AND’ımız yerine DUA * Millet mi , Ümmet mi ?

AND’ımızı sakıncalı bularak kaldıran MEB aşağıda paylaştığım YEMEK DUASININ  Ana Okullarında okunması için talimat  göndermiş.  Dua’da çocuklardan istenenler her velinin de çocuklarından istedikleridir. Burada soru şudur ;

AND’ın da çocuklardan istediği iyi bir Yurttaş ve iyi bir insan olmaları , ULUS olabilmek için ÜLKÜ BİRLİĞİNİNİN özümsemelerini sağlamaktır.   

AKP ,AND’ın okunmasını yasaklarken DUALAR ile eğitimi yürütme çabasındadır. Son 15 senede Dünyadaki tüm EĞİTİM SIRALAMALARINDA neden Afrika ülkelerinin dahi altına düştüğümüzün nedenlerinden birisi de budur .

Naci Kaptan 

04 Mart 2015

Milli Eğitim’den anaokulu öğrencilerine ‘yemek duası’ talimatı

Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü tüm anaokulu öğrencilerine yemek duası okutulması için okullara yazı gönderdi. MEB ise uygulamada hiçbir sakınca görmedi, inceleme dahi başlatmadı

İstanbul Esenyurt’taki Erdoğanlar İlkokulu’nda yarışma düzenleneceği gerekçesiyle öğrencilere zikirmatik dağıtılmasının ardından, Burdur’da Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram 18 Şubat’ta anaokullarının müdürleriyle yaptığı toplantının ardından öğrencilere ‘yemek duası’ okutulması için okullara yazı gönderdi.

Hürriyet’in haberine göre Bayram’ın gönderdiği yazıda anaokullarındaki tüm yaş gruplarının ve ilkokul-ortaokul bünyesindeki anasınıflarının tamamında öğrencilerin kahvaltı ve yemek öncesinde okuyacağı yemek duasının tespit edildiği belirtildi. Yazıda bir öğrenci yüksek sesle duayı okuyacağı, diğer öğrencilerin de onu tekrar edeceği söylendi ve ‘tespit edilen’ dua yazıya eklendi:

“Bismillahirrahmanirrahim. Yemeğimi yemeden el açtım Allah’ım sana. Akıl, sıhhat, doğruluk, iyi huylar ver bana. Yemezsem büyüyemem. Okuluma gidemem, çabuk çabuk yiyelim, okulumuza gidelim. Bizi yaratan Allah’a her zaman hamd edelim. Amin.

MEB sakıncalı bulmadı

Yemek duası uygulaması ile görüşlerine başvurulan Bayram konuyla ilgili MEB’in açıklama yapacağını söylerken, MEB ise duada sakıncalı bir ifade yer almadığı gerekçesiyle konuyla ilgili bir inceleme başlatılmadığını açıkladı.

Milli Eğitim’den anaokulu öğrencilerine ‘yemek duası’ talimatı
This entry was posted in DİN-İNANÇ, EĞİTİM, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *