Ekim’de 177 işçi İŞ CİNAYETLERİNDE öldü !!!

05.11.2018

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Ekim 2018 iş cinayetleri raporunu yayımladı. Rapora göre Ekim ayında iş cinayetlerinde en az 177 işçi ölürken, yılın ilk 10 ayında ölen işçi sayısı 1640.

İSİG Meclisi, 2018’in Ekim ayına ilişkin iş cinayetleri raporunu yayımladı. İSİG raporuna göre Ekim ayında en az 177 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. 3. Havalimanı inşaatında kötü çalışma koşullarına isyan ettikleri için tutuklanan, gözaltına alınan ve işten çıkarılan işçilere de dikkat çekilen rapordan öne çıkanlar şöyle:

-Yaşamını yitiren 177 işçiden 161’i ücretli (işçi ve memur), 16’sı ise kendi nam ve hesabına çalışanlardan (çiftçi ve esnaf) oluşuyor.

-Hayatını kaybedenlerin 10’u kadın, 147’si ise erkek.

-Kadın işçi cinayetleri tarım, tekstil, inşaat ve sağlık işkollarında gerçekleşti.

-1’i 14 yaş ve altında olmak üzere 2 çocuk iş cinayetinde yaşamını yitirdi. Çocuk işçi cinayetleri tarım işkolunda gerçekleşti.

-Yaşamını yitirenlerin 14’ünü mülteciler oluşturuyor. Mülteci işçilerin yedisi Suriyeli, üçü Afgan, ikisi Iraklı, biri Türkmen ve biri Zimbabveli.

-Raporda, en fazla ölümün trafik, servis kazası, ezilme, göçük, yüksekten düşme ve kalp krizinden kaynaklandığı tespitine de yer verildi.

-En çok iş cinayeti İstanbul, Kocaeli, Antalya, Manisa, İzmir, Mersin, Ankara, Elazığ, Kütahya, Muğla ve Urfa’da yaşandı.

-Hayatını kaybeden işçilerden üçü sendikalı, 174’ü ise sendikasız.

https://marksist.org/icerik/Isci/10753/Ekimde-en-az-177-isci-is-cinayetlerinde-oldu?

This entry was posted in Calisma Dunyasi - Is ve Emekciler. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *