Yeni rejimin sembolü sular altında! * Aslında, Pamukova’daki “hızlandırılmış tren kazası”, “hızlandırılmış rejim değiştirme kazası” idi. Bu, büyük bir uyarıydı ama algılayamadılar

Çarşamba, 19 Aralık 2018-Yeni havalimanını ve işçi yerleşkelerini su bastı Yeni İstanbul Havalimanı şantiye alanını, şiddetli yağış nedeniyle su bastı. İşçilerin barındığı yerleşke de sular altında kaldı.

Arslan Bulut
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
20 Aralık 2018

Yeni rejimin sembolü sular altında!

“Eski Türkiye” dedikleri, aslında Atatürk’ün “Yeni Türkiye Cumhuriyeti” diye tanımladığı Türk devletidir. Şimdilik “Yeni Türkiye” dedikleri devletin felsefesini ise CIA’nın ünlü Türkiye uzmanı Graham Fuller tespit etmiştir. Öyle ki Fuller de, “Yeni Türkiye Cumhuriyeti” diye bir kitap yazmıştır. Fakat Türk kimliğinde birleşen bir devlet değil, etnik unsurların Osmanlı örneğinde olduğu gibi Sünni temelde birleştirildiği bir federasyon tasarımıydı bu.

İşte AKP döneminde sahneye konulan veya icra edilen program budur. Zaten kullandıkları kavramları önce Fuller yazmıştır!

Atatürk, yeni devleti halkla birlikte ve Türk ordusuna dayanarak kurmuştu. Bu sebeple Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik Ergenekon, Balyoz ve Casusluk gibi operasyonlar yapıldı. Bunun için Türkiye’deki Amerikan Gladyosu’nun kurduğu ve devletin bütün kurumlarına yerleştirdiği FETÖ kullanıldı. Maksat hasıl olup rejim değişikliğine geçmek gerektiğinde de 15 Temmuz senaryosu sayesinde ilk adım atıldı. Türkiye, bir parti devleti haline getirildi.

Fakat partinin devlet kültürü yoktu. 17 yıl devleti idare etmek önemli bir tecrübedir ama ideolojinin esiri oldukları için kendilerini geliştirmediler. Zaten buna ihtiyaçları yoktu. Yıktıkları devletin yerine, aceleyle yenisini inşa etmeye çalışırken, aslında birkaç kişi dışında hiçbiri ne yapacağını bilmiyordu. Bu sebeple bütün işler, bütün organizasyonlar, bütün yatırımlar, emirle, talimatla sürdürüldü. Devlet, ancak ehliyet ve liyakat sahibi kadrolarla yönetilebilirdi ama aranan tek nitelik, lidere ve partiye bağlılıktı.

Sadık olan, emirleri tartışmadan, itiraz etmeden yerine getirenler ödüllendiriliyor, memursa amir, amirse müdür, genel müdür, milletvekili, belediye başkanı veya bakan yapılıyordu. İş adamı ise bütün ihaleleri, yüzde vermek kaydıyla kapatıyordu. Yeni sistemin kadroları, bu kadar kolayca “başarı” kazandığı için “Türk’süz bir Türkiye” tasarlandığını hissetse de buna aldırmıyordu.

İnşaatı devam eden ve 2 hafta sonra açılması planlanan 3. Havalimanı’nı su bastı. Şantiye’den sosyal medyaya yansıyan görüntülerde   çatısının birçok noktadan su sızdırdığı görüldü. 14 Ekim 2018 Kaynak Yeniçağ: 3. Havalimanı’nı su bastı
***

Yeni rejimin meşruiyet kazanması, yeni köprüler, yeni yollar, yeni saraylar ve yeni havaalanları ile mümkün kılınmak istendi. Bunlar yapılırken, Atatürk adının her yerden silinmesine de özen gösteriliyordu. Fakat rejimi değiştirmek için acele ettiklerinden ve zaten kendilerini denetleyecek hiçbir kurum ve güç bırakmadıklarından, medyayı da ele geçirdiklerinden hiçbir eleştiriye, uyarıya itibar etmediler. Bu sebeple büyük hatalar yapmaya başladılar. Aslında, Pamukova’daki “hızlandırılmış tren kazası”, “hızlandırılmış rejim değiştirme kazası” idi. Bu, büyük bir uyarıydı ama algılayamadılar. Benzer kazalar devam etti. Soma’daki maden faciası bile akıllarını başlarına getirmedi. Ankara’daki son tren kazasına kendilerinin sebep olduğunu bildikleri halde suçu yine ehliyetsiz görevlilere yükleyip kurtulmaya çalıştılar.

Ve açılışı yapılmış yeni havaalanını da çalıştıramıyorlar. Çünkü sıkı bir yağmurda bütün zemin sular altında kalıyor. Çünkü maliyeti azaltmak için kod farkını aşağıya çektiler. Neredeyse, yeni rejimin simgesi olan kobra yılanı şeklindeki kule bile “imdat” diyecek! Aslında sular altında kalan, yeni havaalanı değil, yeni rejim hevesleridir!

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yeni-rejimin-sembolu-sular-altinda-50068yy.htm

This entry was posted in DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, Ekonomi, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *