ISPARTA ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ“ * Saygı Ve Özlemle Anıyoruz”

Ulusal Eğitim Isparta
9.11.2018 23:08:20

Sayı:2018/15

Konu: “Saygı Ve Özlemle Anıyoruz” 

BASIN AÇIKLAMASI

Batılı emperyalistlerin mazlum uluslara biçtiği kadere, sömürgeleştirmeye başkaldıran, ezilen Dünyanın İlk Bağımsızlık Hareketini gerçekleştiren, Türk ulusunu “emperyalizm ve kapitalizm tahakkümünden ve zulmünden kurtararak, idare ve hâkimiyetin hakiki sahibi” kılan, ortaçağ karanlığını yırtıp toplumu aydınlığa kavuşturan, Mustafa Kemal Atatürk’ü bedensel varlığının aramızdan ayrılışının 80. Yılında saygı ve özlemle anıyoruz…

Varlığı ezilen, mazlum ulusların sömürgeleştirilmesine bağlı olan batılı yağmacı emperyalistler, gerçekleştirdiği antiemperyalist ulusal bağımsızlık savaşı ile yokluk ve yoksulluk içinde kıvranan bir ülkeden çağdaş, uygar bir cumhuriyet kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ve KEMALİZM’İ kendileri için her zaman büyük bir tehlike olarak görmüşlerdir. Çünkü Kemalizm yalnızca Türk ulusunun emperyalizmden bağımsızlığını sağlamakla kalmamış, aynı zamanda mazlum ulusların uyanışına da öncü ve örnek olmuştur. Bu nedenle bir ulusal bağımsızlık düşünce ve eylemi olan KEMALİZM’İN etkisini başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada bin bir çeşit araç ve yöntemler kullanılarak ortadan kaldırmak, emperyalist yağmacılığın vazgeçilmez hedefi olmuştur.

1938 den bu güne küreselleşme , “Büyük Ortadoğu Projesi” adı altında emperyalizmin, işbirlikçi güçlerinin ve gericiliğin Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimi’yle yani Kemalizm’le, tarihsel hesaplaşması sürmektedir.

Kemalistler, bu yıkımdan çıkışın tıpkı 1919’da olduğu gibi yeniden bir antiemperyalist, tam bağımsızlıkçı devrim mücadelesi başlatmakla olacağını görmektedirler. Atatürkçülük iddiasında olan herkes Atatürk olunmadan, onun gibi devrimci olunmadan vatanı kurtarmanın olanaksızlığını anlamak zorundadır.

Günümüzde içinde yaşanılan ortam ve koşullar ne denli ağır olurlarsa olsunlar ulusal uyanış gerçekleşecek, “Büyük Ortadoğu Projesini” yırtılıp Sevr’in yanına, tarihin çöplüğüne atılacaktır. Kemalist Devrim yeniden tüm kurumları ile kurulup yüceltilecek, Kemalist Cumhuriyeti kuşatan ayrık otları temizlenecektir.

Yarattığı büyük değerlerle, gerçekleştirdiği devrimlerle, yolumuz, yönümüz, ışığımız olarak Türk halkının ve mazlum ulusların yüreğinde, düşüncesinde yüceleşen Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha derin bir saygı ve özlemle anıyoruz. 09 Kasım 2018

YÖNETİM KURULU ADINA: Mahmut ÖZYÜREK
ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ
ISPARTA ŞUBE BAŞKANI

This entry was posted in ATATURK, CUMHURİYET - DEMOKRASİ - ÇAĞDAŞLIK, DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *