SENİN ANNAN GÜZEL Mİ?

Annan Planı

SENİN ANNAN GÜZEL Mİ?
Rahmetli Turhan Selçuk eşsiz çizgi ustalığına ses benzeşmesinden de yararlanarak
eklediği aforizmaya eşdeğer bir tümceyle nitelemişti Annan Planı’nı!

Ceyhun Balcı

SENİN ANNAN GÜZEL Mİ?

Birleşmiş Milletler’in önceki Genel Sekreter’lerinden Kofi ANNAN’ın yaşamını yitirdiği haberi yer aldı basında! Toprağı bol olsun! Ölenin ardından kötü konuşulmaz deyip susmalı mı? Yoksa her ne olursa olsun doğruları söylemekte direnilmeli mi?

Sokaktaki insan için doğru olabilecek ölüm sonrası yorumları, söz konusu olan Kofi ANNAN gibi bir döneme damga vurmuşlar söz konusu olduğunda kaçınılmaz şekilde farklı olacaktır.

Kofi ANNAN biz Türkler’de farklı bir iz bıraktı. 2004 yılında hazırlamış olduğu adını taşıyan Kıbrıs Planı emperyalist ülkelerin tam da istediği kıvamdaydı. Kanla, canla sulanmış Kıbrıs adasını tereyağından kıl çeker gibi elimizden almakta, bununla da kalmayıp emperyalist ülkelere armağan etmekteydi. Adada yaşayan birkaç yüz bin Türk de ustalıkla ayartılmıştı bu plan uyarınca. “Yes be Annemci” kesilen Türklerin EVET’i Rumların HAYIR’ına takılmasa bugün bambaşka bir Kıbrıs var olacak ve başta ada Türkleri olmak üzere Anadolu Türkleri başlarını taştan taşa vursa da tarihin çarkını geriye döndürmek hiç de kolay olmayacaktı. Plan uyarınca adanın yeni bayrağı bile belirlenmişti.

Bugünlerde ada çevresinde yürütülen doğal gaz ve petrol arama çalışmaları o zaman Annan Planı adı altında kotarılmaya çalışılan sözde barışın gerçek amacını ortaya koymaktadır. Bu bağlamda Rumlara çok şey borçlu olduğumuzu kabul etmeliyiz!

Kofi ANNAN’ın ölümü sonrasında özellikle Batılıların üzüntüsünü anlamak hiç de zor değil. Bir BM Genel Sekreteri olarak yansızlık kurallarını altüst ederek emperyalin çıkarlarına hizmet sunan yaşama geçmemiş olsa da ballı börekli bir planın isim babası olması Batılıların üzüntüsünü açıklamak için yeterli olabilir.

Taziye iletisi yayımlayanlar arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisinin genel başkanının varlığı hiç ama hiç açıklanamaz ve anlaşılamaz bir durumdur. Bu iletide insani bir başsağlığı dileğinin ötesine geçilerek “Kıbrıs Çabaları”nın övülmüş olması şaşırtıcı olmanın ötesinde dehşet verici bir durum olarak tanımlansa yeridir.

Ölmüşlerin ardından insani görevler yerine getirilirken olabildiğince özenli olunmalı! Kasabın bıçağını yalayan kurbanlık konumuna düşülmemeli!

SENİN ANNAN GÜZEL Mİ?

This entry was posted in SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *