Incredible TURK * BÜYÜK İNANILMAZ TÜRK * Mustafa Kemal Atatürk – Bölüm I / II izleyiniz

BÖLÜM I 

Ömer Komili

NASIL BİR SALDIRI ALTINDAYIZ?

Size birkaç haftadır bana ve Turkiye Net’e yapılan saldırılardan uzun uzun bahsetmeyeceğim.  Belli çevrelerden, Atatürk, Laiklik, Cumhuriyet ilkelerini savunan video kliplerim, yazılarım Facebook ve Youtube gibi ortamlara şikayet ediliyor, bana yazma ve post etme yasağı geliyor ve itirazım üzerine tekrar açılıyordu.

Sadece kısaca şu son olayı anlatacağım ki işin boyutlarını anlayın:

Son olarak size TRT gibi bir devlet kurumunun yalan yere yaptığı bir şikayeti üzerine Youtube’da yayınlanan, benim ABD YAPIMI, İngilizce ve “public domain” den aldığım, arkadaşlarla birlikte Türkçe alt yazısını yaptığımız bir video klip, TRT tarafından Copyright (telif hakkı) iddia edilerek bütün dünyada gösterimden kaldırıldı. Yani TRT kendine ait olmayan bir videoyu kendisininmiş gibi şikayet ediyor, kaldırtmak istiyor. Videoyu 2015 te yapmıştık, o zamandan beri 6 milyondan fazla kişi seyretmiş.

Şikayetçi: TRT.
Nedeni: Telif Hakkı
İstek: dünya çapında yayından kaldırmak.
Video başlığı: The Incredible Turk Bölüm 1 (Müthiş Türk, Atatürk)

Arkadaşlar, bırakın bu videoyu yasal olarak yayınlama hakkına sahip olmamı, böylesine tarihi ve Atatürk’ü öven bir videonun para kazanmayan (non-profit) bir kuruluş tarafından yayınlanmasının Türkiye için ne kadar önemli olduğunu, bu videonun telif hakkı TRT’de olsa bile (ki değil) bunu maddi menfaat gözetmeden yaymamın Türkiye ve onun kurumu TRT’ye ne zararı olabilir?

Bu telif hakkı iddiası sadece yalan ve iftira. Atatürk hakkında her türlü yazı ve videoyu dünya yüzünden kaldırmaya yeminli bazı çevreler, sürekli sosyal medyada yalan yere şikayette bulunuyorlar! Olur ya, “bazıları itiraz etmez veya onları sindiririz” diye düşünüyor olabilirler.

Yolladığım itiraz mektubunda TRT’ye neler yazdığımı burada tekrarlamayacağım, ama hayalinizi geniş tutun, ve tahmin edin.

24 saat içinde TRT bu iddiasından vazgeçti, ve Youtube videoyu yeniden yayına soktu.

BÖLÜM II 

 

This entry was posted in ATATURK, VİDEOLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *