Eşi Gülen’e ‘Son 1000 yılın en büyük Türk büyüğü’ demişti, o şimdi öğretmenlikten Uşak Valisi oldu….


Gazeteİnsan
4 Kasım 2018

Eşi Gülen’e ‘Son 1000 yılın en büyük Türk büyüğü’
demişti, o şimdi öğretmenlikten Uşak Valisi oldu….

yapılan vali atamalarında Uşak Valiliğine atanan Funda Kocabıyık, kısa sürede öğretmenlikten valiliğe yükselen kariyeriyle dikkat çekerken, eski AKP İzmir milletvekili eşi Hüseyin Kocabıyık’ın da Fethullah Gülen için yapılmış en büyük övgülerden birinin sahibi olduğu biliniyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün resmi gazetede yayımlanan kararnamesindeki atamalara göre, AKP İzmir eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın eşi Funda Kocabıyık Uşak valisi oldu.

1994 yılında Felsefe Grubu Öğretmeni olarak Ordu Ünye İmam Hatip Lisesi’nde göreve başlayan Funda Kocabıyık, 1995 yılından 2005 yılına kadar da Ankara Dikmen Lisesi’nde Felsefe Grubu Öğretmenliği görevini yürüttü. 2005 yılında Millî Eğitim Bakanlığı’nın açtığı Müfettiş Yardımcılığı sınavını kazanarak Müfettiş Yardımcısı oldu.

3 Kasım 2008 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı Müfettişliği Yeterlik Sınavını kazanarak Teftiş Kurulu Başkanlığında Bakanlık Müfettişliği görevine atandı. 14 Şubat 2011 tarihinde MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü olarak atandı.

28 Ocak 2012 tarihinde ise 652 Sayılı KHK uyarınca MEB Teşkilat Kanunu’nun değişmesi ile kurulan Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne atandı. 13 Ocak 2016 tarihinde ise Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

FETHULLAH AŞIĞI EŞİ DARBE KOMİSYONU ÜYESİ YAPILMIŞTI

Uşak’a vali yapılan Funda Kocabıyık, “dolu dizgin” ilerleyen kariyeri dışında eşinin Gülen aşkıyla da ayrıca dikkat çekiyor. Funda Kocabıyık’ın eşi olan AKP’li eski vekil Hüseyin Kocabıyık, Fethullah Gülen’e yere göğe sığdıramadığı yazılarıyla biliniyor.

TBMM’de kurulan, 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırma komisyonunda da yer almış olan Hüseyin Kocabıyık, Fethullah Gülen için, “1000 yılın en büyük Türk büyüklerinden birisidir” diye yazmıştı.

İşte Kocabıyık’ın Yeni Asır gazetesindeki köşesinde yer alan o bölüm: Vicdani sorumluluğumun gereği olarak belirtmem gerekir ki, Fethullah Gülen Hocaefendi belki de son 1000 yılın en büyük Türk büyüklerinden birisidir. Yeryüzünün her köşesinde Türklüğe yaptığı büyük hizmetleri kendi gözlerimle ve hayranlıkla gördüm.

Onu ve arkadaşlarını tehdit gibi görenler, bu vatana hamasi laflardan başka hangi yeryüzü başarısını tattırdılar ki? Fethullah Gülen, Türklerin büyük işler başarabileceğini gösterdi herkese. Ona düşmanlık edenlerin utanması ve oturup bin kere düşünmesi gerekir.” (1)

Naci Kaptan

YAZININ BÜTÜNÜ AŞAĞIDADIR 

İşte aşağıdaki bu yazının sahibi taltif edildi . Bank Asya’nın önünden geçenler, kira parasını bu bankaya yatıranlar eşi ile birlikte memuriyetten atılırken, Fetullah Gülen’e övgüler düzen eski milletvekili Hüseyin Karabıyık’ın felsefeci öğretmen eşi Uşak’a vali atandı . Onca mülkiye mezunu kaymakam , vali yardımcısı atama beklerken Liyakattan uzak kadrolaşmalarla AKP/Erdoğan devletin tabutuna çivi çakmaktadır . Bu durumda Fetö ile mücadele mi edilmektedir ?

AKP ve MHP neden FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için verilmiş olan gensoruyu birlikte red etmişlerdir ? Neden korkmakta ve çekinmektedirler ? 

HÜSEYİN KOCABIYIK
huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr
Giriş Tarihi: 20.12.2009, 00:00

Büyük Türk’ün başardıkları

Bir kere daha gördüm, ona düşmanlık edenlerin, onu tehlike ve tehdit olarak görenlerin ne kadar zavallı olduklarını… Son Amerika seyahatimde bir kez daha Fethullah Gülen Hocaefendi ve öğrencilerinin, Türk milletinin şanı ve şerefi için neleri başardıklarını öz gözlerimle gördüm.

Kimse bana bu ülkede milliyetçilik, vatanseverlik, Atatürkçülük mavalları okumasın. Gitsin ve çağımızın alperenleri olan Fethullah Gülen ve öğrencilerinin, dünyanın 115 ülkesinde Türk milleti için neler yaptıklarını, ne mucizeler gerçekleştirdiklerini bir görsün. Öyle bol keseden hamaset yapmak kolay. Ben daha önce Afganistan’da görmüştüm, oradaki Türk okulları, silahların gölgesinde Taliban’ın tehditleri altında o zavallı ülkenin çocuklarına eğitim veriyorlardı. Şimdi Afgan Parlamentosu’nda 30’a yakın Türk soylu milletvekili var, bundan daha fazla bu okullardan mezun siyasetçi. Bundan kimin haberi var?
***
Geçtiğimiz aylarda bu ülkenin Genelkurmay Başkanı, bu insanları tehdit ilan etti. Bunu diyen zat, Türk Ordusu’nun içindeki cuntaları gizlemek ve hukuktan kaçırmak için her türlü çabayı gösterirken, bakın onun tehdit diye nitelediği insanlar başka diyarlarda neler yapıyorlar? Sadece Amerika’da gördüklerimi anlatayım:

Şu anda ABD’de Fethullah Gülen ve arkadaşlarının açtığı 200’e yakın kreş-ilkokul-ortaokul ve lise var. Bunun yanı sıra bilebildiğim kadarıyla 10’a yakın üniversite eğitimi veren yüksekokul var. Mesela Arizona’daki okulları gezdik. Böyle bir şey hayatımda görmedim. Bu kadar muhteşem okullar kurulabilir mi? Kurulmuş ve öğrencilerinin yüzde 95’i Amerikalı. Bu okulların çok başarılı olduğu efsanesi hızla yayılıyor Amerika’da. Amerikalı anne babalar, Türk okullarını tercih ediyorlar. Daha önemlisi ABD Milli Eğitimi kendi devlet okullarını, “Siz bu işi bizden iyi yapıyorsunuz, alın bizim okulları da siz işletin” diye Türklere veriyorlar.

Düşünebiliyor musunuz, binlerce ABD’li çocuk Türkçe öğreniyor, Türkiye’yi tanıyor ve sevgi besliyor. Bu çocukları yetiştiren öğretmenler ise Anadolu’nun kendisini insanlığa adamış tertemiz çocukları. Okullara girdiğiniz vakit her köşesinde Türkiye kokusu alıyorsunuz. Gördüğümüz tabloyu anlatmaya inanın kelimeler kafi değil.
***
Hayatımda herhangi bir cemaate yakınlık duymuş birisi değilim. Dindarları sever, dincilerden nefret ederim. Hem dindar hem de vatanları için iyi şeyler yapanlara ise büyük saygı duyarım. Vicdani sorumluluğumun gereği olarak belirtmem gerekir ki, Fethullah Gülen Hocaefendi belki de son 1000 yılın en büyük Türk büyüklerinden birisidir. Yeryüzünün her köşesinde Türklüğe yaptığı büyük hizmetleri kendi gözlerimle ve hayranlıkla gördüm. Onu ve arkadaşlarını tehdit gibi görenler, bu vatana hamasi laflardan başka hangi yeryüzü başarısını tattırdılar ki?

Fethullah Gülen, Türklerin büyük işler başarabileceğini gösterdi herkese. Ona düşmanlık edenlerin utanması ve oturup bin kere düşünmesi gerekir. Benim gazetem Yeni Asır bile İzmir Yamanlar Lisesi’nin matematik dünya şampiyonasındaki en son elde ettiği müthiş başarıların haberini küçük vermek için elinden geleni yapıyor. Niye? Fethullah Gülen’in okulları diye… Laf söz ederler diye… Bu takıntıları kafamıza sokanlar, bize büyük düşünmeyi unutturdular. (2)

KAYNAKLAR

(1) https://insanews.com/esi-gulene-son-1000-yilin-en-buyuk-turk-buyugu-demisti-o-simdi-ogretmenlikten-usak-valisi-oldu/
(2) https://www.yeniasir.com.tr/yazarlar/huseyin_kocabiyik/2009/12/20/buyuk_turkun_basardiklari
This entry was posted in Fetullah Gülen, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *