POLİTİKA GÜNDEM * “TEK ADAM İRADESİ ÇÖZÜMSÜZLÜKTÜR”

Algan Hacaloğlu

“TEK ADAM İRADESİ ÇÖZÜMSÜZLÜKTÜR”

(TBMM Genel Kurulu’nda 2008 yılı Konsolide Bütçesi görüşülmekteydi. TBMM’nin 04 Aralık 2007 tarihli oturumunda, ‘Bütçenin Geneli’ üzerinde önce CHP Gn. Başkanı Deniz Baykal konuşmuş;

“Türkiye, Büyük Ortadoğu Projesi’ ile değil, Güneydoğu Anadolu Projesi’yle, BOP ile değil GAP ile kalkınır” demişti.

Ancak nedense, Başbakan R.T.Erdoğan bu sözlerden son derece rahatsız olmuştu. “Türkiye’nin derdi GAP değil, CHP’dir. Türkiye’ye hiçbir hayrı olmadı.” diyerek, tarihimizi çarpıtan çok talihsiz bir açıklama yapmıştı.

R.T.Erdoğan’nın bu sözlerine D. Baykal’ın yanıtı ise, son derece net ve uyarıcı olmuştu: “Türkiye’nin derdi hiçbir siyasi parti değildir. Türkiye’nin derdi;

*İşledikleri adi suçlar karşısında dokunulmazlık zırhına sığınan siyasetçilerdir. Çevresinde yer alan, boğazına kadar yolsuzluğa batmış dostlarına kol kanat geren siyasi liderlerdir.

*Ulusal bağımsızlığımız yerine, Büyük Ortadoğu Projesi’ni sahiplenenlerdir.

*Atatürk Cumhuriyetine ılımlı İslam gömleği giydirmek isteyenlerdir.”) (*)

Sn. BAYKAL’ın bundan on yıl evvel TBMM kürsüsünde yaptığı bu tarihi uyarıyı ‘dikkate almayan’, daha evvel 1 Mart 2003’de, “Irak Tezkeresi’ni Ulus Devletimize dayatmaya çalışarak ABD kuyrukçuluğu’nu ve dış odaklara teslimiyetçiliğini tarih önünde tescil ettirmiş olan, günümüzün ‘TEK ADAM iradesine dayalı AKP iktidarı’, “laik demokratik cumhuriyetimizi, ulusal bağımsızlığımızı, demokrasimizi, sosyal hukuk devletimizi, ekonomimizi”, kısaca, ÜLKEMİZİ her yönüyle tam bir çöküşe taşımaktadır.

BU KARANLIK GİDİŞE SANDIKTA DUR DEMEK; ‘TÜM CHP’LİLERİN, DEMOKRATLARIN, HER KESİMDEN TÜM YURTSEVERLERİN’ EN ÖNCELİKLİ GÖREVİDİR.

(*) Algan HACALOĞLU, “Siyasette Tutkuyla Yaşanan Yıllar”, CİNİUS Yayınevi, 2018, Sf. 441-446) (ISBN 978-605-296)

Son üç yılda yoğun emek sonucu tamamladığım ‘SİYASETTE TUTKUYLA YAŞANAN YILLAR’ başlıklı kitabım, CİNİUS Yayınevi tarafından 2017 sonunda basıldı; Şubat 2018’den itibaren piyasaya sunuldu. Kitabımın sizlerle buluşmasını dilerim.

Selam, sevgi ve saygılarımla. Algan HACALOĞLU

NOT: “SİYASETTE TUTKUYLA YAŞANAN YILLAR” halen; (turkuvaz kitap, ideal kultur, yeni dogan kitap/DNR, kitap yurdu, estetik yayınevi, pandora, arasta bilgi tekn., arkadas pazarlama) gibi çok sayıda “Kitap Satışı Yapan İnternet Siteleri” tarafından İNTERNET üzerinden, adrese teslim satılmaktadır.

This entry was posted in Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *