BİRLİK OLALIM, BİRLİĞİMİZİ KORUYALIM!

BİRLİK OLALIM, BİRLİĞİMİZİ KORUYALIM!

2019 yılına girerken Türkiye açısından tehlikeli gelişmeler devam etmektedir. Komşu ülkeler, Afrika’nın kuzeyinde arap yarımadasında ve Ortadoğu’da kan BOP durulamamış Amerikan emperyalizmi ulus devletleri ve ulusları parçalayarak sömürmeye devam etmiştir.

Irak’tan sonra Suriye’de parçalanmıştır. Suriye artık bildiğimiz Suriye değildir. İçinde YPG ve ÖSO’nun da olduğu SDG Suriye’de söz sahibidir! Son günlerde ABD’nin Suriye’den çekildiği haberleri yapılmakta sanki ABD kaybetmiş algısı yaratılmaktadır.

ABD askerinin Suriye’den çıkışı yerini SDG’ye bırakışı doğrudur ancak ABD askerinin evine dönmediğini Irak’ın kuzeyine geçtiğini ne iktidar ne de başka siyasiler söylemektedir hele hele neden Irak’ın kuzeyine geçtiğini kimse söylememektedir. Geçme gerekçesini de söyleyen yoktur.

ABD askeri Irak’ın kuzeyine geçmiş ve BOP’a bölgede direnen tek ülke olan İran’a bir operasyon hazırlıklarına başlamıştır. Büyük olasılıkla İran’da iç kargaşa ve ABD’nin askeri müdahalesi kapıdadır.Sonrasında senaryo aynı! Sınırda mülteci akımı, BM kararları, diktatör İran vb. Irak’ta ve Suriye’de olduğu gibi…

Bu gelişmeler Türkiye çok ciddi bir iç kargaşaya götürecek tehlikeli gelişmelerdir.

Hal böyleyken Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler çok büyük önem arz etmektedir. Cumhuriyetin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünden yana olan tam bağımsızlıktan yana olan demokrasi benimsemiş, halk iradesine dayalı bir anlayışa sahip tüm kesimlerin birlik içinde olması gereken bir seçimin arifesindeyiz.

Rejimin değiştirildiği, TBMM’nin etkisizleştirildiği, egemenliğin tek elde toplandığı, sosyo-ekonomik ve kültürel çöküşün ciddi boyutlara ulaştığı bir dönemde bu birlikteliği sağlamak hepimizin tarihsel görevi ve sorumluluğudur bir düşünüyoruz.

Gelin elele verelim; aramızdaki etnik, dinsel ve siyasal ayrılıkları erteleyelim. Parçalanmaya, yıkıma ve talana dur diyelim.
2019’da bunu başarmak dileğiyle hepinizin yeni yılını kutlarız…

31.12.2018
İBRAHİM DAŞ
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ
ANTALYA ŞUBE BAŞKANI

 

This entry was posted in ATATURK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *