Ey Ahali…Hasar tespit raporunu veriyorum …Üzerimize bir cisim yaklaşıyor…!

Fatih Ertürk

Ey Ahali…Hasar tespit raporunu veriyorum
…Üzerimize bir cisim yaklaşıyor…!

Hazine ve Maliye Bakanı Damat Berat Albayrak’ın; “Dengelendik, düzeldik” deyip içimizi öyle bir rahatlattı ki sormayın gitsin. Damat Albayrak; “Şubat Ocak’tan iyi oldu, Mart Şubat’tan daha iyi olacak” (Peki soracaksınız Nisan…?…İşte size yaklaşan cisim Nisan ayı ile ilgili) diyerek içimize su serpti!…

Gelelim 25 Şubat 2019 tarihi itibarıyla hasar tespit raporuna…!

Önce “çalsın ama yapsın” ya da “çalsın ama bana da versin” ya da “çalıyorsa benim paramı çalıyor sana ne” diyen yurttaşa kötü haberim şu; “Deniz bitti…!”. Hazine tamtakır, kuru bakır. Saf yurttaşın durumuysa deyim yerindeyse; “Donuna kadar borçlu…!”.

Nasıl derseniz şöyle;

-“Vatandaşın takibe alınan tüketici kredisi ve kredi kartı borcu Şubat ayında 738 milyon lira artarak 15 Şubat itibariyle 19,7 milyar lira oldu. Bankalara tüketici kredisi ve kredi kartı borcu bulunan vatandaş sayısı ise 2018 yılında 1 milyon 258 bin kişi daha artarak yıl sonunda 31 milyon 272 bine çıktı.”

-“Ocakta karşılıksız çıkan çek sayısı yüzde 72,2 oranında artarak 73 bin 648’e kadar yükselirken, bu çeklerin parasal tutarı ise yüzde 92,5 oranında artarak yüzde 3,5 milyar liraya çıktı. Bu artışlar, bankalara ibraz edilen çek sayısında yaşanan yüzde 31,8 oranındaki azalışa rağmen yaşandı.

-“Ocakta protesto edilen senet sayısı da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,5 artarak 97 bin 754’e, bu senetlerin toplam tutarı da yüzde 81 artarak 2,2 milyar liraya çıktı.”

-İcra ve iflas dairelerindeki dosya sayısı; 28 milyon 36 bin 738 (Son iki yıldır icra ve iflas dairelerindeki dosya yükü konusunda yıllık istatistik tutulmaz oldu),

Gelelim; “Bunlar ekonomiyi iyi biliyor”, “Sihirbaz gibiler ne zaman sıkışsak para buluyorlar”, “Avantası bol bunların, nasıl olsa bizi rahatlatırlar” diyen kendini “cingöz” zanneden KOBİ’lere; yani küçük ve orta işletmelerin son durumuna;

–KOBİ’lerin Bankalara Borcu; 612 milyar 422 milyon lira (2014’de bu borç 333 milyar lira idi), Bankalara borçlu olan KOBİ sayısı; 3 milyon 319 bin 266, Borcu takibe düşmüş KOBİ sayısı; 338 bin 515…

Peki; “Bunlar ekonomiyi iyi biliyor”, “Servetimizi en az üçe katlattılar”, “Üretmezsek bile ithal ettiğimizi kakalarız, bu millet ne versek alıyor” diyen başta TÜSİAD olmak üzere kendini “Pek ama pek akıllı” zanneden İş adamlarımızın son durumuna;

–Devletin toplam borcu; 1 trilyon 981 milyar 71 milyon (yeni parayla bir trilyon), 2002’de bu borç 243 milyar 11 milyon liraydı…

–Reel kesimin (ta kendileri oluyor) döviz açığı 203 milyar 144 milyon dolar. Bu rakam 2002’de 6 milyar 538 milyon dolardı.

–Toplam dış borç; 448 milyar 442 milyon dolar, 2002’de bu rakam 129 milyar dolardı. Özel sektörün dış borcu 305 milyar 882 milyon dolar. 2002’de bu rakam 43 milyar dolardı.

Yani; devletin kasası Konya ovası gibi. Uçsuz bucaksız ama bomboş…

Son olarak; bu ülkeyi cahillikten ve yoksulluktan kurtaracak, bizi uygar ve çağdaş ülkeler arasına taşıyacak, umudumuzu biraz olsun korumamıza destek olacak üniversitelerimizin son durumuna gelelim. Hani; “Cahilin ferasetine güvenirim. Başımıza ne geliyorsa okumuşlardan geliyor” diyerek bu toplumun hala yüzde 35’nin ilk ve orta okul mezunu olmasına destek! olan, kendi üniversitelerinde özerk ve çağdaş bilimi satışa çıkartan kara cübbeli, içi-dışı kara sözde hocaların yönettiği devlet üniversitelerine (Türkiye’nin bir dönem göz bebeği, gençlerimizin uygar ve çağdaş bir dünyada özgürce yol kat etmesi için ümit kapısı olan Orta Doğu Teknik Üniversitesine düşman bir siyasal anlayış yüzünden ODTÜ’nün ne yazık ki sonuna gelindi) ;

-“En saygın üniversite sıralama kuruluşlarından QS World University Ranking ve ARWU World University Ranking’in (Shanghai Ranking) hazırladığı listelere göre 2018 yılı itibarıyla üniversitelerimiz ilk 400 üniversite arasında kendilerine yer bulamamaktadır. Times Higher Education University Ranking’in hazırladığı listede ise 2019 yılı itibarıyla ilk 350 üniversite arasında hiçbir üniversitemiz yer alamazken, ilk 500’de de devlet üniversitemiz bulunmamaktadır. Oysa 2015 yılında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi aynı listede 85. sırada, Boğaziçi Üniversitesi ise 139. sırada yer almıştır. İstanbul Teknik, Sabancı, Bilkent ve Koç Üniversiteleri ise ilk 350 üniversite arasına girmiştir.”

“AKP’ye oy verirsem cennete girer miyim”, “Ak Partiye oy vermek imanın gereğidir”, “Ümmetin liderinin peşinden ayrılmayın” diyenlere son uyarı…

“Bilinmeyen bir cisim size doğru yaklaşıyor. Büyük ihtimalle Nisan ayı başında size çarpacak. Ama olan sizin gibi düşünmeyenlere olacak. Onlar da bu cisimden payını alacak…!”

Hadi hayırlı yolculuklar…!

Vesselam…!

http://halktv.com.tr/ey-ahalihasar-tespit-raporunu-veriyorumuzerimize-bir-cisim-yaklasiyor-377675
This entry was posted in Ekonomi, SEÇİM - SEÇSİS, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *