Ya kardeşim, ben Orta doğulu değilim! Arap da değilim…Ben Türk’üm …

Ya kardeşim, ben Orta doğulu değilim!
Arap da değilim…Ben Türk’üm ...

Benim aslımın çoğu Orta Asya’dan bir kısmı da Balkanlardan gelmiştir. Benim kültürüm bir Arap’tan ziyade bir Polonyalıya bile daha yakın. Eğer sen beni zorla Ortadoğu’lu yapmaya çalışırsan ben direnirim. Çünkü o benim kültürüm değil.  Kardeşin kardeşi katlettiği , Müslümanın Müslümanı öldürdüğü yerdir Ortadoğu . O kültür bağnaz ve tutucu , gelişmeye kapalı ve akılcı değil . Özetle bana yabancı. Sen bile tatile giderken Ortadoğu’ya değil batı ülkelerine gidiyorsun . Çocuklarını oralarda okutuyor , Onların ürettiklerini kullanıyorsun… Oralardan ev satın alıyor , paralarını oralarda saklıyorsun…

Ben 5 değil, iyi eğitebilecegim kadar çocuk isterim. Varsın tek olsun. Kusura bakma ama ben yere tükürmem. Çöp atmam. Biraz yürür çöp kutusuna atarım.

Kadın ailenin kraliçesidir. Annem de öyleydi. Anneannem de babaannem de. Bırak kadın erkek eşitliğini belki de kadın ağır basar benim kültürümde. Namazını kılan kılar. İçkisini içen içer. Biri öbürüne “Allah kabul etsin” der, diğeri de “yarasın şerefine“. Demokrasi vardır evde de. Biat değil.

Evet köpek te severiz, kedi de. Cinler, periler değildir onlar. Doğayi da severiz çok. Canımız yanar tek bir ağaç devrilse. İşimizin hakkını vermek isteriz. Gurur duyarız yarattığımızla. Sanat severiz sanat. Her türlü sanat. Sanatçıya da saygı duyarız. Ama gerçek sanatçıya. Severiz okumayı. Kitap bile satın alırız inanır misin?

Kemal Atatürk‘ ü en çok neden severiz biliyor musunuz ? Çünkü O kurtarıcıdan da öte, bizim ‘kültürümüzün‘ sembolüdür. Olmaya hep çaba sarf ettiğimiz ama 78 yıl sonra bile daha da çok hayran kaldığımız.Mücadelemiz de siyasi veya ideolojikten de öte şu parti bu parti de değildir aslında. Devletimizin , Cumhuriyetimizin ,Kültürümüzün var olma savaşıdır. Atatürk‘ün vizyonunda ki kültürümüz. İşte bu kültür bizi birbirimize bağlayacak. Milyonlarca Cumhuriyetçiyi.

Kendimizi devam ettirecek kolektif beyine de sahibiz, iradeye de, kalbe de.

This entry was posted in ATATURK, CUMHURİYET - DEMOKRASİ - ÇAĞDAŞLIK, DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, İNSAN HAKLARI - DEMOKRASİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *