SAVUNMA – YENİ NESİL SİLAHLAR *** The Kornet-EM anti-tank missile system * Türkiye, Rus Kornet-E füzelerini yeni savaş araçlarına entegre etmek istiyor

SPUTNİK
SAVUNMA
12.06.2018

Türk savunma sistemleri üreticisi FNSS’in basın sorumlusu Cem Altınışık, Türk savunma sanayisinin yeni savaş araçlarını Rus yapımı Kornet-E güdümlü tanksavar füzeleriyle donatacağını belirtti.

TİLDA
© FOTOĞRAF: MİKE1979 RUSSİA
Kornet tanksavar füze sistemi

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Eurosatory 2018 fuarında Rus medyasına konuşan Altınışık, Türk ordusunun Kornet-E güdümlü tanksavar füzelerine sahip olduğunu ve bu füzelerin yeni savaş araçlarına entegrasyonunun mantıklı bir adım olduğunu belirterek, şu ana kadar Kornet-E füzesinin, Türk ordusuna sağlanan ve ihracatı düşünülen Pars 4×4 savaş aracına yerleştirdiğini anlattı. Şirket yetkilisi, Kornet-E’nin ayrıca FNSS’in tasarlayıp ürettiği zırhlı araçlara entegre edilebileceğini de sözlerine ekledi.

‘KORNET-E, EN POPÜLER FÜZELERDEN BİRİ’

Fırlatılmaya hazır iki Kornet-E güdümlü tanksavar füzeyle donatılan Pars 4×4 savaş aracı ilk kez yurt dışında Eurosatory 2018 fuarında sergileniyor.

Türk savunma sanayisindeki bir kaynak, Rus medyasına açıklamasında, Kornet-E füzesinin başta FNSS ve Otokar olmak üzere Türk üreticilerinin tasarladığı yeni savaş araçlarına entegrasyonunun, Türkiye’de zırhlı araçların gelişimindeki trendlerden biri olduğunu söyledi.

Kaynak, “Rus Kornet-E, Türk zırhlı araçlarında kullanılan en popüler füzelerden biri. Bu yakınlarda Türkiye’nin en büyük zırhlı teçhizat üreticilerinden Otokar şirketi, yeni zırhlı aracı Tulpar-S’i Kornet-E ile donattı. FNSS de Kaplan otomatik şanzımanlı zırhlı muharebe aracını Kornet-E füzeleriyle donattı” diye bildirdi.

Kaynak, FNSS ve Türkiye Savunma Bakanlığı’nın 260 adet Pars ve Kaplan için anlaşma imzaladığını belirterek, “Bu araçların büyük kısmı Kornet-E füzeleriyle donatılacak” dedi.

https://tr.sputniknews.com/savunma/201806121033840633-turkiye-kornet-e-fuze-entegre/
This entry was posted in SAVUNMA, TSK, YENİ NESİL SİLAHLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *