KOZMİK ODA NEDİR ve NE AMAÇLA GİRİLDİ?

Tuncay Erciyes
19.02.2019

KOZMİK ODA NEDİR ve NE AMAÇLA GİRİLDİ?

Kumpas mağduru E.Kur.Alb. Mustafa Önsel anlatıyor:

Alb. Önsel :”Kozmik Odaya girenler gibi, girilmesine
İZİN VERENLER de VATANA İHANETTEN yargılanmalıdır”

**
İLKER BAŞBUĞ’UN Halk TV’de KOZMİK ODA ile ilgili sözleri hakkında Eski Gen. Kur. As. Savcılarından Hasan Saim Öztürk’ün Facebook profilinde yaptığı açıklama aşağıda sunulmuştur:

KOZMİK ODA TARTIŞMASI

Uzun yıllar 2017 Referandumuyla kaldırılan ve Anayasal bir yargı organı olan Askeri Mahkemelerde Hakim ve Savcı statüsünde görev yaptım. Son görevim 1997-2008 tarihleri arasında emekli oluncaya kadar General ve Amiralleri yargılama Yetkisine sahip ve Özel Kuvvetlerde dahil bazı askeri birliklerin soruşturmalarını yapma görevi verilen Gen.Kur.As.Savcılığı görevi idi. Bu görev 28 Şubat dönemi dahil konjoktüre bakılırsa adeta iğneli fıçı üzerinde oturmak gibiydi. Anılarımı yazmadım İlker Paşa gibi.. Dostlarım ısrar ediyorlar bu konuda. Henüz karar vermedim.. Pek çok saygın askerle Genelkurmay başkanı ve İkinci Başkanla ve sonradan Orgeneral olan Komutanlarla çalıştım.

Ergenekon süreci 2007 Haziranında Başladı bendeniz 30 Ağustos 2008 emekli oldum. Siyasi tarihimizde ve yargı sürecinde yeri olan olaylara ve soruşturmalar müdahil bir kişi olarak kısa ve öz yazmak gerekirse 12 Eylül 2010 öncesi Askeri yargı ve CMK mevzuatına göre (250.madde son fıkra) Özel yetkili Mahkemeler Terör suçlarından dolayı asker kişileri YARGILAMA YETKİSİNE SAHİP DEĞİLDİ.

KOZMİK ODA Araması 19 Aralık 2009 da bir Albayın Bülent Arınç’a suikast yapma iddiasına ait suç delillerini araştırma için yapılmak isteniyordu… Yani Askerlerin Sivil bir kişiye ait suç işlemeyi planlamaları konusuydu…

Dün akşam İlker paşa bu konuyla ilgili süreci açıkladı yapılanları anlattı ve kamuoyundan gelen tepkiler karşılamaya çalıştı. Biraz da gergindi çünkü muhtelif olumsuz görüşlerle karşı karşıyaydı…

HUKUKEN NE YAPILABİLİRDİ

Bendeniz Özel Kuvvetlerle ilgili Sauna çetesi soruşturması Adliyede yürürken Askeri yargıda da bir soruşturma açılmasını önermiş ve açılan soruşturmayı paralel şekilde bizzat yöneterek FETO nun ayak izlerini tespit edip Gen.Kur.Bşk.nına ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirmiştim. Çünkü ASKERİ YARGININ her zaman Asker Kişiler hakkında ve askeri mahalde işlenen suçlarda SORUŞTURMA YAPMA HAKKI ve GÖREVİ VARDIR. Kozmik odada da en azından Askeri Yargı, suçlanan asker kişiler Hakkında SORUŞTURMA AÇIP DELİLLERE EL KOYABİLİRDİ. Böylece Sivil Yargının arama yapması önlenebilirdi..

Bunun dışında İKİ SEÇENEK daha vardı:

1- Siyasi iradenin zorlaması karşısında sonraki Gen.Kur Bşk.Işık Koşaner gibi İSTİFA ETMEK,

2- KANUNSUZ BİR DAVRANIŞTA BULUNARAK Devlete ve Yargı KararınaKARŞI ÇIKMAK.. (Fetocu olduğu bilinen Yargıçların verdiği “Kozmik Odanın aranması” kanuna aykırı yargı kararına karşı çıkıp uymamayı “Kanunsuz davranış” olarak nitelemek doğru değildir. İlker Başbuğ dün gece “Yargı kararı kanununa aykırı ve hukuksuzdu ama Başbakan Karara uyun dediği için izin verildi” demiştir. Bu yanlış davrandığını BİLDİĞİNİN İTİRAFIDIR. Yanlışını masum göstermek için “Bugün olsa YİNE KAPIYI AÇARIM” diyen ve gelen tepkiler üzerine kıvırıp sözünü geri alan yani, nasıl düşündüğü BELLİ İlker Başbuğ’un tercih edeceği bir iş değildir FETOCU Yargıçların kanunsuz kararına uymamak. İlker Başbuğ’dan beklenen 17-25 Aralık 2013’de Fetocu yargıçların kararına uymayan, oğlu Bilal’i polise teslim etmeyen Erdoğan gibi davranmalıydı. Tuncay Erciyes)

Bunlar kolay şeyler değildir çok güçlü bir siyasi irade karşısında..

Bu tercihlerden KAPIYI AÇMA tercihini kullanan Komutan tarih ve kamu oyu önünde tartışılır durur maalesef..

Ne yazık ki o tarihlerde Devletin ASKERİ YARGI DAHİL yandaşlarının desteğiyle, FETO ahtaponun ELLERİNE GEÇTİĞİNİ de gözardı etmemek gerekiyor….

Konu çok kapsamlı özeti bile uzun.
Dostlara selam, yazmaya devam….

Hasan Saim Öztürk

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, BOP, ERGENEKON - BALYOZ, Fetullah Gülen, HUKUK-YARGI-ADALET, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *