Düzeltme * DEĞERLİ AKADEMİSYEN ,AYDIN , BAHRİYE ÜÇOK’UN KATİLİ KİM VE HANGİ ÖRGÜTTEN ?

DEĞERLİ AKADEMİSYEN , AYDIN,
BAHRİYE ÜÇOK’UN
KATİLİ KİM VE HANGİ ÖRGÜTTEN ?

Değerli arkadaşlar , 02 Aralık 2018 tarihinde Cumhuriyet Gazetesinde Mine Söğüt tarafından 06 Ekim 2017 tarihinde yazılmış olan ve değerli aydın Bahriye Üçok’un katline ait aşağıda girişini paylaştığım KARANLIĞIN AYAK SESLERİ başlıklı habere değerli Engin Demirkollu’dan bir dönüş geldi ve Bahriye Üçok’un İslami Hareket Örgütü tarafından değil , KUDÜS KOMANDOLARI adı verilen İran destekli bir örgüt tarafından katledildiğini değerli araştırmacı yazar Mustafa Yıldırım’ın ZİFİRİ KARANLIKTA isimli kitabını kaynak göstererek belirtiyordu . Dikkati için sayın Demirkollu’ya teşekkür ederim.

Bir yanlışı düzeltmek için bu konuda aşağıda 07 Ekim 1990 tarihli Cumhuriyet Gazetesi haberini hem Mine söğüt’ün yazısının girişini , hem Sayın Mustafa Yıldırım’ın ZİFİRİ KARANLIKTA cilt 1 , sayfa 413-416 İLAHİYATÇI BAHRİYE ÜÇOK’a GAZAP BOMBASI başlıklı bölümde yazılanın bir kısmını ve değerli Üçok’un katillerinin yakalanması ve ifadelerini gazete haberlerinden aktaracağım .

Değerli araştırmacı yazar Mustafa Yıldırım titiz çalışmalarıyla siyasallaştirılan dinin Türkiye üzerindeki büyük tehlikelerini diğer kitaplarında olduğu gibi ZİFİRİ KARANLIKTA isimli iki ciltlik kitaplarıyla bizleri uyarmaktadır.

Naci Kaptan / 03.12.2018

Değerli aydın akademisyen Bahriye Üçok’un katledilmesi olayı

Cumhuriyet Gazetesi, 7 Ekim 1990

Kasım 1988’da televizyonda yapılan bir açık oturumda, “İslam’da örtünmenin ve oruç tutmanın zorunlu olmadığı” iddialarına dayanan açıklamalarından sonra üzerine birçok tepki çekti ve tehditler almaya başladı.

Üçok, 6 Ekim 1990 günü Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Köroğlu Caddesi’nde bulunan evine, Ekspres Kargo tarafından ulaştırılan ve gönderici olarak İlmî Araştırmalar Vakfı’nın göründüğü kitap paketini saat 16.30’da aldı. Bomba olabileceği şüphesiyle paketi kapısının önünde açmaya çalışırken, paketin içine yerleştirilmiş olan bomba patladı. Ağır yaralı olarak Hacettepe Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne kaldırılan Üçok, saat 20:00 sularında burada yaşamını yitirdi. Cenazesi 9 Ekim günü Maltepe Camii’nden kaldırılmış ve Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilmiştir. Cinayeti İslâmi Hareket adlı örgüt üstlendi. Ertesi gün Cumhuriyet Gazetesi’ndeki haberde, olay şöyle aktarılmıştı:

Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun’dan sonra türbana karşı tavrı ve laikliği savunmasıyla tanınan SHP Parti Meclisi Üyesi Bahriye Üçok da suikast sonucu öldürüldü. İstanbul’dan Ankara Çankaya’daki evine özel bir kargo şirketiyle yollanan kitap paketini açan Üçok, içindeki bombanın patlaması sonucu ağır yaralandı. İki kolu ve bir bacağı kopan Üçok kaldırıldığı hastanede ameliyata alınamadan öldü. Cinayeti İslami Hareket adlı örgüt üstlendi. Cumhuriyet Gazetesini telefonla arayarak İslami Hareket Örgütü adına konuştuğunu bildiren bir kişi Üçok’u “tesettür konusundaki düşünceleri yüzünden” cezalandırdıklarını söyledi. Aynı kişi “İslam’a sınır koyanları öldürmeyi borç bildiklerini” belirtti.

—Cumhuriyet Gazetesi, 7 Ekim 1990

https://tr.wikipedia.org/wiki/Bahriye_%C3%9C%C3%A7ok

MİNE SÖĞÜT YAZISI

Cumhuriyet 06 Ekim 2017

Bir Bahriye Üçok öldürüldü bu ülkede

Muammer Aksoy, Çetin Emeç ve Turan Dursun’dan sonra;
Uğur Mumcu ve Hrant Dink’ten önce…6 Ekim 1990 tarihinde…
Bir Bahriye Üçok öldürüldü bu ülkede.Cinayeti İslami Hareket Örgütü üstlendi.
Cumhuriyet’i telefonla arayan kişi Üçok’un “Tesettür konusundaki düşünceleri yüzünden” cezalandırıldığını söyledi. Ve ekledi: “İslama sınır koyanları idam etmeyi borç biliriz.” ………

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/838977/

MUSTAFA YILDIRIM – ZİFİRİ KARANLIKTA CİLT 1

İLAHİYATÇI BAHRİYE ÜÇOK’a GAZAP BOMBASI

“Münafık seni cehenneme göndereceğiz o…pu”
Toplu harbe başlamadan önce de İslama sövmeyi adet haline getiren ,etrafa saçtıkları pisliklerden insanları korumak , müminlerin izzetini ayakta tutmak için katletmek caizdir. Peygamberin pak sünnetinde buna benzer örnekler görülmüştür. (Mehmet Sümbül) Sayfa 413 ………………………………………

Bahriye Üçok dinin siyasal amaçlarla iktidarları elde etmek için kullanılmasına karşı savaşıyor yasaların kutsal kitaplara dayandırılmasına ,cumhuriyet devletinin parçalanmasına yol açacak İslamcı örgütlenmelere karşı çıkıyor , konferanslarla , yazılarıyla, rejim değişikliğine direniyordu ……… Kurandan bölümler okuyarak kadınların ” türban” denilen başörtüsünü kullanmak zorunda olmadıklarını anlattıkça tehdit mektupları alıyordu (sayfa 414)………….

Manavgat’tan gelen mektuplar ölüm kusuyordu ;
“Allah belanı versin münafık,seni cehenneme göndereceğiz o…pu. Seni kanı bozuk ! katline karar verildi .Ağlasan zırlasan faydası yok , dışarı çıkma . Her an senin gözünü iğne ile patlatacağız . İsmini ve resmini dağıttım. Öleceksin köpek … Bu soysuz kanı bozulmuş Bahriye Üçok isimli ,onun dilini kesmek (isteyenler) hazır bu vatanda.”(sayfa 414)  ………………………………………

Ferhan Özmen (ki daha sonra Mumcu, Üçok, Kışlalı ve Aksoy’un katili olduğunu itiraf eden kişi) suikast hazırlıklarına başlamıştı …… Dört ay önce Diyanet kitapevini bombalarken yaptığı gibi ciltli kitap kullandı .ADAP isimli iki kitaptan birinin kapağını kaldırdı .sayfanın ortasına bir dikdörtgen çizdi. 2.5 cm derinliğinde bir oyuk açtı .İstanbul’dan getirdiği C4 plastik patlayıcıyı oyuğa yerleştirdi.Ateşleme devresini kitabın kalın kapağına misina ile bağladı . Kitabı kalın bir paket kağıdına sardı. 3 Ekim 1990 Çarşamba günü Ekspres kargonun Perşembe Pazarı şubesinden gönderdi (Sayfa 416)


Hürriyet 18.05.2000

Üçok ve Aksoy’un katil zanlısı 4 kişi yakalandı

Muammer Aksoy ve Bahriye Üçok’un katil zanlısı 4 kişi yakalandı. Bilal Yurt, Celal Aytufan, Mehmet Gürova ve Musa Koca isimli zanlıların sorgusu sürüyor.

ANKARA Emniyet Müdürü Kemal İskender, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok ve Muammer Aksoy cinayetleriyle ilgili operasyonların sürdüğünü belirterek, ‘‘Daha aydınlatılacak çok faili meçhul cinayetler var’’ dedi. İskender, 4 kişinin gözaltını alınmasını doğrulayarak, ‘‘Operasyonlarımız sürüyor. Kimsenin tahammülü kalmadı. İsabetli kararlar vermeliyiz. Onun için biraz daha sabredin’’ dedi.

Mumcu ve Kışlalı cinayetlerini aydınlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü, Doç. Dr. Bahriye Üçok ile Muammer Aksoy’un öldürülmesi olayına karıştığı sanılan 4 kişiyi de yakaladı. ‘‘Kudüs Komandoları’’ mensubu oldukları iddia edilen Necdet Yüksel ve Ferhan Özmen’in sorgulanmaları sonucu, Üçok’a yapılan bombalı saldırının failleri ortaya çıkarıldı.

Bu suikastlarla ilgisi olduğu bildirilen Bilal Yurt, Celal Aytufan, Mehmet Gürova ve Musa Koca istihbarat ve terör şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda yakalandı.

Emniyet yetkilileri, gözaltına alınan bu kişilerin sorgulanması sonucu, olayla ilgili yeni isimler belirlendini, bu kişilerin yakalanması için geniş çaplı operasyonların sürdüğünü bildirdiler.

Üst düzey bir yetkili, ‘‘Üçok olayı da tamamlandı diyebiliriz. Ancak bu olayda ele geçmeyen bağlantılar var’’ dedi.

Önce Aksoy’u öldüren silah bulundu

MUMCU ve Kışlalı suikastlarından sonra Bahriye Üçok ve Muammer Aksoy cinayetleri de çözüldü. Aksoy cinayetinde kullanılan tabanca Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’nda yeni kurulan otomatik balistik inceleme yapan bilgisayar tarafından belirlendi. Daha sonra balistik uzmanlarının gözle yaptıkları karşılaştırmada, 7.65 çapındaki Beretta marka tabancanın Aksoy cinayetinde kullanıldığı kesinleşti.

Aksoy cinayetinde kullanılan tabanca, Kışlalı suikastında kullanılan bombayı kendisinin koyduğunu itiraf eden Necdet Yüksel’in Sincan’da gösterdiği ikinci cephanelikte ele geçirilen silahlar arasından çıktı. Silahlar hemen laboratuvara gönderildi ve her birinden deneme atışı yapıldı. Boş kovan ve mermi çekirdekleri, otomatik balistik karşılaştırma yapan bilgisayarlara yüklendi.

Bilgisayar, Beretta marka tabancaya ait boş kovan ve mermi çekirdeğinin Aksoy cinayetinde elde edilen verilerle örtüştüğünü belirledi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ucok-ve-aksoy-un-katil-zanlisi-4-kisi-yakalandi-39155116

Hürriyet – 20.05.2000 –

Ben öldürdüm – Özmen’den şok itiraflar

Ankara’da sorgusu süren Kudüs savaşçıları adlı örgütün üyesi ”Tekin” kod adlı Ferhat Özmen şok açıklamalarda bulundu. Özmen; Mumcu, Üçok, Kışlalı ve Aksoy’u kendisinin öldürdüğünü söyledi.

ANKARA Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan ‘Kudüs Savaşçıları’ adlı örgütün üyesi Ferhan Özmen; Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı suikastlarını bizzat organize ettiğini itiraf etti. Mumcu’nun arabasına bombayı kendisinin yerleştirdiğini, Üçok ve Kışlalı cinayetlerinde kullanılan bombaları kendisinin hazırladığını itiraf eden ‘Tekin’ kod adlı Özmen, Prof. Dr. Muammer Aksoy’u da kendisinin öldürdüğünü söyledi.

Ankara Emniyeti’nde oluşturulan 15 kişilik özel bir ekip, gözaltında bulunan 9 zanlının sorgulamasına dün de devam etti. Zanlıların itirafları doğrultusunda Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Ankara içinde operasyonlarını sürdürüyor. Ankara DGM tarafından tutuklanan Hasan Kılıç’ın itirafları sonucu yakalanan Necdet Yüksel ve Ferhan Özmen, sorgu sırasında şok itiraflarda bulundu. Her iki zanlının da İran’a 3’er kez gitti belirlenirken, ‘Tekin’ kod adlı Ferman Özmen’in, örgütün bombacısı olduğu ortaya çıktı.

YÜKSEL GÖZCÜLÜK YAPTI

Özmen, sorgusu sırasında Ankara polisini şaşırtan itiraflarda bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’u Bahçelievler’deki evinin girişinde kendisinin vurduğunu anlatan Özmen, olay sırasında Necdet Yüksel’in kendisine gözcülük yaptığını itiraf etti. Özmen, ifadesinde; Bahriye Üçok’un öldürülmesi amacıyla gönderilen bombalı paketi de kendisinin hazırladığını söyledi. Bu arada Üçok’a gelen bombalı pakette tespit edilen parmak izi, Özmen’in parmak izi ile örtüşmüştü.

BOMBAYI YERLEŞTİRDİM

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun evinin önündeki arabasına C-4 tipi bombayı kendisinin yerleştirdiğini itiraf eden Ferhan Özmen, olayda gözcülük yapan Yusuf Karakuş’un ifadelerinde geçen Ali kod adlı kişinin kendisi olduğunu aktardı. Özmen, İsrail Büyükelçiliği Güvenlik Amiri Ehud Sedan, ABD’li Çavuş Marvich’in öldürülmesi, Musevi uyruklu Yuda Yürüm’ün yaralanmasına yönelik bombalı saldırıyı doğrudan kendisinin düzenlediğini itiraf etti.

ARABADA HAZIRLADIM

Ferhan Özmen, sorgusu sırasında Ankara polisini oldukça şaşırttı. Gazeteci-yazar ve Kültür eski Bakanı Ahmet Taner Kışlalı’nın arabasına konulan bombayı da kendisinin hazırladığını itiraf eden Özmen, Kışlalı ile ilgili örgütün ayrıntılı istihbarat yaptığını söyledi. Olay günü Çayyolu’na Necdet Yüksel, ‘Cihad’ kod adlı Oğuz Demir ve adı açıklanmayan 4. kişi ile gittiklerini belirten Özmen, ‘‘Bomba düzeneğini arabanın içinde tamamlayıp Necdet’e verdim. Necdet yerleştirirken biz çevreyi gözetledik’’ dedi.

Özmen, örgütü ‘Kudüs Savaşçıları’nın, Çorum ve Aksaray’da toplam 3 İranlı’yı öldürdüğünü de itiraf etti. Özmen’in şok ifadelerini, daha sonra sorguya alınan Necdet Yüksel de teyit etti. Ankara’da meydana gelen cinayet ve yaralama ile sonuçlanan olaylarla ilgili de yarın tatbikatlar yapılacak.

TALİMATLAR İRAN’DAN

Örgütün bomba uzmanı olan Özmen, bomba eğitimini İran’da aldığını itiraf etti. İran’da temasta olduğu kişileri de ayrıntılarıyla polise bildiren Özmen, cinayetlerin talimatlarını İran’dan aldıklarını söyledi. Özmen, İranlılar’ın hedef olarak somut isimler vermediklerini ancak, ‘‘Laik siyasetçi olsun, laik gazeteci olsun’’ talimatını aldıklarını itiraf etti.

HEDEFTE İSRAİLLİLER VARDI

Zanlıları sorgulayan özel ekip, örgütün bomba uzmanı Özmen’e, Sincan’da geçen hafta yakalanan bol miktarda patlayıcının nerede kullanılacağını da sordu. Özmen, yakalanmadan önce aldıkları son talimatta İsrailliler’e yönelmelerinin istendiğini belirterek, ‘‘Her hangi bir hedef verilmemişti. Bu büyük illerde bulunan diplomatlar da olabilirdi, oranın vatandaşları da olabilirdi’’ şeklinde konuştu.

Zanlılar, sorgulamaları sırasında, eylemlerde kullandıkları silahları Çubuk Barajı’na attıklarını söyledi. Bunun üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, atılan silahların yer göstermesini yaptırarak bu silahları bulmak için harekete geçti.

Emniyet yetkilileri, Özmen’in itiraflarıyla çözülen cinayetlerle ilgili bazı İranlılar’ın kimliklerinin tespit edildiğini açıkladı. Yetkililer, konuyla ilgili olarak Milli İstihbarat Teşkilatı’nın da çalışmalara katıldığını söyledi.

Mumcu’nun arabasına bombayı ben koydum
Muammer Aksoy’u ben öldürdüm
Prof. Üçok bombasını ben hazırladım
Kışlalı’yı öldüren bombayı yolda yaptım
Mumcu suikastı sanığı avukat cezaevinde

Kılıç tutuklandı
UMUT operasyonunda yakalanan Tevhid Selam örgütü üyelerinin İran ile bağlantılarını sağlayan Selam Gazetesi eski sahibi Avukat Hasan Kılıç, dün DGM’ce tutuklandı. Kılıç, dün Ankara DGM’ye getirildi. Kılıç’ın ifadesi, halen soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hamza Keleş tarafından alındı. Kılıç, Uğur Mumcu’nun katillerinin yakalanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınmış, daha sonra Ahmet Taner Kışlalı cinayetine karıştığı gerekçesiyle gözaltı süresi uzatılmıştı.

Nöbetçi Ankara 1 No’lu DGM’nin Yedek Hákimi Rüstem Çiloğlu tarafından sorgulanan Kılıç, ‘‘Uğur Mumcu cinayetine karıştığı’’ ve ‘‘Yasadışı Tevhid Örgütü üyesi olduğu’’ gerekçesiyle tutuklandı. Kılıç, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi’ne konuldu. Bu arada Kılıç hakkında, kayıtlı bulunduğu İstanbul Barosu tarafından soruşturma başlatıldı. Kılıç’ın, avukatlık mesleğiyle bağdaşmayan davranışları nedeniyle meslekten ihraç edilebileceği belirtildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ben-oldurdum-39155613

This entry was posted in DİN-İNANÇ, İrtica, RADİKAL İSLAM, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, TERÖR, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *