Durum Vaziyeti * BU DÜNYA VE BU TÜRKİYE

BU DÜNYA VE BU TÜRKİYE

Prof.Dr.Coşkun Özdemir

Hilekarlıklar, düzenbazlıklar, yolsuzluklar, sahtekarlıklar, riyakarlıklar,haksızlık ve hukuksuzluklar, yalan ve iftiralar,yağmacı ve yalakalar,fırsatçılar, bencillikler,çıkarcılıklar, aldatmalar,sömürülerle dolu bir dünyada yaşıyoruz

Bu ülkede.büyük çok büyük bir çoğunluk buna uyum yapıyor.Dürüst insanlar da çok defa buna mecbur kalıyor.Bununla mücadele edemiyor, buna gücünün yetmediğini görüyor. Açıkcası olabildiğince, ufak tefek sayılacak hilekarlıkları kamufle ederek, birbirinden saklayarak uyum yapıyor. İlkel kapitalizmin avantajlarından. eşitsizliklerinden yararlanıyor. Sonuna kadar ilkeli kalan insan yok gibi.

Buna karşılık Atatürkle uğraşıyor,İnönü’yü karalıyor,Yılmaz Özdil’i ele alıyor,Fazıl Sayı kötülüyor,İlber Ortaylı kitaplarını cumhurbaşkanlığı kütüphanesine verdi diye nedenini sormadan dinlemeden karalama yapıyor . Ya yabancı dil dahil her alandaki bilgisi ile şaşırtıcı, hayranlık uyandırıcı adam, büyük bilim adamı çok şey öğrenerek dinlediğimiz Celal Şengör’e vur gitsin. Organlarımı bilimsel çalışmalar için veririm demiş , o arada bir de dangalak sözcüğü kullanmış.Vay utanmaz.Bilimden beş paralık nasibi olmayanlar onu fena halde kötülüyor .

Dinleyip anlasalar İlber Ortaylı hem kütüphanesi, hem onun sözleri için açıklamalar yaptı. Çoğunluk çatışıyor,kavgalaşıyor temel sorunu bir tarafa bırakıp kutuplaşıyor. Düşünerek, sorarak, arayarak, acaba diyerek,iyi okuyarak, daha iyi daha nesnel düşünebilen, olayları daha sağlıklı analiz edebilenleri okuyarak yaşayacağına hedef aldığına çamur atarak rahatlıyor, tatmin oluyor.

Kalite bu yazık ki .Bence biz de doğanın hediye ettiği güzel yurdumuzda böyle bir ortamda yaşıyoruz. Tartışılmaz İnanç özürlü insanlarımız ve her alanda dogmacı okumuş aydınlarımız var. Bu gün (26 ocak) Yılmaz Özdil, iyi bilmediğimiz Venezualla’yı bizim Erdoğan (devlet demek) la desteklediğimiz Madurayı ne kadar güzel anlatmış ve gerçekleri yazmış.

Ama vurun kardeşim onu yerden yere,boykot edin en iyi, en doğru muhalefeti yapan adamı.Cumhuriyeti iyi niyetlerle boykot etmiştiniz. Ama içinde dostlarımız ülkenin en iyi yazarları vardı.Gazetenin yönünü değiştirmek isteyenlerle değil gazete ile mücadele ettiniz Sevmediğiniz o gazete bağımlı yargı tarafından haksızlık hukuksuzluklara maruz kaldı. Ona hiç aldırmadınız .Türkiyenin en büyük sorunu cumhuriyet ilkelerini, aydınlanmayı yok etmek isteyen AKP iktidarıdır. Laik Atatürk Türkiyesi hedeftedir .Bu mücadeleyi öncelik vermeği akıl edebilenler bir dayanışma içine girmek zorundadır.

Özdil’i, Fazıl Say’ı,İlber Ortaylı’yı, Celal Şengör’ü ve benzerlerini yıpratmak kişilerle uğraşmak bunun yolu olabilir mi? Bu bir gaflettir.Düşünün Kadir Mısırlının sözleri için bu milletin kıyameti koparmasını beklemez miydiniz?

Belli başlı ve etkili bir tepki olmadı.Utanç verici değil mi?Nasıl bu hale geldi bu millet? Düşünün,düşündürün birlikte çare arayın lütfen.Yurtseverliğin gereği budur.

Prof.Dr.Coşkun Özdemir

This entry was posted in DURUM VAZİYETİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *