ERDOĞAN NEDEN İŞ BANKASI ÜZERİNE OYNUYOR *

17.09.2018
Zahide Uçar
Z_eucar@yahoo.com.tr

İŞ BANKASI

Şimdi de İş Bankası polemiği başlatıldı. Bu polemik bana eski bir iddiayı hatırlattı. Şöyle ki;

Birilerinin “babalar gibi satarım” diyerek özelleştirmeye karşı olanlara meydan okuduğu yıllardı. Hatta; “sat sat bitmiyor” diyordu eşi ABD bayraklı tişörtle gezen şahıs.

Bankaların da yabancılaştırıldığı o süreçte, fısıltı gazeteleri bir iddiada bulunuyordu: “Almanya da banka özelleştirmesinden payını istiyordu ve istediği banka da İŞ BANKASIYDI.” İş Bankasının satışı için Baykal ile görüşmeler yapıldığı, Baykal’ın razı olduğu gibi iddialar vardı…

Sonra yıllar geçti. Elimizde devlet bankası neredeyse kalmadı. Kalanların da usulsüz kredilerle içi boşaltıldı. Bu süreçte sağlam kalan tek yerli banka İŞ BANKASI diyebiliriz. Bu durum birilerinin iştahını kabartmış olabilir mi?

OLABİLİR!!.

Bahane olarak; CHP’nin İş Bankası’nda %28 hissesinin olması gösteriliyor. Algı operasyonu CHP düşmanlığı üzerinden başlatılıyor. Oysa CHP İş Bankası’ndan para alamıyor. Bu durumu zaten kendileri de söylüyor. Sadece yönetim kurulunda 4 üye bulundurabiliyor. Bu da demektir ki, AKP İş Bankası KREDİLERİ ÜZERİNDE AT OYNATAMIYOR.

Türk Milleti olarak İş Bankası konusunun parti sorunu değil, milleti ilgilendiren bir konu olduğunun idrakinde OLMALIYIZ. Olmayanların farkındalığını artırmalıyız.

Yandaş basın, kümese ağzı sulanan tilki gibi sesler çıkarmaya çoktan başladı.

İş Bankası ele geçirilirse, Varlık Fonu’na devredilebilir. Çünkü İş Bankası değeri olan, içerisi boşaltılamayan saygın bir bankadır. Almanya veya bir başka ülke İş Bankası’nı istiyor olabilir. Yabancılar bilinçli hareket ediyor. Türklerin elinde hiçbir ederin kalmasını istemiyor. Elimizde hiçbir değer kalmazsa, direnme gücümüz olmaz. Elimizi-kolumuzu bağlama stratejisi…

Bugüne kadar satılanların akıbeti hakkında seri yazılar yazılmalıdır. Türk Telekom’un özelleştirilmesi-yabancılaştırılması faciası önümüzde duruyor. Cinayeti işleyen belli ama katili hesaba çekmesi gerek savcılar SİZLERE ÖMÜR(!)…

Bizlere düşen; millete ait bir değerimizi, üstelik Cumhuriyetin simgelerinden biri olan bu değerimizi, milletin menfaatleri doğrultusunda savunmaktır. Konu parti işi değil, vatanın bir değerine sahip çıkma sorunudur.

İŞ BANKASI’NIN CHP PAYI BAHANE EDİLEREK PAZARA ÇIKARILMASINA ASLA GÖZ YUMULAMAZ!!

Zahide UÇAR
17 Eylül 2018

This entry was posted in Ekonomi, YOLSUZLUKLAR, Zahide Uçar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *