her biri Ali kıran baş kesen durumunda, tabii Amerikan ordusunun izni ile idi. Adamların aralarında konuşurlarken “Oğlanların en güzelleri o komutanlara gidiyor” dedikleri anda nasıl imrendiklerini görseniz aklınız almazdı.

Çocuklara makyaj yaptırıyorlar, dansöz kıyafeti giydiriyorlar, zil taktırıyorlar. Sıra gecesinde, oturak âleminde oynatıyorlar. Bu arada seyreden adamların yanlarında da kendi hizmetlerine aldıkları çocuklar var.

Adama sahip, çocuğa şakirt diyorlar. Elele tutarak, çocuğun saçını okşayarak seyrediyorlar dansözü. Sahip yer sofrasından bir parça et didikliyor, şakirdin ağzına tutarak yediriyor.

Aynı adamlar ve çocuklar namaz vakti geldiğinde yan yana safa durup Allah huzurunda secde ediyor, görseniz inanamazsınız.

Evlerine de götürüyorlar şakirtleri, her türlü işlerini gördürüyorlar. Adamların karıları ve çocukları da var. Karıları durumu biliyor da çocuklarına nasıl açıklıyorlar bilmiyorum.

Kimse orasını sormamış zaten!
‘Karın ne diyor bu işe?’ diye sormayı akıl etmemiş!!?

Bir tanesi pis bir sırıtışla “Ben kültürlü adamım” diyordu, “evvela karımı ikna ettim sonra oğlan aldım kendime!”…

Afganistan’la ilgili oradan döndükten yıllar sonra izlediğim belgeselde aynen anlattığım bu hikayenin benzeri bir yerinde, 11 yaşındaki bir çocuğun babasına çocuğunu satarken soruyor bir muhabir, “Sadece hizmet değil biliyorsun değil mi, sahip dediğin adam gece çocuğu yanında yatırıyor!”

Bin yılların geleneğini ona mı öğretiyorsun, tabii ki biliyor. İyi tarafından bakmaya çalışıyor baba. Diyor ki, “Bu yaşananlar unutulur, gün gelir çocuk büyür, sahibi onu evden çıkarır, evlendirir, belki para bile bağışlar”…

Sovyet işgali döneminde Afganistan’ın milli ve manevi değerlerine, aile yapısına saldırmak için Ruslar bol miktarda kadınlara meslek edindirme kursu açmışlar. Çocukların okula gitmesini zorunlu yapmışlar. Çocukların ev hizmeti için başka bir aileye verilmesini şiddetle yasaklamışlar.

Neyse ki savaşmışlar ve Batı’nın ahlaksızlığını almamışlar!!?
Kendi gelenek, görenek, din ve ahlaklarını korumuşlar!??

O meslek edindirme kursları falan hepsi yok olmuştu. Artık sokakta kadın diye bir şeyde yoktu. Burka giymiş kadına bile binde bir rastlanıyordu. ABD ve çok uluslu güç geldiğinde ve kaldığı döneminde. Amerikalılar bu konularda çok daha tecrübeliler.

Yerel kültürün unsurları olarak gördükleri ayrıntıları görmezden gelmeyi ve büyük resme bakmayı çok iyi bildiler. Demokrasi havariliği ile geldiler, hiç bir şeyi değiştirmediler. Yani üç maymunu oynadılar…

En çok etkilendiğim neresi oldu biliyor musunuz?

Afgan toplumu bu kurumlaşmış pedofiliyi o kadar kanıksamıştı ki, hiç kimse şaşırmıyor, dehşete kapılmıyor, sakin sakin konuşuyorlardı. Adamların pişkin sırıtışları, şimdiye kadar kaç tane şakirdi olduğunu anlatırken böbürlenmeleri hele o gururlu pis sırıtışları bugün bile aklımda.

Afgan toplumu bu kurumlaşmış pedofiliyi o kadar kanıksamıştı ki, hiç kimse şaşırmıyor, dehşete kapılmıyor, sakin sakin konuşuyorlardı. Adamların pişkin sırıtışları, şimdiye kadar kaç tane şakirdi olduğunu anlatırken böbürlenmeleri hele o gururlu pis sırıtışları bugün bile aklımda.

Konuşurken bol bol “elhamdülillah, vallahül azim, inşallahül cabbar” diye Allah’ın adını dillerinden düşürmemeleri, sürekli sağ ellerini göğüslerine koyarak birbirlerini selamlamaları ve işte kimsenin yadırgamadığı, hatta falancanın çok güzel oğlanı var diye imrendikleri, çocuklar için cehennem olmuş bir toplum düzeni.

Bir kez daha hatırlatayım, hamdolsun Batı’nın ahlaksızlığını almadılar!???
Bu sabah uyanınca dünkü haberlere bugünküler eklenince hayata küskünlüğümün artık geçmeyeceğini hissettim. Hele ki Taliban’ın yeni yönetim kurallarını okuyunca vah ki insanlık dedim.

Taliban’a kızmıyorum!
O kendi gelenek görenek dini emirlerinin gereğini yaşıyor ve yapıyor. Her dini kendine göre yontan yobaz gibi.

Bizde de 45 çocuk emanet edildikleri vakıf yurdunda tecavüze uğramış ama dini bütün bakanımız, bir seferden bir şey olmaz! demedi mi!!? Çocuk gelinlerimiz varmış, ki CB seçilen zatı muhterem bile övünerek, evlendiklerinde eşinin 13 yaşında olduğu söylemedi mi?

Afganistan’da birçok ili ele geçiren Taliban, başkent Kabil’e de girdi artık. Yeni yönetim kurallarını açıkladı. Türkiye’de Şeriat isteyenler, Arabistan’a bile gitmezken, Afganistan’a geçerler mi? bilemem.

Ama laik ülkede olup:

“Taliban’la aynı inanca sahibiz, ters görüşümüz yok!!!” diyenlerin söylemlerini de, özlemlerini de çekmeye inanın artık gücüm yok..!!!

Sizlere dostça uyarım. Bu göçü diğerleri ile mukayese etmeyin!!?

Cumhuriyeti korumadınız ! Çocuklarınızı, (kız-erkek ayırmaksızın) gözünüzün önünden ayırmayın ve canınız pahasına koruyun bu güruhtan.

Emekli Binbaşı Ahmet Soner’in satırlarında sizi en çok etkileyenleri hangileri?.. Ben, en sondaki üç satırda esaslı bir şamar yemiş gibi oldum. Kafamı masadan epey bir süre kaldıramadım..

Ulu Tanrı, tüm şehitlerimizle birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşlarına rahmet etsin.

Nur içinde yatsınlar.
Mekanları cennet olsun.

Baça bazi, tarih boyunca var olmuştur ve Afganistan’ın çeşitli bölgelerinde hâlen uygulandığı bildirilmektedir. Şiddet ve zorlama, bu istismarın yaygın bileşenleridir ve devlet güvenlik güçlerinin bu geleneğe son vermeleri mümkün değildir, çünkü baça bazi yapan erkeklerin çoğu (eski Kuzey İttifakı komutanları dahil olmak üzere) güçlü ve iyi silahlanmış savaş ağalarıdır.

Modern Afgan yasalarında bu uygulama yasak olmasına rağmen ülkede halen devam etmektedir. Belgesele göre devletin merkezi otoritesinin görece zayıf olduğu kuzey bölgelerinde daha yaygın olduğu sanılmakla birlikte ülkenin orta ve güneyinde de benzer şekilde yaygındır; yalnızca biraz daha gizli yapılmaya çalışılmaktadır.


KAYNAKLAR

https://www.haberler.com/erkekccocuklarini-kucuk-yasta-alip-fuhusa-8962672-haberi/

https://www.bbc.com/turkce/haberler/2010/09/100908_afghanistan_dancers

https://www.korkusuz.com.tr/taliban-seviciler-neyin-hayalini-kuruyorsunuz.html

Bacha Bazi: Afganistan’da Satılan Erkek Çocuklar

This entry was posted in İrtica, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, VİDEOLAR, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

One Response to AFGANİSTAN * TALİBAN * BİR UTANÇ GELENEĞİ PEDOFİLİ; BACHA BAZİ +18

  1. Emin says:

    Nasıl bir tanrı….yarattığı insanlar sapık olabiliyor….anlamıyorum.sorgulanmalı…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *