TULUMBANIN SUYUNU BİTİRDİ , ELDE AVUÇTA KALMADI * Şimdi de Üsküdar’da halka açık 29 dönümlük arazi satılıyor

Cumhuriyet / Deniz Işık
23 Kasım 2018 Cuma

Üsküdar’da dev arazi satılıyor: Halk tepkili!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ünalan’da 29 bin metrekarelik alanı satışa çıkardı. 385 milyon TL ihale başlangıç fiyatıyla satılacak alanda, pazar, park gibi halkın ortak kullandığı yerler de bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ünalan’da 29 bin metrekarelik alanı ticaret ve konut için imara açıyor. Geçen ay İBB Meclisi’nden geçen karara göre 5 Aralık’ta gerçekleşecek ihale 385 milyon TL ile açılacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İBB Meclis üyesi Nezih Küçükerden ;

“Ünalan’ın bir konut planı var. Plan tadili yapıldıktan sonra halkın yeşil alanı ve depremde toplanma alanı elinden alındı. Böylece bu alan inşaat alanı haline getirildi. Halkın başka bir kullanım alanı yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan millet bahçeleri açıyor, İBB burayı paraya çevirmeye çalışıyor” diye konuştu. Ünalan mahallesinin uyuşturucu ile anıldığını hatırlatan Küçükerden şöyle devam etti: “Gençlerimiz için buraya spor komplesi de yapılabilirdi ama 385 milyon TL’ye satışa çıkarıldı. CHP bu satış için ret oyu verdi. Bizim isteğimiz buranın halkın yararına açılmasıdır. İmar projesi Ünalan’ı alt üst etmişti. Bizler halkın yanındayız.” .

SATIŞA ÇIKAN KAMUSAL ALANDA NELER VAR?

Ünalan Muhtarı Mezengül Şimşek, “Satışa çıkarılan adada İGDAŞ deposu, sağlık merkezi, park ve pazar gibi halkın ortak alanları bulunuyor. Satış sonrası mağdur pazarcılar ile de irtibat halindeyiz. Bu süreçte neler yapabiliriz, araştırmasını yapıyoruz. Kamu alanının satışı söz konusu olduğu mahkemeye taşımayı düşünüyoruz. Avukatların da yanımızda olduğunu görmek istiyoruz. Ben de ilk duyduğumda ‘Burayı da satamazlar’ dedim. Halkın satıştan memnun olmadıklarını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜCADELE KARARI

CHP Üsküdar İlçe Başkanvekili Deniz Yıldırım, mahalle temsilciliğinde gerçekleştirilen toplantı sonrası 24 Kasım’da sivil toplum örgütleri, muhtarlık ve yurttaşlarla pazar alanında eylem gerçekleştireceklerini duyurdu. Yıldırım, “Halkın malı halkın malı olarak kalmalı, bunun için her türlü desteği sağlayacağız ” dedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1149482/

This entry was posted in YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *