BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN AMA !!!


Banu Avar
avarbanu@gmail.com
20 Aug 2018

11 Haziran 1992 Bosna’da Kurban Bayramı’nın ilk günü. Ve Yugoslavya adlı, şimdi varolmayan bir ülkenin yurttaşları birbirini kıyasıya öldürdü!.. 3 yıl boyunca 100 binden fazla Müslüman öldü! Arkalarında Azrail gülümsüyordu! Atlantik ötesinden güdümlü!

Afganistan’da bir bayram sabahı! Tarih 16 Aralık 2001…

Pentagon, Afganistan için “Lityumun Suudi Arabistan’ı”demişti! 7 Ekim’de işgâl edildi! Dört bir yandan sarıldı, bombalandı… Mezar-ı Şerif, Kabil, Kandahar kana bulanmıştı!.. İngiliz ve Amerikan özel operasyon birlikleri son sığınakları dağıttı.

16 yıldır Afganistan’da hiçbir bayram bayram değil ki!..

11 Şubat 2003 Irak’ın tecavüze uğramadan önceki son kurban bayramıydı! 20 Mart’ta Irak yerle bir oldu… Ne tapu daireleri kaldı, ne müzeleri… Bir milyon Müslüman katledildi, iki milyon Müslüman göç etti. Müslüman maskeli birileri ‘seyretti’!

Bayramları bombalandı Iraklı’nın! Camileri bombalandı, tarihi, kültürü, evi, barkı, çocukları… Namusu, şerefi bombalandı!..

2011; Ramazan ayının sonu!
Trablusgarb düşüyor! Libya kanlar içinde… 6 Kasım 2011 Libya’da bir bayram sabahı! Tuzaklarda linç edilmiş bir liderin memleketi… Batılı çeteler tarafından işgâl edildi. Namusu da şerefi de yok edildi. Kaddafi 20 Ekim’de katledildi. Terör çeteleri başkentteydi.Trablus yerle birdi… Orada bayram yoktu!..

Ve Suriye! 8 yıldır her Kurban Bayramı’na kanayarak giriyor! Sadece askerler değil kadınlar çocuklar, yaşlılar, ve köylüler memurlar, işçiler öldürüldü. Anaların gözünde yaş kalmadı. Bayramlarda şehitlikler dolup taştı…

Ve Yemen hergün ABD güdümlü Suudi bombalarının çocukları toplu katlettiği Yemen!

Kurban bayramınız kutlu olsun AMA kurban edilen biziz! Ve gözümüzü açmaz komşularımızla masaya oturmazsak ‘kaderimizi’ değiştiremeyiz…

https://www.facebook.com/123521044324584/posts/2165968143413187/

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *